Второкласници.Тема 1.

• 36 958
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ох, само като си помисля как ще е, и ми става лошо Rolling Eyes
Пролетта едвам издържах, а сега ще е по-зле ми се струва.

# 421
Аз мисля, че на база на опита, този път би трябвало да се получи много добре. Миналия път просто за някои учители беше неприятна изненада, но сега би трябвало вече да са подготвени психически.

# 422
  • София
При нас проблемът изобщо не беше учителката, тя си се справи перфектно.
Обаче аз не услях да убедя детето, че то е на училище, нищо че си е вкъщи. Беше едно постоянно катерене по дивана и скачане по време на час, изобщо не можеше да седне и да се концентрира ... Съответно аз седях до него и го ръчках. И ако през пролетта караха онлайн по час и малко сутрин и още толкова следобед, сега ще се следва програмата. Което за мен означава да почвам работа около 6 сутринта, за да съм свободна предиобед за часовете, после пак малко работа, домашни и така до напролет ...
Оплаках се Sob

# 423
E да де, но аз мисля, че това също е работа на учителя - да привлече вниманието на детето.

# 424
  • София
На теория да, на практика - не става, видях го лично.
Като почнат да четат например - един чете, други (моя хубавец например) си играят.
Друго е в клас просто.
Знам че проблемът е мой, ще се борим да го решим, но не съм ентусиазирана Simple Smile

# 425
И аз изкарах тежко дистанционното обучение, но честно казано се надявам да минат онлайн поне за няколко седмици. Плаша се много от всичко, което се случва и смятам, че това е поносим компромис.

# 426
  • Варна
Моля ви, кажете ми във вашите училища има ли пусната официална информация за есенната ваканция? В сайта на МОН още стои разписанието 30.10-01.11, по сайтовете тръбят, че има удължаване с един ден и е от 30.10 до 02.11, а току що в сайта на нашето училище публикуваха заповед за дните 1.11 (неделя!!!) и 2.11. За 30 октомври нито дума! Кога е ваканцията в крайна сметка?

# 427
  • София
Днес ни писаха това:
На основание заповед № РД09- 2118/ 28.08.20г. на МОН и чл. 154 ал.1 и ал.2 от КТ, дните 30.10.20г. /петък/ и 02.11.20г. /понеделник/ са неучебни за учениците от І до ХІІ клас.
Учебните занятия се възстановяват на 03.11.20г./вторник/

# 428
  • Варна
Значи нашите са бляли. Благодаря!

# 429
  • Където морето целува небето...
Още като го обявиха в медиите и ни писаха, че е официално. Дори системата за електронна поръчка за стола си сторнира деня.

# 430
  • shumen
На нас ни писаха,че е от 30.10 до 2.11.

# 431
При нас още не са обявили също официално дните за ваканция. Последно още нямаха заповед. Така или иначе в момента се търси вариант да се намали струпване на хората без това да ги ядосва. Та всеки ден ваканция им е в плюс към мерките. Даже се очудвам, че не добавиха още някой ден.

# 432
  • shumen
Как върви ученето при децата момичета?Нашите са присъствено все още.Преди месец им правиха снимки за календари и сега виждам  госпожата е качила,че до 26.11.може да си изберем какви да поръчаме и да пратим паричките и бележка с бройки и от кой вид по децата.Утре пък ще има родителска среща онлайн да видим за какво ще е.

# 433
  • София
Ние отново сме присъствено, бяхме под карантина 10 дни. Не са ни снимали нас. Върви си ученето, училището е толкова празно без големите. Ще видим колко ще изкарат на училище, може би до Коледа ще си ходят.

# 434
И ние сме присъствено. Класната е с Ковид но беше останала вкъщи поради други причини една седмица преди да се разболее и децата не бяха карантинирани. Не са имали контакт с нея. Заместваше я госпожата на занималня. Нейните деца се разболяха и сега са с трета госпожа. Но смяната на учители не им влияе.

Общи условия

Активация на акаунт