Второкласници.Тема 1.

• 33 991
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
  • shumen
При нас оценки има на свидетелствата.Моя има Отличен.Също им пишеха оценки и през учебната година.
Сега в частната занималня също пишат и смятат и имат оценки.Днес госпожата ми показа,че вчера са имали БГ и моя има 6- и къде са му грешките.

# 61
При нас имаше печати, но определено децата си знаеха на каква количествена оценка отговаря. Малката като я взема от занималня ми казва днес имам 6, 5..., а не усмихнато човече.
Иначе при нас всички са отличници, масова във ФБ групата публикуваха удостоверенията отпред и отзад, за да се види надписът отличен. Не знам откога го има в удостоверенията, но е абсурдно да се говори, че няма оценки, а ти да оценяваш....

# 62
Аз все още не схващам какво е качествена и количествена оценка. Не виждам разлика. Ако картинката наричат качествена, а цифрата - количествена, това ще да е голяма глупост.

# 63
Ами глупост е, но от МОН това могат да измислят😀

# 64
Не вярвам някой да е толкова малоумен в МОН. От някъде другаде идва грешното разбиране, предполагам.

# 65
Сега отворих школо заради повдигната дискусия и открих, че госпожата е написала годишни резултати и всички са с оценки. Към всяка оценка има обяснение как се е справило детето с въпросния предмет през учебната година. Тя има отличен, но не мога да видя дали и останалите са само с 6-ци. Но така би трябвало да бъде.

# 66
Нищо общо:
количествено - с тройки, четворки, петици и шестици, а качествено - с изразите „постига изискванията”, „справя се” и „среща затруднения”.

# 67
  • Варна
Къде има инфо за годишните оценки на класа?
Във "всички статистики" има едни графики. Гледам, че средният успех на нашия клас е 5.88 и от там като сметнах излезе, че има 3 петици. За две от тях знам, защото родителите се оплакаха, явно има и  още една.

# 68
  • Където морето целува небето...
При нас също има оценки, различни от Отличен, но това си върви от самото начало в Школо.

# 69
Нашето училище е с друга платформа и изобщо пък не виждаме такива класации.
Чета сега как искат да удължават извънредната обстановка и не ми се мисли за есента🤐 Много се надявам да се нормализират нещата😳

# 70
Аз съм била в началното училище през миналия век, но помня, че в свидетелството за завършен клас (от първи до трети) имаше оценка с думи и цифра. Не помня през учебната година дали сме имали оценки. Бележници и оценки в тях получавахме от 4клас (по мое време началното образование беше от 1 до 3 кл., после прогимназия от 4кл).
За боледуванията -в нашия клас много малко деца боледуваха. Дори , когато даваха сведение преди една от грипните ваканции в нашия клас имаше 12-13 деца, в другите по 6-7 ( всички паралелки са по 23-25 деца). В училище играеха много повече навън, отколкото в детската градина. Освен това бяха в друго крило, с отделен вход, имаха определен час за посещение на столовата по обяд и много-много не се срещаха с други ученици.
Много се надявам на есен да започнат нормално занятия.

# 71
Пазя свидетелството си за завършено начално образование - завършен 4-ти клас (1993 г - също миналия век Wink),
имам оценки и общ успех.

# 72
  • София
От септември децата ни ще учат родинознание, а не околен свят

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mon-vavezhda-predmet-rodinoznanie … ta-uchebna-godina

# 73
Нищо ново под слънцето. Поне да бяха написали, че връщат Родинознанието. Аз като един динозавър и без това така си го наричам.

Аз съм завършила първи клас през 85 г. , не помня да е имало оценки. И да е имало, не ме е вълнувало.

# 74
  • Варна
Хаха, и ние учихме родинознание, само че имахме и природознание.  84-та съм завършила първи клас и съм почти сигурна, че нямаше оценки.

Общи условия

Активация на акаунт