Второкласници.Тема 1.

• 36 830
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
Е, всичко е добре забравено старо. И за мен е по-логично да е родинознание....
Аз също завърших миналия век и тогава имахме първо роден край, а след това родинознание....
За оценки не помня, но от днешна гледна точка мисля, че оценките са безсмислени и много субективни.

# 76
Айде сега да вземат и тея Технологии и предприемачество да прекръстят, че то едно предприемане пада... Не знам какво по-различно има от Труд и техника🙄 И аз помня Роден край в 1 клас, а после Родинознание и Природознание.

# 77
  • shumen
Аз 1 клас завърших 89 година и беше Родинознание и Природознание.

# 78
  • София
При мен беше труд и творчество  - завърших далечната 84...

# 79
Еми и Труд и творчество пак е по-добре. Това модернизирано име на мен не ми допада и наистина не разбирам къде е промяната, че да се сменя и името. Все си включва рязане, лепене, моделиране с пластелин...

# 80
  • Варна
Абсолютна глупост е, да. Предприемачество, големи предприемачи са първокласниците Laughing Труд и творчество звучи идеално за деца.

# 81
Аз да похваля моят син, че най-накрая си завърши първата книга от списъка🙂

# 82
  • Варна
Ох, ужас, моят е много зле. Две басни е прочел. Снощи му четох едно конско като разбрах, че негови приятелчета вече приключват Патиланци, ама не се впечатли особено. Иначе пожела да му купя читателски дневник Crazy

# 83
Аз изобщо не я тормозя моята дъщеря да чете и тя почти не чете книги. Прочела е само една приказка досега, но пък разни неща в интернет си чете редовно. Честно казано много приказки и аз не ги харесвам. Почти не съм и чела приказки порати тази причина.

# 84
  • shumen
Моя свършва втората книга от списъка.Прочете Небивалици и в момента чете Хитър Петър и му остава още малко да я свърши.Те всеки ден четат и пишат в занималнята където ходи, но моя тарикат се научил и избира най-
късите приказки да чете.
Тази сутрин като го заведох госпожата ми даде какво са писали и смятали до сега.По Математика моя се справя отлично,но по БГ сега виждам има пропуски в определянето на букви и звукове-ютия например е написал 4 букви,4 звука,а те са 4 букви, 5 звука и т.н.
А аз искам да питам  буква я гласна ли е?Имат някаква дадена дума и да определят гласните и моя я не е писал,а госпожата му е дописала с червен химикал към гласните и му я сметнала за грешка?

# 85
  • Варна
Оф това за броя звуци на букви ю и я и аз не мога да го запомня, вчера точно писахме упражнението в една от тетрадките. Не виждам логика и като ме пита защо не мога да му дам смислен отговор. Ние навремето сме учили, че ю и я са двузвукови и толкоз. Сега... ще видим зор догодина по БЕЛ, сигурна съм. С тези шантави правила, половината съм забравила, другата половина са нови. Затова обичам математиката, това е вечна наука, винаги и навсякъде е една и съща.

# 86
  • София
Не е гласна Я

# 87
  • София
Снощи му четох едно конско като разбрах, че негови приятелчета вече приключват Патиланци...
Как приемат децата ви Патиланци? Моята твърди, че не я разбира - има доста остарели и "позавъртяни" думички, които не са ясни. Преди 5 години каката твърдеше, че Патиланци е много скучна и едва я прочете... А като се сетя аз колко съм се забавлявала едно време с нея... ама ей на - времето си казва думата.

# 88
По същия начин я приема и моето дете - не я разбира и е голяма мъка. Аз му я преразказах по спомен и по илюстрациите, та тръгна някак по-добре. Малко съжалявам, че изобщо му я дадох, при нас е в пожелателните книги, не е сред задължителните.

# 89
  • shumen
Рени,моя я нямат в списъка,но каза,че детенце от занималнята я чело и много са се смеели.Било му е интересно и забавно.

Общи условия

Активация на акаунт