Второкласници.Тема 1.

• 36 886
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Ние също сме стигнали до род. Нещо госпожата се е объркала умалителните имена са си в среден род. По математика стигнахме умножение и делене с 4 и сега взеха ред на умножението. Засега дъщеря ми се справя, но ми прави впечатление, че в задачи, в които трябва малко повече да помисли и да мисли логически не се справя и ѝ трябва помощ. За текстовите задачи аз ѝ показва да си извади условието на допълнителен лист и така да стигне до решение, а не да си го мисли само в главата. Според нея госпожата не им пизволявала да пишат на лист, но предполагам, че нещо не е разбрала....
Иначе ние започнахме с тетрафки тесни и широки редове и големи квадратчета и след като ги изписа мина на широки редове и малки квадратчета,. Започнаха да пишат и с химикалки и настава едно драскане😜. Използва и триеща химикалка, но положението не е по-добро.

# 631
Триещите се химикали са голямо удобство. Но вече започвам да го карам да минава на обикновени и да поправя с минимални задрасквания.

# 632
И аз се опитвам да ѝ покажа нещата да изглеждат по-прегледни или да поправи, но тя е над нещата и си драска на воля😏

# 633
  • shumen
Нашите от 1 клас пишат с химикали.Триещи госпожата им не дава да ползват.По Математика и те са на умножение и деление с 4,но от миналата седмица не са вземали нови уроци понеже срока им е удължен до 16.На 17 ще са срочна ваканция и от 18.02.ще им започне 2 срок.

# 634
Ние вече ги минахме родовете.
Един кон - мъжки род
Едно конче - среден род
Правилото е:
Един... - мъжки
Една... - женски
Едно... - среден род
Днес имахме казус-как се определя рода на умалителни съществителни?
Пример кон-конче, конче в кой род е? Благодаря

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 22:24 от Radost_79

# 635
https://slovored.com/search/pravopisen-rechnik/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5

конче - съществително име, среден род, ед.ч., основна форма - конче

# 636
Темата замря, да я побутна малко.
Днес се провежда Национално математическо състезание "Европейско кенгуру"
Ще участват ли вашите деца?

# 637
  • shumen
Да,моето дете ще участва.Довечера ще каже как е минало.

# 638
  • София
И моето участва. Имаше голямо желание.

# 639
Моят се записа, но се разболя.
Тъкмо преди малко пробвах да отворя платформата за онлайн обучението. И се настройвам психически за понеделник...
Междувременно се надявам да не е с корона Rolling Eyes

# 640
  • Варна
В нашето училище не се провежда, а като съм гледала задачите ми се виждат прекалено засукани за моя син, дето уж има само шестици по математика.
Аз от днес го пуснах дистанционно, от понеделник така или иначе са всички, така че само 2 дни ще учи отделно от класа (още три деца са дистанционно всъщност). Днес присъствах на първия час, добре се получи, класната ги включваше в дискусиите, не бяха изолирани. Хич нямам нужда да се настройвам психически, отдавна очаквах този момент, по-скоро днес за първи път ми е малко по-спокойно като знам, че си е вкъщи. Дано не е олепил нещо в последните дни.

# 641
  • пловдив
Моето дете няма да участва.Госпожата беше дала пробно да се тества с въпросите от предишна година.Нейната препоръка бе ,ако се справят сами без помощ да се запише,но срещнахме затруднение и решихме да не участваме тази година.
Иначе се справя добре по математика,но повечето въпроси бяха логично мислене и малката не успя сама да се справи.

# 642
  • Където морето целува небето...
Моето участва. Миналата година също имаше огромно желание и решаваше тестове, но ги затвориха преди провеждането. Трудничко състезание е и се подготвят от три седмици като решават тестове в училище. Само, който иска, разбира се.

От другата седмица ни се очертава пак да прескочим онлайн. Дано поне след пролетната ваканция са на училище.

# 643
Даже не съм погледнала кога им се пада пролетната ваканция. Те общо взето ще си се почувстват като във ваканция от понеделник ми се струва.
Дано поне поспаднат случаите и да не се проточат дълго нещата.

# 644
  • Варна
След две седмици е пролетната ваканция - от 3 до 11 април.

Общи условия

Активация на акаунт