Второкласници.Тема 1.

• 36 877
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
Моята реши да участва, въпреки че сутринта днес нещо не беше сигурна. Мечтае да спечели и аз се опитах да ѝ обясмя, че дори да не спечели е важно да трупа опит в състезания, може малко да съм прекалила, но повече ме притеснява да не се разочарова като няма максимално точки.
Аз ѝ разпечатих няколко от миналите тестове горе-долу се справя, но далеч от пълен брой точки. Даже онзи ден една от задачите доста ме загрудни как да я обясня. Аз си съставям уравнение и е лесно, но тя точно такива не е учила и изобщо не зацепва. Казах ѝ да пита класната, която да я обясни като за второкласник, но моята забравила....

Иначе за ДО съм се настроила още от началото на март и се надявам да са сутринта, но ще видим?

# 646
  • София
И моето пропуска. Във вторник ми говореше на нос и кихаше много, а тя киха преди разболяване. Оставих я вкъщи тази седмица. Оправи се, но реших да не рискувам с присъствено състезание.

# 647
Имам отзиви от Кенгуруто. Тя е доволна от себе си, не била решила само две задачини после имало достатъчно време да си играе с приятели😏
Така, че си е поиграла, а как се е справила ще се разбере другата седмица.

# 648
  • shumen
И аз имам отзиви.Моя каза,че е решил всички задачи,но е имало някой който са го затруднили.Ще видим резултата другата седмица.
Нашите от Понеделник ще са онлайн,но този път ще се гледат с баба му и дядо му,а аз ще работя.

# 649
При нас от понеделник сме дядовата ръкавичка. Аз и бебето, като на мен ми се налага отвреме-навреме да работя дистанционно, второкласничката и баща ѝ също са дистанционно. Дано издържи нета и няма много сривове😜

# 650
При Вас как върви учебния материал?

При нас няма пропуснат час и ден т началото на годината, за разлика от предишни години, когато се ходи на театър, на еднодневна екскурзия, на коледно парти , спортен празник, и т.н, да не говорим за грипни ваканции.

По математика са не трития урок от умножение със седем.
По български изучиха и прилагателните и реално следват обобщителни уроци. По развитие на речта взехо последно Описание на предмет.
В читанката също се движат с много добро темпо, на стихотворението Малкият техник са, следват разкази за Лазарките и Цветница.
По Издателство просвета, голямото приключение, сме ние

Мисълта ми е, че се чудя, какво ще правят в края на май децата. Уж ОЕСР, уж пандемия, обаче, специално ние, нямаме загубен и един ден.
А тук там се чуват гласове за нулева година. Абсурд!

# 651
Ние също сме в края на учебния материал. Класната каза, че реално в края на март ще приключат с учебниците. точно по причина, че няма изгубени дни... Каза, че е намерила някакви забавни материали, с които ще работят след това. Още не е казала какви точно и колко трябва да дадем...

# 652
При нас по математика са взели последно умножение и деление с 3.
Че по едно време бях мернала нещо за удължаване на учебната година с 2-3 седмици и през юни, но не знам прие ли се.

# 653
  • София
Нашите също са доста напред - взеха таблицата с 8 тази седмица.
Че по едно време бях мернала нещо за удължаване на учебната година с 2-3 седмици и през юни, но не знам прие ли се.
2 седмици през юни са приети, но не са учебни дни, а по-скоро за игри, дейности по интереси и екскурзии. Аз лично нямам намерение да пращам моя.

# 654
  • Варна
Нашите взеха таблицата с 6, според мен добре се движат. И миналата година бяха седмица-две назад от болшинството, но не виждам и смисъл от препускане по материала, и има време до края на годината. По БЕЛ са на прилагателни, кои номера уроци нямам представа, чак толкова не следя.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 16:54 от Месечинка виторога

# 655
Нашите взеха до умножение и деление със 7, както и следващите два урока за ден, седмица, година.
По български са взели последно за прилагателно име.
По четене са на "Вълшебното дърво"
По околен свят правиха контролно след разделите "Природата около нас" и "Опазване на околната среда и живота на хората".
Нашите са с учебниците на "Просвета плюс".
Моето и други деца се явяваха на състезание по български и математика "Многознайко",  масово имат медали. Simple Smile

# 656
  • Варна
О, точно вчера присъствах на часа, в който четоха Вълшебното дърво Laughing

# 657
И моят син са делене с 6 упражнение. Прилагателни по български. Предстой Многознайко втори кръг математика, но дали ще има ще видим. Мисля че вървят добре. От понеделник в 8.30 като музика,ии, физкултура няма да се наблегат. Госпожата предложи тези часове побякига да се уплътнят с Математика и БЕЛ.

# 658
Ние за съжаление и на ДО ще сме втора смяна. Много тъпо, сутринта докато напише домашни и ще дойде време за часове, за навън няма да има време...

# 659
  • На морето!
Моята дъщеря отказа всякакви състезания тази година, включително ЕК.
По БЕЛ не знам къде са, по математика правиха писмено изпитване на умножение с 6, явно точно най-трудните 7 и 8 ще учат онлайн.
Честно казано мен ме притеснява повече тази поредна изолация и ефектът ѝ върху психиката на децата. Маски, забрани, дистанция, учене през компютър с часове... Страшно е това за тези малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт