Второкласници.Тема 1.

• 36 836
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз така и не съм я чела. А моят като я видя: "аууу, ма то много текст, аууу, много малко картинки, аууу" Crazy Ние нямаме задължителен и пожелателен списък, а само един. Общо взето приказки най-различни - Хитър Петър, български народни, Братя Грим, Шарл Перо, Андерсен, Валери Петров, Джани Родари, басни, Пипи и Патиланци. Това е.

# 91
  • София
Аз реших, че ще я четем заедно, за да има някакъв смисъл. Иначе от много текст не се плаши, но тази книжка може и да промени нагласата към четенето Simple Smile

# 92
Дъщеря ми прочете "Басните на Езоп", "Басните на Лафонтен" и сега е преполовила "Патиланци". Каза, че е забавна, но имало много непознати думи. Казах й като срещне такава - да ме пита какво означава. Така ще научава нови думички. По математика сме на 4 от таблицата за умножение.

# 93
  • shumen
Таблицата я учат разбъркано в училище. Моя е научил само с две и пет.

# 94
Аз Патиланци съм я чела на моята дъщеря много отдавна, като и обяснявах старите думи.

# 95
Басни на Езоп започна сега. Той пък обича приказките. Даже тези на Ангел Каралийчев сме ги чели по няколко пъти и пак поиска да ги прочете сам. Засега за басните се изказа, че му харесвали, защото били много кратки 🙂

# 96
  • София
Басните на Езоп са прочетени. Днес е започнала Хитър Петър.

# 97
Вчера госпожата качила в групата във фейсбук списък с книгите. Много хубаво им е обяснила защо е хубаво да се чете. Книгите не са задължителни. Писала, че може и други да се четат, важното е да се чете.
"Патиланско царство" моята прочете още по време на извънредното положение. Четеше на глас с баща си или мен и като срещне непозната дума, ѝ я обяснявахме. Хареса ѝ книгата, но каза, че пак ще я прочете, защото не всичко е разбрала . Като гледам как се е отпуснала, малко ме съмнява пак да я прочете.
Прочела е 2-3 приказки от книжката, която беше подарък за завършването на първи клас, няколко басни. Сега чете приключенията на НиколА.
Снощи госпожата се обажда по друг повод, но сподели, че имало нова програма. Удължавали учебната година с две седмици ( бях на шумно място, но мисля, че с две каза), било заложено и 20% дистанционно обучение. Днес ще я видя и ще я поразпитам.
"Ю" и "Я" съм ги учила, че за двузвукови букви. Не са гласни.

# 98
  • София
Според информацията по медиите вчера учебната година за 1 - 3 клас се удължава с една седмица, която да се използва за зелени / сини училища, работа по проекти и интереси.

# 99
Според информацията по медиите вчера учебната година за 1 - 3 клас се удължава с една седмица, която да се използва за зелени / сини училища, работа по проекти и интереси.
Моя няма да тръгне на никакви зелени и сини училища, защото не иска да се разделя с нас? Ще ни задължат ли?

# 100
  • shumen
Панди не би трябвало да ни задължат.

# 101
Тези са по желание на училищата първо. Ние за първи клас сме приключили всякакви взаимоотношения с училище.

# 102
При условие, че всички зелени, сини училища са платени, то никой не може да задължи да си платите нещо, което не искате.

Моето момиче много искаше да отиде на зелено училище, караше я да се чувства голяма, за първи път без нас или някоя баба.... Многострадална....

# 103
Само глупости измислят, извинявам се, ама зелени и сини училища има и сега.

Моят син беше щастлив, че зеленото училища отпадна. Аз също.

# 104
Здравейте, на нас не са ни предлагали зелено училище, нямаше и да го пусна. Имаме списък с 10 книги и трябва да попълва и читателски дневник. Почна "Патиланци", но мъкааа... Не му харесва. Предпочита да си чете Дръндьото. Не че е много стойностна литература, но повече му хваща вниманието. Не знам, ако бях учителка в начален курс бих дала малко книжки за четене през лятото, като щях да препоръчам и някои по-съвременнни детски автори. Не може да очакваме днешните деца да възприемат по същия начин и народни приказки, и други книги от десетки и стотици години. Те вече просто не разбират думите, това, което се описва...

Общи условия

Активация на акаунт