Второкласници.Тема 1.

• 36 939
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
Нашата среща е на 16ти. Вчера сама учебниците и помагалата раздадоха.
И аз съм притеснена как ще се отразят психически на децата тези мерки срещу Ковид19. Най-вече ме притеснява това изолиране в отделна стая при симптоми😳 Иначе синът ми е слагал маска точно 1 път от началото на пандемията. Не иска и това е. От 1 месец му обяснявам, че в училище ще му се наложи... Пък да видим.

# 241
  • Варна
Може и 35 минути да са, не сме говорили за това всъщност. Все тая, при положение, че няма да ги пускат извън стаята през междучасията...
За маските няма не искам, това са сериозни неща. Просто няма избор и е редно да го осъзнаят, не са тригодишни. Мен пък ме притеснява, че мерките са недостатъчни и в класната стая няма абсолютно никаква дистанция. Ако приемем, че едно дете се зарази ще се изпозаразят всички. Просто съм в ужас и чакам промените в закона да мисля варианти за ДО. Не ми харесва организацията в нашето училище. Поне за две знам, които ще имат стъпаловидни часове с цел децата да могат да си ползват междучасията без да се засичат много, при нас по-лесно е просто да не ги пускат навън, освен до тоалетната. Е как се седи цял ден на чина?

# 242
  • София
А какви кутии имате предвид за чисти маски? Ще ми се да е нещо малко, но не ми идва наум какво да е.
Моето дете носи маски без проблем, да кажем за около час да му се е налагало най-дълго по магазините. Но постоянно пипа неща, после намества маската... Колкото и да говоря, ефект няма.

# 243
Няма да ги пускат извън стаята ли?! Това е ужасно. Как ще стоят по цял ден в една стая? То не е и здравословно.
Не знам как ще е организацията при нас. Малко училище сме, до 7клас, 14 паралелки. Първи клас са в отделно крило и да кажем, че са изолирани, имат си част от двора. За останалите, както и за нашите деца, не знам как ще е.
Вирусът го има, сериозен е, но не много повече от другите вируси. За щастие досега почти няма тежко боледуващи деца от него. Грипните вируси са също много опасни и от техните усложнения също се умира за съжаление. Ще напомням за миенето на ръцете, дистанция не знам доколко може да спазват децата и това е.

# 244
И при нас още няма официална информация за мерките в самото училище. Явно в последния момент ще научим кое какво.
Ако пък ще ги карат да си седят затворени в стаята през целия ден... Склонна съм да го отпиша от занималня в такъв случай. Аз се надявам при всяка възможност да са навън.

# 245
  • София
Ние сме много голямо училище. При малките е направена програмата така че да не се засичат с останалите класове в междучасието. Първи и втори клас са в отделно крило и ще влизат само тези класове от един вход. Часовете са на блокове. Докато нашия клас има блок, съседния клас има междучасие и така се редуват. Тоалетната ни се ползва само от два класа, от никой друг. Храната ще е на кетъринг за 1 и 2 клас, ще ядат на табли, постлани с хартия за еднократна употреба. След храна учителя ще дезинфекцира всяка табла. Остатъците от храната няма да се изнасят, а ще се събират в определен чувал. Лошото е, че много рано ще водим децата в училище. Всеки ще влиза в определен час, за да не се засичат. Отделно си е голям ангажимент с тези чек листи всеки ден. Аз имам две деца и всяка сутрин ще пада голямо отбелязване.

# 246
  • Варна
Няма да ги пускат извън стаята ли?! Това е ужасно. Как ще стоят по цял ден в една стая? То не е и здравословно.
Ами не знам, аз зададох същия въпрос. Само до тоалетната и обратно в стаята. Толкоз. Питах през голямото междучасие поне ще излизат ли навън, при положение, че стаята им е първата до портиера? Ми не. Викам моляяяя? И класната "ами ще питам директорката, ако разреши ще излизаме". Ама как няма да излизате, бре??? И аз почвам да мисля за отписване от занималня (ще е борба с директорката, по принцип не разрешава), но това значи повече от половин ден да е сам вкъщи...
А вирусът е доста по-опасен от грипа. Само за 8 месеца смъртните случаи в световен мащаб са 2-4 пъти повече, отколкото ежегодните в следствие на грип, и това при стриктни мерки, изолации и т.н. И децата може да не боледуват сериозно, но като довлачат вируса на родителите си? Но да не спамя де, има си теми за това. Просто не съм спокойна никак, а с тази безумна организация изтрещявам още повече. И са първа смяна, от 7:30. Кошмар, как ще ставаме не знам Crazy
п.п. плоски кутии, ама съвсем плоски, може би 2-2.5 см височина съм виждала в Пепко, водят се кутии за храна, с Пес Патрул и не помня още какво беше. Не ми се види много удобна, защото и без това ще мъкне кутията с храна, но ако не намеря нещо по-мъничко като краен вариант се сещам за тях.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 09:04 от Месечинка виторога

# 247
  • Където морето целува небето...
Сетих се и аз за плоските кутийки в Пепко. Добра идея, ще я държи под чина поне да са чисти маските. При нас ще излизат, ама на някакви безумни смени, което много ще съкращава времето. На всичко отгоре втри клас на последния етаж. С две думи докато слязат и ще трябва да се качват. Безумие след безумие. Искаме отворени прозорци, даа, обаче в стаята има само един с механизъм за отваряне на горе. Другите се отварят стандартно и няма решетки.

# 248
  • Варна
О, ние миналата година бяхме на 4-я етаж, да му мислят сегашните първокласници.

# 249
  • София
На нас ни казаха, че постоянно трябва да има отворен прозорец, дори и зимата.

# 250
  • Варна
Ами трябва, да. Но като повдигнах въпроса на мен ми отговориха "ми ще отваряме през междучасието, а децата ще се дръпнат навътре в стаята. Значи докато се проветрява ще са нагъчкани още повече, а през часовете просто няма да се отварят прозорци и толкова. Абе... супер неадекватни са при нас, колкото повече чета за организацията в другите училища толкова повече избеснявам.
Искат ли ви здравнопрофилактични карти навсякъде и в какъв срок? Бяха казали, че ще е удължен поне до края на октомври, на нас ни ги искат до 30 септември. При ЛЛ е митинг. Ми няма да отида да се редя пък. В руското училище във Варна пък изобщо не искали такива карти тази година.

# 251
  • Където морето целува небето...
Искат ли ви здравнопрофилактични карти навсякъде и в какъв срок? Бяха казали, че ще е удължен поне до края на октомври, на нас ни ги искат до 30 септември. При ЛЛ е митинг. Ми няма да отида да се редя пък. В руското училище във Варна пък изобщо не искали такива карти тази година.

Класната предупреди, че ще ги искат още преди две седмици и използвах момента да я взема в началото на месеца, докато още е спокойно при ЛЛ. Иначе попълвахме и някакви декларации, че не са болни и не са имали контакт с такива в последните 14 дни, което е просто нелепо, но такива са изискванията.

# 252
  • София
Искат ни ги тези карти, ние се подготвихме преди 2 или 3 седмици. Но не мисля, че ще направят нещо, ако не се дадат още на 15ти, най-много да мрънкат на детето.
По указания от МЗ срокът е до края на октомври, мисля, няма за какво да се притеснявате.

# 253
  • shumen
Кутии имам две малки от Лидл и ще ползвам тях за чистите маски.

# 254
Днес открих, че едни несесерчета/бяха им се паднали като подарък от царевични пръчици/
са идеални за маските.Меки са и  не заемат много място .

Общи условия

Активация на акаунт