Второкласници.Тема 1.

• 36 930
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз сега слушах, че госпожата каза, че ще правят контролни по математика и български след като се върнат в училище. Трябвало сега да се прави, но не била сигурна, че няма да се подсказва от родителите.

# 526
  • shumen
Не знам,но нашия нет се бъгна точно в часа по Английски днес.Ами ако точно на контролното се бъгне и спре какво правим?

# 527
  • На морето!
Не знам,но нашия нет се бъгна точно в часа по Английски днес.Ами ако точно на контролното се бъгне и спре какво правим?
Е, чак толкова! Това не е изпит, състезание или класна работа. Пишете на учителя, че нямате интернета и тя ви казва какво да правите. Не е чак толкова фатално.

# 528
При нас имаше прекъсване веднъж от страна на госпожата. Спрял ѝ интернета и се наложи почивка от 2 часа да направят🙄 ама това е положението. Да стискаме палци да спадат случаите и януари да се завърнат децата в училище.

# 529
  • Варна
При нас в понеделник госпожата не се включи изобщо заради проблем с интернета Laughing Случват се такива неща.

# 530
  • пловдив
Моето дете от вчера е с температура и днес пропуснахме обучението.
Исках да попитам  нещо странично -вашите деца с какво се занимават вкъщи извън ДО?
Ние постоянно влизаме в спорове за гледането на таблет.Доколкото разбирам и виждам масово децата от класа са с телефони и таблети ,имат вайбър и Тик Ток.
Определено не съм старомодна ,но не съм привърженик на дългото стоене пред тези устройства,затова исках да си "сверя часовника " по този въпрос с вас.
Предварително благодаря!

# 531
  • shumen
Моя си играе или си рисува нещо.Гледането на телефон или таблет съм му го ограничила.

# 532
  • София
Моят изобщо не гледа телефон, компютър, дори напоследък и телевизия не гледа. Последните дни все нещо изрязва, лепи, оцветява. Играят с брат му. Доволна съм.

# 533
Моята щерка сякаш гледа по-малко телевизия и по-малко играе игри на телефона откакто са на дистанционно обучение. Сякаш самата тя се ограничава или може би ѝ омръзва да стои пред устройствата. Рисува, изрязва , вчера, обаче, реши да рисува на лаптопа. При нас последните дни вали почти непрекъснато дъжд, но вчера имаше малко пролука, та я изведох  навън.

# 534
  • София
Моят също много виси на устройства, гледа клипове в последно време, играе по-малко. Иначе и музика си пуска често, рисува или тича през това време.
С играчки не играе, веднъж на 3-4 месеца се сеща да извади нещо и после се прибира почти веднага.

# 535
  • пловдив
Благодаря много за обратната връзка.
Дъщеря ми като ходеше на училище почти не оставаше време за ползването на телефон и таблет.
Сега като е вкъщи ,забелязвам ,че при всяка възможност иска да ги ползва.Налагам забрани  ,но тя се сърди и се чудя как да използвам по-лек подход ,така ,че да намалим използването им.
Според мен всяко нещо ,което се забранява им е интересно и още повече го искат.

# 536
Ние сме сложили програма за родителски контрол на телефони и таблети и си знае, че има максимум час за деня. Обаче пък телевизия гледа доста. И все пак легото е насред хола и всеки ден нещо се строи. Най-добрата ни инвестиция е това лего 😂 Вече няколко години не му омръзва, а сега вече и сестра му се включва, та си строят и двамата.
Обаче от една страна го и разбирам това  с телевизията и устройствата - доскучава им на децата вкъщи по цял ден, с ограничени контакти, особено и с това време в момента.

# 537
  • Където морето целува небето...
Моето няма телефон и таблет. На лаптопа си стои докато са уроците и повече дори не помисля да играе на него. Явно се насища от седенето пред екрана. Сега е на фаза четене - позволих да избере три киниги, които сам хареса. Не съм очарована, но пък чете с удоволствие. Другото, което му е на дневен ред е един голям пъзел животно, който му дойде доста труден. Два пъти дневно прави и серии упражнения, които си е измислил, докато няма тренировки.
Надявам се следващата седмица времето да е по-благоприятно, че последните дни не е спряло да вали и всичко е ужасно мокро, за да можем да сме повече навън.

# 538
Ограничила съм ТикТок и игрите на телефона до половин час на ден. Не е като да стои по цял ден на телефон, но и аз се дразня, като прекали.

# 539
Оле, това ТикТок веднъж го загледах и директно го блокирахме на телефона. Изобщо не го одобрявам. Иска да гледа разни влогъри, но и от тях единствено Слави Клашъра и Анди и Дани одобрявам долу-горе.

Общи условия

Активация на акаунт