Фенове на тениса - тема 6

• 42 822
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Радукану отпадна от черногорката Ковинич. Хубав мач, но Ема за жалост получи пришка на ръката и 80, 90% играеше със сечен форхенд и слаб сервис и не се виждаше как може да се спаси. Измъкна втория сет, но в третия нямаше сили. Аз все пак очаквах да отпадне още 1 кръг, макс 2-ри. Така че не е разочарование това с шампионката от УСО.

# 661
https://www.tenniskafe.com/atp/ne-ni-testvat-zverev-predupredi-c … id-sluchai-na-ao/

Надявам се АО да протече нормално. Обезпокоително е, че толкова много играчи се заразяват с Ковид и не се тестват редовно от организаторите на турнира. Кой играч ще се тества сам доброволно преди важен мач? Зверев се оплаква. Мугуруса отдаде загубата си на върлуващ Ковид в испанския тийм. Рублев бил пуснат в страната положителен...

# 662
  • София
Е, всичко е точно. Нали Новак го няма, той беше престъпник,  заплахата и злото...сега може и с Ковид да върви турнирът. Няма проблем.

# 663
Той Рублев най-вероятно само е позитивирал теста продължително без да бъде заразен за околните и затова са го допуснали, но липсата на тестване и другите положителни не говорят за сигурна и добра организация. Дано няма повече Ковид случаи! А Новак - тази икона на антиваксърите - може би е добре, че го няма. За всичко щеше да е виновен, включително и за положителния тест на Рублев.

# 664
Азаренка каза, че е имало план да има масово и постоянно тестване, но много от играчите са се оплакали от това и в крайна сметка са се отказали от тази идея. Даже намекна, че някои от хората, които са се оплакали от идеята за тестване, сега мрънкат, че нямало достатъчно тестване Grinning

В крайна сметка турнирът трябва да върви според мен, а кой ще се радва на турнир, който непрекъснато е съпътстван от walkovers, тоест служебни победи, заради позитивни тестове, които е вероятно да се оказват, дори фалшиво позитивни. Масовото мнение, че вече трябва да бъдат оставени хората да разчитат на собствената си отговорност и преценка, а в същото време се реве за постоянни тестове. Моето мнение, че трябва и да има индивидуална отговорност от всички въвлечени в турнира (играчи, съдии т.н.), ограничаване на контакти тези седмици, миене и другите нужни неща. Не казвам, че това ще даде гаранция за нещо, но е по-добър вариант от непрекъснати тестове.

# 665
  • Далечният изток
Леле, какъв мач правят тези момчета!
Алкараз и Беретини...

# 666
  • София
Най-накрая стигнахме до шапионски тайбрек и при мъжете.
Радвам се за Матео, макар че и Карлос харесвам много. Страхотен мач.

Шаповалов вдигна много нивото днес, точно когато му трябваше срещу опасния Опелка, но не го виждам срещу втория голям фаворит за титлата, Зверев.

Свитолина взе само 2 гейма на Вика. :о

# 667
  • София
Олибу, нали имаше правила. Каква съвест на играчите? АО е един провален грозен тур. А ТА ще плати всички разноски по престъпното дело на Новак. Нещата са ясни.

# 668
  • София
Много хубав мач на Матео и браво за успеха! Смятам, че бъдещето е пред 18-годишния Алкатрас, но днес беше ден на Матео!
Очаквана победа и за Шаповалов.

# 669
Олибу, нали имаше правила. Каква съвест на играчите? АО е един провален грозен тур. А ТА ще плати всички разноски по престъпното дело на Новак. Нещата са ясни.

Никога не е имало правило, че постоянно ще се тестват. Ако искат да се тестват, не виждам проблем за играчи с печалба от 10 милиона и повече да си купуват тестове всеки ден.

За мен турнирът си върви прекрасно с някои страхотни мачове. Опорочиха го само отчаяните опити всичко отново да се върти около представителите на голямата тройка в мъжкия тенис. Има достатъчно млади вълнуващи тенисисти при мъжете, и при жените, които заслужават да бъдат промотирани и да поемат щафетата, а не тенис организациите да правят всичко възможно земята да се върти около играчи, които до 3-4 години всичките ще са в пенсия.

# 670
  • Далечният изток
Сега пък се оказа, че директорът на АО, който е голям приятел на Джокович, е правил някакви схеми, само и само Новак да може да влезе в Австралия въпреки условието за ваксинация, което е било много добре известно на организаторите. От ТА му е бил купен билет от Дубай до Мелбърн за точно определен полет, като се е очаквало при пристигането да е най-слаб контролът на летището, за да допуснат Новак. Но нещо се е объркало и той е пристигнал с друг полет, в друг час и какво последва вече е ясно.
Инфото ми е от спортните новини на бтв.

# 671
  • София
Разбира се, че турнирът е страхотен и върви много добре.
Тоооо, и мен не ми се гледаше без Гришо и Вики, ама ей го на - върви си и е повече от интригуващ!

# 672
Не знам. Миналата година Австралия беше друга вселена с 5 случая на Ковид на кръст ( заради което и влизаха в локдаун). Тази година в пика на Омикрон вълната АО се провежда без всякакви предпазни мерки. Защо не направиха отново балон около турнира? Мярката функционираше доста добре на всички турнири Голям Шлем. Дори и при ваксинирани Ковид да протича като грипче, не всеки човек би желал да прихване грипчето, а атлети, които се отнасят педантично към здравето и формата си, още по-малко. Не е грижа за здравето това според мен, обществено или на играчите.

# 673
  • София
Каква лична отговорност, какви 5 лева ?
Вчера гледам Пер и Григор стоят в тунела преди да излязат на корта - всички с маски, персонал, треньори и пр., Григор, но г-н Пер-ко си ходи, като у тях си ? После бил ковидясал за стотен път, ами с тая лична отговорност ще ковидяса и двеста пъти... Когато може да навредиш на други хора не може на лична отговорност да се разчита. Григор наистина не е същия след Ковида, докато на други живота им е плаж, бар, питиета и купон!

След загубата вчера не съм поглеждала тенис, толкова ми е болно.
А днес имам страшно много работа и време няма, но уикенда ще наваксам с каквото е останало.

# 674
Разбира се, че турнирът е страхотен и върви много добре.
Тоооо, и мен не ми се гледаше без Гришо и Вики, ама ей го на - върви си и е повече от интригуващ!

Чак пък...ако оставим патриотизма настрана, за съжаление Григор от около 3 години не е фактор в това колко интригуващ ще е един турнир. В една категория е с Иснер, Еванс, Чилич, Опелка, Баутиста Агут и т.н. Много добри тенисисти с периодични проблясъци, но не те създават интересните двубои в повечето турнири. Неслучайно вече не го виждаме по именуваните кортове и Евроспорт не излъчва с приоритет мачовете му.

Да не се чете като хейт - смятам, че е най-добрият български тенисист, но и мисля, че се чувства комфортно с постигнатото до момента и че вече има други приоритети извън тениса (негово право). Освен това времето му за титли според мен мина - в момента и Големите 3 са по-добри от него, и тези след тях (Циципас, Зверев, Медведев, Тийм, Беретини) - също, и НекстДжен (Алкараз поне, но и Синер, Рууд, Корда) - също.

Днес най-сетне имаше интересни мачове. Гледах Азаренка-Свитолина снощи, където Вика прегази Елина (неочаквано и малко скучно). Мернах края на епоса Алкараз-Беритини, който ще изгледам напълно довечера. Видях и последния сет на Осака-Анисимова - яд ме е за Осака, но Анисимова игра страхотно и си заслужи победата.

Общи условия

Активация на акаунт