Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 998
  • 800
  •   1
Отговори
# 75
Така е, в един момент човек претръпва и е готов на всичко само и само да се получат нещата. Всички ставаме неволно ветерани пожелавам ви по бързо да се случат нещата при вас, а аз какво да кажа тази пункция ще ми е 18-та за 1г. и 10мес.

Open Mouth Днес в стаичка, докато чакахме с другите кандидат- мами се смяхме, че трябва да приемаме пункциите като среща със стари приятелки.

# 76
  • София
Абсолютно вярно Grinning
При теб как мина пункцията, колко извадихте?

# 77
Имах 2ф, но само 1Я извадихме. Дано стане хубаво бластоцистче, че ако пак не оцелее значи нещата са мноооого зле.

# 78
Момичета, прогестерон 0,77  ng/ml как ви се струва, ако приемем, че днес ми е овулацията. Подгорвям се за ЗЕТ, днес дадох и първа кръв за PBMC?

# 79
  • Sofia
Момичета, прогестерон 0,77  ng/ml как ви се струва, ако приемем, че днес ми е овулацията. Подгорвям се за ЗЕТ, днес дадох и първа кръв за PBMC?
Моят беше 0,22, мисля, че е ок 👌 Стискам палци 🤗

# 80
  • София/Стара Загора
От много време не съм влизала и чела, но от това, което прочетох в темата, съм наистина разочарована от мненията.
И искам да попитам всички вас, които се оплаквате, че не са ви таймирали правилно, че са ви претупали и т.н. - вие какво направихте, за да подпомогнете процеса и той да е успешен?
Колко от вас се погрижиха за здравето и се постараха да осигурят максимално добра среда за развитие на Я и след това на ембриона след трансфер?
Много лесно е да се гледа съчката в чуждото око и удобно да се пропуска гредата в собственото!
За 10 години д-р Персенска е човекът, който спечели доверието ми и знам, че мога да й вярвам на 1000%.
Имам 2 инсеминации и 4 стимулации.
Нямам дете, но не защото тя не си е свършила работата, а защото аз не дадох 100% от себе си, за да подготвя тялото си.
Имала съм прекрасни бластоцисти, от които нищо не стана и не дотам добри такива, но нито за миг не съм си казала -  тя е виновна.
Няма виновни - явно не е бил правилният момент или Господ ни предпазва.
Когато нямаш довериe на лекаря си, винаги той ще е виновен за неуспеха.
Д-р Персенска никога не е отказвала да ми отговори на въпросите, но и знае, че винаги си имам списък с въпроси. Никога не е бързала да ме "изпрати".
Но искам да кажа и друго нещо - когато не знаех всичко това, което се наложи да науча през годините - тогава бях много по-спокойна и дори имах успех. Може да беше до 9 г.с., но беше.
Но бях на 30.
Така че като ви казват за възрастта - това не е без причина. Не скачайте и не настръхвайте обидено. Възрастта е коварно препятствие от един момент нататък със сигурност. На 31г направих първата си инсеминация - без успех. На 32 г. - втората - пак нищо.
На първата пункция (33 г.) имах 16 Я (оплодени 12Я), на втората - 2 години по-късно - 14 Я (оплодени 10 Я), на третата - 10 (оплодени 5 Я), а на последната (миналата година ноември) преко сили - 8 Я (оплодени 5 Я). И за първи път остана и нещо за замразяване. При предишните оставаха по 2 и ми ги връщаха на трансфер.
Едва ли партньорите на всяка една са без забележки - може и да има такива, както и при някои момичета също да няма видими медицински причини. Но щом не става - или има психологическа бариера, или съвкупност от много фактори, които обаче повечето нямат търпение да поправят или приемат, че не са толкова важи и смятат, че за докторите това също няма значение и стимулацията ще реши всичките им проблеми и в бързането си опропастяват опита.
Но не е така - най-прост пример - масово виждам момичета да пушат пред болицата (спрях цигарите преди 8 г)и такива с наднормено тегло (аз също съм). А това се отразява колкото и да не искаме да си признаем. Не че ако не си пушач или ако си слаб това е гаранция за успех, но поне са две сигурни пречки по-малко.
Приемете, че докторите също са хора и когато работят е възможно да допуснат моментно недоглеждане, но това не е повод за анатема.
Никога не съм обвинила д-р Персенска за неуспеха си, защото знам, че тя не е Господ, но й се доверявам напълно.
Нямаш ли доверие в лекаря си по-добре го смени, защото това е първата стъпка към успеха.
После направи всичко възможно тялото ти да е във форма и след това разчитай на съдбата.
Имам приятелка, която 3 пъти не успя - със стимулации на естествен цикъл и с лекарства, но успяваше по естествен начин и вече си има детенце. Така че на който каквото му е писано.
Не разбирам жените с над 10 опита, за мен това е вече прекалено.
Да, предполагам, че най-голямото щастие е да чуеш "мамо", но ако не стане - какво, да умираме ли.
По-добре да сме здрави и без дете, отколкото болни с дете и недай си Боже да остане без нас.
За себе си аз съм взела решение, че повече стимулации няма да правя и ако е рекъл Господ някое от замразените да има късмет - ще съм щастлива, ако ли не - ще ми е мъчно, но това е пътят, по който ще продължа - без дете.
Така, че момичета - доверете се на лекаря си, задавайте си въпросите, помнете си отговорите, които ще получите, погрижете се за тялото и психиката си, вашите партньори - също и не се настройвайте негативно.
И тогава със сигурност ще имате успех!
Защото грижата за себе си трябва да е първото нещо, с което да започне всяка една от нас, а това ще доведе само до положителна промяна!
Успех на всички!

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 00:20 от Слънчевата Манди

# 81
  • София
Слънчевата Манди,
Всеки има право да сподели своя опит и мнение - нали затова е форума?!?
Не разбирам от какво си разочарована.
За себе си мога да кажа, че живея максимално здравословно от години, пия добавки, за които съм прочела в интернет, следя си сама хормони, витамини, гинекологичен статус и т.н.;
2 пъти се молих да ме пунктират през уикенда, защото овулацията ми винаги е на 10 ден (видимо от досието) и яйцеклетките бяха "хубави"; Всеки път отивах с усмивка и вяра, че ще успея, а реакцията беше да не се надявам много...
Накрая си казах, че този път ще се доверя напълно и ще направя стимулация, въпреки намаления си резерв, не си пуснах хормони в началото, не настоях за пункция в неделя. И резултатът е налице - най-лошият досега. Обвинявам най-вече себе си. Но не мисля да продължавам така - уморих се.
Относно възрастта - когато започнах бях на 35 г и резултата беше "чудо". Сега вече 3 години по-късно явно вече няма на какво да се надявам...
Но аз знам, че си струва, и не 10, а 20 опита бих направила за това чудо, стига и лекарят ми да вярва в успеха.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 12:43 от vtri

# 82
Ако нямате доверие на лекаря си и смятате, че той е виновен за неуспеха - просто го сменете. Какъв е смисълът да пишете по форумите колко сте недоволни, но реално нищо да не предприемате? Връзката лекар-пациент при инвитро е изключително важна, при вас я няма, може и това да влияе. Или пък най-малкото споделете с лекаря какво ви мъчи - кажете смятам че пункцията не беше таймирана, смятам че ще успеем със сибствена яйцеклетка, защото .... обратната връзка я няма при вас.
Аз лично съм доволна от др Персенска, както и много други момичета. Никога не се е държала грубо, винаги съм споделяла с нея какво ме мъчи. Тя ме окуражи да не се отказвам в труден момент. Не виждам смисъл обаче да ви убеждавам, че тя е добър лекар. Вие просто сменете лекаря и намерете такъв, на който да вярвате - важно е.

# 83
  • София
Sneji*,
Аз за себе си съм взела решение какво да предприема - не съм Ви искала съвети.
И защо си мислите, че не съм споделила какво ме мъчи с лекаря?!? Само със споделяне не става, трябва да има и кой да чуе и да отговори.
Пиша във форума, за да има информация за четящите, да знаят какво ги очаква и да вземат информирано решение.
На мен споделения опит (и положителен и отрицателен) ми е помагал, благодарение на прочетеното избрах и как да продължа.
В излишни разправии не мисля да влизам.
Останете със здраве!

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 12:42 от vtri

# 84
Здравейте е от мен!
След малко лутане дали да правим пак опит, май решихме да опитаме отново.
Днес пуснах щитовидните хормони, записах час и за Начев.

Като ми дойде цикълът, ще запиша и за Персенска. Да поговоря с нея и да видим как ще се действа.

# 85
  • София/Стара Загора
vtri, не знам защо си решила, че написаното от мен е лично към теб и ти давам съвети?
Аз също имам право да изказвам мнението си свободно във форума, но и не смятам да влизам в словени битки и обяснения.

Ако нещата с инвитро опитите бяха толкова лесни, то всеки опит щеше да е успешен и нямаше да се питаме "Защо не стана (и) този път?" и да минаваме през всички тези препятствия.
Негативизмът на пациента се усеща от лекаря. След като от толкова много време сте недоволна от преценката и действията й, винаги може да смените лекаря, колкото и трудно да е. Това е Ваше право и никой не може да ви спре.
При възможностите и наблюденията, които сте имали за "информирано решение" това с какво ви помогна,  освен че все по-силно се усеща Вашето недоверие и недоволство от лекуващия лекар. С тези си коментари не само, че не помагате, а посявате зрънцето на съмнение дори и у тези, които не са имали повод за това.
Винаги за всеки лекар има и добри, и лоши отзиви, но всички те са свързани с това какъв е нашият опит с тях!
Собствените ни нагласи се отразяват на всичко, с което се захващаме, но ако успеем обективно да сменим гледната точка, нещата стават малко по-различни и придобиват съвсем нови окраски!
И нека всички сме здрави!

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 13:40 от Слънчевата Манди

# 86
Здравейте момичета! Имам един въпрос и ще е хубаво, ако някой може да ми отговори.  В подготовката за ЗЕТ съм и сега док, каза че ще се наложи да направим РВМС. Бихте ли ми казали как точно протича процедурата, колко време ми е необходимо, каква е цената?. Понеже съм от Варна и не знам колко време да си предвидя, дали ще е необходимо да се остава. 😕🤔

# 87
  • Sofia
Здравейте момичета! Имам един въпрос и ще е хубаво, ако някой може да ми отговори.  В подготовката за ЗЕТ съм и сега док, каза че ще се наложи да направим РВМС. Бихте ли ми казали как точно протича процедурата, колко време ми е необходимо, каква е цената?. Понеже съм от Варна и не знам колко време да си предвидя, дали ще е необходимо да се остава. 😕🤔
Това е вид среда, която я правят от плазма, обогатяват матката с тромбоцити. Взимат  кръв в деня на пункцията или когато ви каже доктора щом е ЗЕТ и после след два дни пак ви взимат кръв. 260лв струва и я "впръскват" в матката като при трансфер е усещането, но се прави долу в гинекологичните кабинети за 2мин. Общо взето, май по-добре да останете тук, че толкова често пътуване... Тъкмо ще се приберете и трябва да се върнете.  Някой има по-прясна информация може да сподели, защото моя опит е от октомври мин година 😁

# 88
Много благодаря. Явно ще трябва да си отделя няколко дена, по - добре ще е отколкото честото пътуване. ☺️

# 89
И моята пункция мина днес....15 Я. Сега остава да видим дали са качествени и дали ще се оплодят.
Аз се чувствам като прегазена от влак, боли ме много, не вярвах че ще ми е толкова зле 🤨

Общи условия

Активация на акаунт