Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 765
  • 800
  •   1
Отговори
# 315
Здравей!  Аз имам правена Биопсия - имунологична и имплантационен прозорец . Струваше ми около 500.00 лв.
Беше при д-р. Чапанова и ми казаха, че не се изисква упойка. При мен заболя само докато намести спекулума и открие входа към матката, ако мога така да се изразя. А и аз имам проблем с шийката и докторката се затрудни, но въпреки всичко се понася болката а д-р. Чапанова има много лека ръка. След като беше в матката не усетих почти нищо по врене на взимане на тъкантта. Изследваният ми бяха готови до 10 дни и за Имплантционния прозорец пишеше в епикразата че е в желания оптимум ( само едно изречение), а за имунологичната - че са запазени пропорциите на ендометриални Т клетки, общи НК клетки и субпопулации, запазен НК клетъчен dim / bright 0.85 и запазена експресия на рецепторни молекули. Поисках обясния на по прост език но ми казаха, че е патент на д-р. Стаменов или нещо подобно.  Епикризата си взех от Информаци  като ден по- рано я заявих от Регистратура.  Прегледа за Биопсия започна от 9 -ти ден на цикъла  и се проследи доминантен фоликул. След това към имах инжекция Овитрел и наначен Утрогестан за 5 дни. В деня на Биопсията ми назначиха Прогестрон и Естрадиол като кръвни изследвания. След Биопсията цикъла ми подрани с 2 дни от нормалното и беше малко по обилен от нормалния, но не знам това дали има връзка с Биопсията.  Имала съм и ЦС но там вече беше с упойка.

quote author=mumuto0o link=topic=1228087.msg41130387#msg41130387 date=1595845127]
Здравейте, момичета!
Аз днес не успях да стигна до пункция, беше се спукал фоликула. То с това високо LH се окачваше явно. Дори не можах да говоря с Персенска, че на пункцията беше д-р Цветков. На прегледа тя ми каза, че иска да направим биопсия на ендументриума. Със сигурност назад в темите съм чела, но когато не ми е било на дневен ред, не съм запомнила. Може ли тези, които са преминали през това да споделят болезнено ли е, дали може с упойка, няколко цикъла преди трансфер ли се прави и друга полезна ми информация. Благодаря ви много!
[/quote]

# 316
Ели, звъни и попитай, щом казваш, че си била при него.Иначе за нови само онлайн се подава заявка.Аз я подавах преди години, бяха ме разпределили  при доктор, който не ме устройва и отказах прегледа.После подадох нова заявка и пак ми даваха час за предишния при който съм била разпределена, въпреки че бях писала, че желая да бъда разпределена при друг.Както и да е когато ми звъннаха за час, заявих, че не ме устройва  това което ми предлагат и дамата от колцентъра вписа забележка при тях, че категорично искам час за Цветков и още на следващия ден се обадиха и ми предложиха час за него за след месец.

# 317
  • София/Севлиево
Обадих се и пак ми казаха да попълня заявката...По телефона се уточних с девойката,че искам при Цветков,но във формата нищо не написах,та дано ме насочат към него.Той сега бил излизал в отпуск,та ще почакам.Лошото е,че и за заповед не мога сега да подам,защото ММ не иска от старата болница да подавам...

# 318
И да не те разпределят при него, просто бъди настоятелна като ти звъннат за час.Кажи че искаш при него и това е.На мен първата дама ми обясни,че той си имал много пациенти, ала бала, не се знаело кога ще ми звъннат за час щом искам при него, можело да е след месец, два,три ...Обаче, аз и казах, че няма значение, да ме вписват там в списъка и ще си чакам за него.И ми се обадиха с час за него на другия ден.Вярно за след месец, но все пак, при който поисках .
Аз имам друго питане и ще помоля, който знае да каже .При записване на първичния преглед ми казаха, че задължително трябва да имам изследванията, които са написани при заявката за първоначален преглед.Включително и спермограма направена в Надежда.
Моя партньор има две отлични спермограми в други репродуктивно клиники, последната от юни, та за мен е пълна загуба на пари да правя нова в Надежда.Знаете ли дали правят проблем, ако отидеш на преглед без нея.Също така са посочени някакви вирусологии с давност 3 месеца, които пак биха свършили работа само при започване на процедура веднага и за тях ми е странно защо ги искат за първичен преглед...

# 319
Здравейте, писах същия въпрос и в друга тема, но мисля, че и тук ще получа информация. Има ли доволни пациенти на д-р Стаменов? Четох в стари теми доста положителни коментари, но в по-скорошни отзиви ми направи впечатление, че пише, че често прехвърля пациенти на свои колеги. Единични случаи ли са това?

# 320
Вирусологиите постоянно се искат поради най-различни причини. Ние с ММ в рамките на една година ги правихме поне 4-5 пъти. Като не всички от тях бяха за клиниката, но...наистина ни беше писнало от тоя Васерман, Хепатит и СПИН.
Валидността им е кратка, и затова се налага да се правят доста често.
Спермограма от друга клиника може и да мине, но рано или късно пак ще ви накарат да му направите и там.

# 321
  • София
Не се е опитвал да ме прехвърля на друг, всички прегледи и манипулации ми ги прави лично той, при него се чака много, но аз предпочитам да чакам, защото му вярвам. Не съм наясно дали отношението към мен е стандартно, защото се познаваме отдавна, донор на яйцеклетки съм.

Здравейте, писах същия въпрос и в друга тема, но мисля, че и тук ще получа информация. Има ли доволни пациенти на д-р Стаменов? Четох в стари теми доста положителни коментари, но в по-скорошни отзиви ми направи впечатление, че пише, че често прехвърля пациенти на свои колеги. Единични случаи ли са това?

# 322
Здравейте някой знае ли събота/01.08/и неделя /02.08/ кой др са дежурни, Благодаря

# 323
  • София/Севлиево
Интересно е това с вирусологиите.На ММ последно му искаха през 2018-та преди стимулацията,също и СГ.После за нищо не са го търсили,само моята кръвчица точат...

# 324
Не се е опитвал да ме прехвърля на друг, всички прегледи и манипулации ми ги прави лично той, при него се чака много, но аз предпочитам да чакам, защото му вярвам. Не съм наясно дали отношението към мен е стандартно, защото се познаваме отдавна, донор на яйцеклетки съм.

Стандартно е-със всички донорки се занимава лично той.Адмирации за Вас! Flowers Hibiscus

# 325
Интересно е това с вирусологиите.На ММ последно му искаха през 2018-та преди стимулацията,също и СГ.После за нищо не са го търсили,само моята кръвчица точат...
Интересно е и аз лично смятам за първоначален преглед да си го спестя.Все пак човек след прегледа, дори може да реши че не това е неговия доктор и неговото място, така че не мисля да хвърлям само пари на вятъра.

# 326
Аз съм доволна от д-р Стаменов, както и от всички др.доктори в Надежда. За някои по-рутинни манипулации са ми правени от Чапанова, Тихомирова или от акушерка, но от сложните и нови лечения само той. Мълчалив е, но в това време мисли. Харесвам, че пробва различни подходи, е не винаги е успешно, но има и успешни. За всяка Я. се бори дори да е минимален шанса.

# 327
Ели, подай за нова заповед. Така ще спестиш чакане. Когато излезе, се обаждаш в Надежда и съобщаваш, че си с готова заповед. След това сменяш клиниката във Фонда и така я взимаш. Можеш да се видиш и предварително с координаторката, там е всеки делничен ден.

# 328
Ели, подай за нова заповед. Така ще спестиш чакане. Когато излезе, се обаждаш в Надежда и съобщаваш, че си с готова заповед. След това сменяш клиниката във Фонда и така я взимаш. Можеш да се видиш и предварително с координаторката, там е всеки делничен ден.

Ели и аз бих ти казала същото. Подай за Заповед и ако те извикат на преглед в Надежда отиваш. Те със сигурност ще те проследят на естестнен цикъл първия МЦ. Ще им кажеш, че чакаш заповед. А относно спермограмата за първичния преглед пуснете една да я направят в Надежда. После от нея ще зависят дали да ти добавят др екстри като МАКС, IMSI, въздържанието при твоя М. и т.н.
при оплождането. Следващите сермограми те правят при всяко оплождане без да ви казват.

# 329
  • София/Севлиево
Значи до края на тази седмица ще се видя с докторът си.Казвам му,че искам да подам документи за фонда,но не споменавам за другата клиника.И в последствие мога да сменя...Днес видях една дама във ФБ питаше същото и ѝ бяха показали какви формуляри се попълват в такъв случай.Благодаря ви за отзивчивостта.

Общи условия

Активация на акаунт