Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 698
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, искам да родя естествено в тази болница.
Искам да бъда със семейството си по време на раждане и хоспитализация.
Искам ли да знам общата цена?

Обадете се и питайте. Съмнявам се, че може освен ако няма ВИП стаи. В момента не пускат мъже придружители при прегледите. За да се качи жена в отделение и за най-малката процедура се прави тест за вируса преди приема.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 08:07 от -INA-73

# 451
  • София/Севлиево
И аз се чудех кога ще ми звъннат.Но ако наистина е след месец и нещо и после трябва да чакам още два няма да го бъде-нямам толкова време.После и за заповед ще трябва да чакам-ми то ще стане февруари-март.Ако септември продължа при сегашния лекар то март може да съм прескочила първия триместър...

# 452
Защо не подадеш док.сега за заповед по фонда ,а после да смениш клиниката ?Този вариант е възможен.Така ще спестиш малко време.Аз също се правех планове март месец тази година да стане нещо ,а ей го на още съм в процедури.Прецени как е при сегашния ти лекар ,дали си доволна.

# 453
  • София/Севлиево
Аз съм доволна,ММ -не ,и ме натиска още от 2018-та да го сменям.Пациенти сме му от 2014.Забременях още след първия ЗЕТ,но изгубих бебето.После след втория пак,и пак загуба.Трети и четвърти ЗЕТ-неуспешни,5 опит-приключил с БХ.И ММ направо полудя.Само че моето време един вид изтича не неговото и явно тази година след рождения ми ден моят т.нар.биологичен часовник се събуди и затиктака с пълна сила.Поне си имаме едно дете на 12,но ще е хубаво да имаме още едно...

# 454
Здравейте момичета,
след неуспешно инвитро на спонтанен цикъл, без никаква стимулация, задължително ли е да си записвам час за коментар.Може ли да си запиша час на 2 ден   за нов опит, без коментар, за да не губим месеца.

# 455
Здравейте момичета,
след неуспешно инвитро на спонтанен цикъл, без никаква стимулация, задължително ли е да си записвам час за коментар.Може ли да си запиша час на 2 ден   за нов опит, без коментар, за да не губим месеца.
Може, ако Ви питат, кажете, че така сте се разбрали с Др. Директно кажете, че искат за втори ден преглед и дано не Ви питат нищо повече.

# 456
Аз съм доволна,ММ -не ,и ме натиска още от 2018-та да го сменям.Пациенти сме му от 2014.Забременях още след първия ЗЕТ,но изгубих бебето.После след втория пак,и пак загуба.Трети и четвърти ЗЕТ-неуспешни,5 опит-приключил с БХ.И ММ направо полудя.Само че моето време един вид изтича не неговото и явно тази година след рождения ми ден моят т.нар.биологичен часовник се събуди и затиктака с пълна сила.Поне си имаме едно дете на 12,но ще е хубаво да имаме още едно...

Имате ли генетичти изследвания и ПИД на поне на 1 ембрион ? В Надежда ще ти го предложат задължително като се съберат няколко емвр., както практикуват в Турция.
Д-р Стаменов иска по 5-6 емвр., една жена сподели същата бройка за Турция.

# 457
  • София/Севлиево
О,да.Първо когато се случиха абортите изследвахме ембрионите-бяха здрави.На втората стимулация правихме ПИД и връщахме пак здрави ембриони-при единия ЗЕТ нямаше бременност,при втория-БХ.Няма видима причина да не се получава,диагнозата ни  "Неизяснен вторичен стерилитет" ми звучи най-страшно от всичко възможно.При другите поне знаеш за какво да се хванеш,а така действаш почти на сляпо...Не знам дали ще стигна до д-р Стаменов,но наистина ще се радвам ако успея.Ще чакам търпеливо за час при Цветков,пък дано догодина по това време съм поне бременна.

# 458
Ели, не знам как преценят кой при кой доктор отива, Стаменов е натоварен, но взима пациенти.
Иначе на мен ми се обадиха след 5 месеца, мислех вече, че няма да се обадят, сега става много по-бързо.

# 459
В Надежда имах 4 ин витро и 2 ЗЕТ при Персенска и Стаменов .Половината с ПИД. От тях един спрял развитие ембрион , заради тризомия , една биохимична бр. и другото неуспешни. Преди всички опити ест. бременост с малоформации , след опитите ест. бременост и спонт. аборт неизяснен.
Правих по 2 -3 пъти всички изследвания и биопсии - нищо сериозно не излезе. Щит. жлеза е била под контрол, ниско вит Д, АМХ - 1-1.2 , и инсулинова резистентност сама си открих (преди последното ин витро). За инсулиновара нищо не пих.Имам 3 гена за лека тромбофилия .
Последното инвитро направих в Турция . Имах същият брой яйцеклетки при стимулация - 8-9 бр. Растяха бавно и ме проследяваха по-дълго и през ден накрая. После на 5-ти ден 3 ебриона. След Пид само 1 добър. Резултатът беше като в Надежда.После за ЗЕТ се проследявах в Турция на естествен цикъл. Пак овулацията много закъсняваше , но ме проследяваха по-дълго ,изчаакаха си овулацията - накрая проследяване през ден или всеки ден. И резултатът се роди преди 2 седмици.
Има си и доза късмет , къде ще се случи , но проследяването в Турция беше много добро и ембриона беше с много добро качество.

# 460
  • Панагюрище
Здравейте на всички.
След чакане от около 2 месеца от май вече сме пациенти на Надежда. След като ни разгледаха документите ни пренасочиха към д-р Тихомирова. Без да сме избирали сами лекар. Споделям, че сме с лек мъжки фактор(олигоастенозооспермия), но след 3 месеца на трибестан и витамини нещата изглеждат нормално и спермограмата беше в норма. Имам ЦС и тръбите ми са проходими. На 24 юли /17-и ден от цикъла/ беше и първата ни инсеминация. На естествен цикъл само с Овитрил за спукване на фоликула, който на 15-ия ден беше 22 мм.
Въпросът ми е дали някой има отзиви за д-р Тихомирова, тъй като е доста млад лекар и в началото имах известни притеснения относно опита й, но ме спечели с любезно отношение, а и беше доста изчерпателна в обясненията. За съжаление бях леко разочарована, че не тя, а акушерка ми направи процедурата, за което не бях подготвена, но не знам дали това не е практика там.
Ще съм доволна ако някой сподели мнение.
Иначе все още нямам резултат, но днес ми е 12 ден /без да броим деня на инсеминацията/ и ми се вижда рано за тест. Имам резки пробождания от време на време ниско долу и придърпване /както преди цикъл или овулация/, но може и всичко да е от пренавиване и страх от резултата, все пак вече сме на 31години с мъжа ми и не ни водят първа младост /макар ние да си се чувстваме на 21 Simple Smile

# 461
В Надежда имах 4 ин витро и 2 ЗЕТ при Персенска и Стаменов .Половината с ПИД. От тях един спрял развитие ембрион , заради тризомия , една биохимична бр. и другото неуспешни. Преди всички опити ест. бременост с малоформации , след опитите ест. бременост и спонт. аборт неизяснен.
Правих по 2 -3 пъти всички изследвания и биопсии - нищо сериозно не излезе. Щит. жлеза е била под контрол, ниско вит Д, АМХ - 1-1.2 , и инсулинова резистентност сама си открих (преди последното ин витро). За инсулиновара нищо не пих.Имам 3 гена за лека тромбофилия .
Последното инвитро направих в Турция . Имах същият брой яйцеклетки при стимулация - 8-9 бр. Растяха бавно и ме проследяваха по-дълго и през ден накрая. После на 5-ти ден 3 ебриона. След Пид само 1 добър. Резултатът беше като в Надежда.После за ЗЕТ се проследявах в Турция на естествен цикъл. Пак овулацията много закъсняваше , но ме проследяваха по-дълго ,изчаакаха си овулацията - накрая проследяване през ден или всеки ден. И резултатът се роди преди 2 седмици.
Има си и доза късмет , къде ще се случи , но проследяването в Турция беше много добро и ембриона беше с много добро качество.
Бихте ли споделили в коя болница сте ходили в Турция и при кой доктор?

# 462
Здравейте на всички.
След чакане от около 2 месеца от май вече сме пациенти на Надежда. След като ни разгледаха документите ни пренасочиха към д-р Тихомирова. Без да сме избирали сами лекар. Споделям, че сме с лек мъжки фактор(олигоастенозооспермия), но след 3 месеца на трибестан и витамини нещата изглеждат нормално и спермограмата беше в норма. Имам ЦС и тръбите ми са проходими. На 24 юли /17-и ден от цикъла/ беше и първата ни инсеминация. На естествен цикъл само с Овитрил за спукване на фоликула, който на 15-ия ден беше 22 мм.
Въпросът ми е дали някой има отзиви за д-р Тихомирова, тъй като е доста млад лекар и в началото имах известни притеснения относно опита й, но ме спечели с любезно отношение, а и беше доста изчерпателна в обясненията. За съжаление бях леко разочарована, че не тя, а акушерка ми направи процедурата, за което не бях подготвена, но не знам дали това не е практика там.
Ще съм доволна ако някой сподели мнение.
Иначе все още нямам резултат, но днес ми е 12 ден /без да броим деня на инсеминацията/ и ми се вижда рано за тест. Имам резки пробождания от време на време ниско долу и придърпване /както преди цикъл или овулация/, но може и всичко да е от пренавиване и страх от резултата, все пак вече сме на 31години с мъжа ми и не ни водят първа младост /макар ние да си се чувстваме на 21 Simple Smile

Здравей,
В началото ние също бяхме разпределени при д-р Тихомирова, но тя излезе в майчинство и общо взето нищо не стартирахме при нея. Аз лично не я усетих като моят доктор, но е въпрос на лично усещане и не следва да се генерализира. Колкото до инсеминациите, аз имам 4 в Надежда и нито веднъж не са ми правени от лекуващият лекар, винаги от акушерка.

# 463
Бихте ли споделили в коя болница сте ходили в Турция и при кой доктор?
В Мемориал - там първо има консултация с професор Кахраман. После за процедурите съм при 4-5 различни лекари. Те правят проследяване на видеозон , ако преценят и кръвни изследвания. Следобед се обсъжда с професорката и ми изпращат дози на лекарства и кога е следващият преглед. Повечето прегледи попадах при един лекар , който ми беше симпатичен . Към него си задавах всички въпроси и по емайл съм му писала . Иначе има български преводачки , които са с нас на всеки преглед . С някои лекари или сестри може да си говорите на английски или руски.

# 464
Каква сума ви излезе всичко с пътувания и престой ,ако имаш такава сметка?

Общи условия

Активация на акаунт