Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 79

• 49 691
  • 800
  •   1
Отговори
# 465
Каква сума ви излезе всичко с пътувания и престой ,ако имаш такава сметка?
Около 12 хил . лв (за стимулация и ЗЕТ) - като това включва 2 пъти по 14 дни в хотел - при мен проследяването беше по--дълго . След ЗЕТ останах още 5 дни на хотел. Това са груби сметки , защото сме пътували няколко пъти с рейсове до там . Някои избират и проследяване преди ЗЕТ в БГ , аз исках всичко там да правя .
 Цената на Ин витро процедурата е 2.475 EUR. В нея са включени всички прегледи и хормонални изследвания по време на стимулацията, пункция, оплождане и трансфер. Лекарствата се купуват допълнително от аптека, цената варира между 500-700 евро в зависимост от дозите. При мен лекарствата бяха 1500 лв , но после отделно съм си купувала прогестерона и клексана по време на бремеността.  За ПИД се плаща 295 долара за ембрион. Това са цени от миналата година. Има тема  - ин витро в Истанбул . Сега заради Ковид има разни особености при пътуване и лечение обаче.

# 466
Здравейте,днес ми беше пункцията при Персенска. Като се съвзех ,дойде и ми каза-3 броя са,нали ще има трасфер,казах да.Какво ще рече 3 броя яйцеклетки или са тръгнали да се оплождат. Не разбирам особено,все пак ми е първо ин витро в живота. Отделно цял ден съм отпаднала,сънливост,не знам нормално ли е,чак сега горе долу живнах,чумвствам леко стягане и главоболие.

# 467
  • София
Разбира се, че са Я, нали после мъжа ти дава материал и чак тогава ги оплождат

# 468
  • София
Привет, момичета, от скоро съм пациентка на клиниката. Последният месец ми изписаха Трисеквенс, защото имах задържани фоликули. Все още не съм свършила всички хапчета, но ми дойде цикъла. Имам някакъв спомен,че ДР ми каза да спра да ги пия, когато ми дойде, но вече не съм 100% убедена, че си спомням правилно. Някой знае ли дали е така?

# 469
Някой знае ли дали проферсор Тимчева работи със здравната каса и горе-долу колко се чака за час при нея?

# 470
Някой знае ли дали проферсор Тимчева работи със здравната каса и горе-долу колко се чака за час при нея?

Пробвай през електронното приложение да запазиш час и ще видиш първия свободен час. Д-р Еленчев също е много добър, подробно гледа.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 10:04 от -INA-73

# 471
Изобщо не намирам опция за час при онколог в електронното приложение.
Честно казано, доста често ми се случва да ми излиза някакво парично задължение в мобилното им приложение, след като съм минала през каса и са ми казали, че няма нищо за плащане.
Ей сега като проверявах това, което ме посъветвахте, ми излезе една висяща сума - вероятно защото бях на контролен преглед след операция онзи ден. Хем минах през касата, дадох им талончето за безплатен преглед и пак имам начислена някаква сума. И това не е за пръв път така. Не знам къде се объркват нещата по трасето. На вас случвало ли ви се е такова нещо?

# 472
Изобщо не намирам опция за час при онколог в електронното приложение.
Честно казано, доста често ми се случва да ми излиза някакво парично задължение в мобилното им приложение, след като съм минала през каса и са ми казали, че няма нищо за плащане.
Ей сега като проверявах това, което ме посъветвахте, ми излезе една висяща сума - вероятно защото бях на контролен преглед след операция онзи ден. Хем минах през касата, дадох им талончето за безплатен преглед и пак имам начислена някаква сума. И това не е за пръв път така. Не знам къде се объркват нещата по трасето. На вас случвало ли ви се е такова нещо?
На мен ми се случва непрекъснато! Винаги минавам през каса, всичко е ок и след ден-два виждам някакви суми в приложението. На една от пункциите ми бяха начислили 1200 лв за плащане, въпреки, че и на регистратура, и на каса бях казала, че съм по фонд и ме увериха, че не дължа нищо. Честно казано, малко е изнервящо това дебнене на задължения...

# 473
О, те особено тези големите суми, на мен ми обясняваха, че са длъжни първо да ги впишат като задължение, пък после до края на процедурата ги приспадат малко по малко. 
Но се случва и с такива дребни суми, което и за мен е изнервящо, защото и аз като теб всеки път ходя и питам и после пак излиза по нещо. Не знам, може би като е имало преглед, веднага им се начислява някаква сума, ама после дали се сещат сами да ги изчистят или ако не се обадим, така ще си стоят и после ще си ги платим на общо основание с някакви нови прегледи и изследвания?
Бяха ми казали хич да не го гледам това приложение, само да се притеснявам излишно. И всъщност, ако не бях проверила за час за въпросната лекарка, която споменах по-горе, хич и нямаше да видя, че стои нещо неплатено.

# 474
Здравейте, момичета. Може ли да ми кажете в какъв срок излизат резултатите от кариотип, направени в Надежда? В Геника пише 45-60 дни и ми стори адски много. Благодаря!

# 475
  • София/Севлиево
Нашите  2016-та ги правихме в Малинов и станаха за около 5-6 седмици.

# 476
Здравейте, има ли точна дата на която излизат графиците на лекарите за следващия месец?

# 477
Здравейте, момичета. Може ли да ми кажете в какъв срок излизат резултатите от кариотип, направени в Надежда? В Геника пише 45-60 дни и ми стори адски много. Благодаря!

Здравейте , ние правихме началото на юли 2019 кариотип в Надежда и някъде около месец чакахме за резултатите . Simple Smile

# 478
Щом не дават за стимулация дали джипито може да ми пусне примерно 14дена защото ще съм по дълъг протокол, въпрос е че аз работя в магазин и е малко сложно, Благодаря все пак,

Момичета, по темата за болничните.

Какво може да даде личния лекар като болничен освен бронхит, пневмония , че предвид ситуацията с ковид , не е удачно.
И за колко време има право да даде.
Някакви предложрния за диагноза, ако може да дадете.

# 479
Нещо неврологично например. Но то ако ЛЛ не знае какво да напише,  ние ли?

Общи условия

Активация на акаунт