СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 662
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Варна
Медицинското от личния лекар ли се издава ?

# 1 006
Взехме медицинско, на полусъединител сме

В медицинското, освен цветоусещане, има ли описани диоптър?

Личната го е пратила в очен кабинет. Очния лекар е в отпуск....
 Чудя се дали да го пращам в други поликлиники и частни кабинети?

# 1 007
  • София
Мислех да ви бъзна, че има резултати, ама не хвана страх да няма припадъци Simple Smile
Аз доживях оформянето, мога да умра спокойна за заветните 11 точки Joy

Много добре те разбирам...

# 1 008
  • София
Тази нощ явно няма да се спи. Ще изпишем едни 200-300 поста до първи петли Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 1 009
Аз влязох в прием.мон, но няма нищо.
                 Не ми се вярва да се появят резултати преди 29-ти и то след обяд! Като се сетя как миналата година през 5 секунди проверявах....и резултата ...късно след обяд на последния ден.Същото беше и с първо класиране,а за другите - изобщо не ми се говори.Гръмнах от пресмятане и ... не се решихме да рискуваме след второ класиране.

# 1 010
  • София
Без нови, разбираемо написани учебници, не знам как ще изхвърлят ненужната фактология. Пак ще се надяваме да случат на учител.
Учебниците са, меко казано, ужасни по повечето предмети. Така като се замисля, май само този по математика одобрявам, по Архимед са нашите. Гледала съм обаче и на Просвета и също ми харесаха. По така наречените разказвателни предмети да тотал щета - шарения, с нахвърляни факти. Няма система, няма последователност. Приличат повече на енциклопедия, тип научно-популярна, отколкото на систематизиран учебник, който трябва да дава знание и да развива мисъл на база усвояването му. Спирам, че винаги много се ядосвам на тази тема.

Значи не може повече от това да се припокрият нашите мнения. Толкова се ядосвах на тези учебници. То аз не мога да обобщя по-важното в текста, та камо ли детето. Почти всеки ред сам за себе си, без връзка с предишния. Да не говорим за отделните абзаци. То се скача и прескача от тема на тема, да не говорим, че има преплитане в някои предмети. Напр. в географията трябва да знаеш исторически факти, които ги няма в историята, а и за да ги осмислиш си трябва една по-зряла възраст.

# 1 011
  • София
Животът е непредвидим и шарен. Познавам няколко деца от НЕГ, които в момента не използват изобщо немския - две от тях се реализираха само с английски, а третото заживя в Португалия, а преди това спешно й трябваше испански за специализацията в престижна болница.  Незнам накъде ще го отвее вятъра, за това нямам категорична насока, каквото избере, очертали сме само рамките, в които да се простира като училища. Истината е, че училища, в които да са на еднакво добро ниво среда, дисциплина, преподаване от квалифицирани учители  и отлична организация, почти няма. Испанската е постигнала някаква златна среда и това никак не е за пренебрегване. Като добавим и подобрената база(така чух), добра локация, става супер! Нито едно познание не е излишно!
Напълно споделям това мнение. Добрата общообразователна подготовка, която дава Испанската не е за пренебрегване. Откакто разбрах, че много деца в други езикови гимназии ходят на уроци по основния език, преосмислих позицията си кое ще е добре и кое не за моето дете.

# 1 012
  • у дома
Аз съм се настроила за утре, и то към късния следобед Wink
И аз така-най-малкото за да не им звънят през 2 мин кога ще излезе статистиката....

# 1 013
Аз доживях оформянето, мога да умра спокойна за заветните 11 точки Joy

Браво!
Ние пък, след справка, разбрахме, че учителката, която преподава на сина ми би взела участие в един допълнителен изпит по БЕЛ и напълно се отказахме да подлагаме детето и на този стрес. Смятам обаче да споделя с директора впечатленията си от взаимоотношенията и работата по БЕЛ. Аз съм от тези родители, които споделят - и хубави, и лоши впечатления Simple Smile  Оттук нататък чакаме резултатите и се надяваме на късмет Simple Smile Не сме подреждали желания, ще го направим, след като видим бала. Веднъж вече съм минавала през това и съм решила този път да си спестя усилията. По-големият ми син е в 1АЕГ и това е една от опциите и за по-малкия. Но ще видим.
Късмет на всички деца!

# 1 014
Късмет на всички!
Наистина не си струва нервите

# 1 015
  • софия
Продължавам да смятам, че дали ще знам резултата 2 дни по-рано или в обявения ден, няма особено значение. Подаването на заявление и класиранията ще излязат все по същото време.

Късмет и стиснати палци всяко дете да бъде прието там, където иска и трябва Simple Smile

# 1 016
  • Sofia
Продължавам да смятам, че дали ще знам резултата 2 дни по-рано или в обявения ден, няма особено значение. Подаването на заявление и класиранията ще излязат все по същото време.

Абсолютно!
Но пък и това не ми пречи да чакам резултатите вече втори ден при подаден срок 29.06 Simple Smile

# 1 017
В повечето случаи вторите езици след английския се оказват абсолютно излишни и неизползваеми в живота. Целият този зор се оказва излишен. Особено, ако се закъса с английския. Аз не я разбирам тази мода с испанския. Има курсове за тази работа. Струва ми се прахосване на 5 ценни години.
В повечето случаи с един английски вече почти нищо не правиш. Английският сега е като руския за нас на времето.

С един перфектен английски език целият свят отваря врати за теб. И за образование, и за работа, и за общуване. Като завършила френска и научила немски, но с изоставащ английски, мога да кажа, че съм си губила времето. Но всеки знае сам за себе си, а и на всеки животът се стича по различен начин. На мен не влязоха в употреба.

# 1 018
На мен не ми влезе я употреба немския, но повечето ми съученици са в Германия. Явно им е бил нужен и полезен. Езика е богатство, но не на всяка цена...на който са му трудно езици и няма планове, за които е нужен конкретен език....еми няма смисъл

# 1 019
О, на мен ми влияе чакането. Ако сега видя резултата, ще се успокоя и от утре ще си работя нормално. А сега не мога да мисля за друго и само рефрешвам и се напрягам. Завиждам на спокойни хора. Нетърпението е голям бич.

Общи условия

Активация на акаунт