СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 412
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 105
Чета изискванията за присъствено подаване на документи във Варна и използвам момента отново да препоръчам подаването на документи през системата.

# 106
Чета изискванията за присъствено подаване на документи във Варна и използвам момента отново да препоръчам подаването на документи през системата.

а за София как ще препоръчате?

# 107
А каква е разликата?

# 108
Подаването на документи през системата е много, много лесно, даже бих казала приятно Grinning
Изчакайте да се отворят и другите секции и ще се убедите сами. Има предостатъчно време да я разгледате и да се ориентирате.
В училището-гнездо пак ще направят същото нещо, но няма вие да набирате желанията на детето си, а някой който не е толкова заинтересован, като вас Wink

# 109
Е, тя препоръката беше по принцип. Варна беше просто повод. Simple Smile

# 110
  • София
И е НЕГ тази година няма.
Добре, че ходихме миналата година. Определено са полезни такива мероприятия, особено присъствени. Едно време и на големия му беше много полезно и зарибяващо. Отделно имаше някакъв между-училищен форум, където деца от различни гимназии ги представяха и отговаряха на въпроси. Доста прилично впечатление можеше да си направи човек от тези срещи.
ММ е намерил липсващия учебник в ОЛХ.  Не ми е ясно откъде ги имат, след като се връщат, но се намират и там.

# 111
Някой си купува втори екземпляр, за да може единият да стои в училище, а другият - вкъщи, понеже предпочитат учебник на хартиен носител, а не в електронен вариант. После го продава.

# 112
  • sofia
ММ е намерил липсващия учебник в ОЛХ.  Не ми е ясно откъде ги имат, след като се връщат, но се намират и там.
Купили са, за да върнат и после изгубеният е "изскочил" от някъде.... от личен опит Smile

# 113
и аз купих математика + 2 броя тетрадки, дадох 40 лв, именно  за да не носи на гърба си тази тежка тухла. Пълна загуба на пари Wink

# 114
Моля за разяснение относно оформянето на годишните оценки. По един от балообразуващите предмети моят син има 4 за първия срок, а през втория срок се засили и нещата отиват към отличен /4,6,6,6,6/. Възможно ли е за годината преподавателят да остави 6 или е длъжен да вземе средноаритметично?

# 115
Да е длъжен чак - не е, но никой тук не може да знае какво ще реши учителят.
Вместо да се чудиш, вземи му пиши през Школо и го помоли, като обясниш, че е балообразуващ за вас, а после - каквото сабя покаже.
Въпрос на лична преценка е. А ние няма как да кажем каква следва да бъде в конкретния случай.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 21:42 от Judy

# 116
Моля за разяснение относно оформянето на годишните оценки. По един от балообразуващите предмети моят син има 4 за първия срок, а през втория срок се засили и нещата отиват към отличен /4,6,6,6,6/. Възможно ли е за годината преподавателят да остави 6 или е длъжен да вземе средноаритметично?
Най добре е да говорите с учителката,за да няма изненади.Според мен😊

# 117
Дидева, аз имам следното питане .. тъй като всички учат математика до последно, може ли дете без профилиращ предмет математика да се яви на матура по математика .. Питам за сегашните седмокласници...

# 118
Не съм Дидева, но може да се яви на математика като допълнителна матура (трета) и материала няма да включва материал, изучаван в профилираната подготовка.

# 119
Да, може, но трябва да е ДЗИ по желание, тоест  ще положи задължителните  ДЗИ по БЕЛ и по профилиращ предмет и този по математика ще се яви трети. Освен това той ще бъде върху учебното съдържание от общообразователната подготовка. Но пък положението няма да е толкова тежко, тъй като математика се изучава до 12. клас включително, за разлика от други предмети.

Общи условия

Активация на акаунт