СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 339
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 635
Някой може ли да ми съдейства, как да намеря минималния бал на училищата по паралелки в Пловдив за миналата година. Моя близка има кандидат гимназист и не може да се ориентира.

# 1 636
СамоДива, по БЕЛ разликата в горния диапазон 80+ т не е толкова драстична както тази по математика
2019 80+т БЕЛ - 941 деца
2020 80+т БЕЛ - 986 деца

Силната математика ще издърпа децата за ЕГ

# 1 637
  • София
Днес сутринта направихме и медицинско при ЛЛ, 10 лв. Сканирах и съм готова да го прикача, ако се наложи.

# 1 638
Поздравления за чудесните резултати на децата, неуморни майки!! От това което прочетох децата са се справили отлично, и се надавам всяко да попадне в точното за него училище.
Моля за малко разяснение - при кандидатстване в езикова гимназия как се структурира бала - три пъти български и един математика или два пъти български и два математика?  Има ли правило кой вид училища какъв набор от оценки ползва?
В Държавния план прием е описано балообразуването за всяка една паралелка. Най-често е 2.бел+2.мат

Е те в новините пишат, че нямат още статистика за София

ОК, нямат още статистика за София, но все пак нещо би трябвало да се визуализира в тези раздели на РУО-София... а там е празно... във всички мои browsers....
Гледайте в Новини ("Последно публикувани") там ще се появи. Новият сайт на РУО е много тромав и бавно зарежда.

# 1 639
Поздравления за чудесните резултати на децата, неуморни майки!! От това което прочетох децата са се справили отлично, и се надавам всяко да попадне в точното за него училище.
Моля за малко разяснение - при кандидатстване в езикова гимназия как се структурира бала - три пъти български и един математика или два пъти български и два математика?  Има ли правило кой вид училища какъв набор от оценки ползва?
В Държавния план прием е описано балообразуването за всяка една паралелка. Най-често е 2.бел+2.мат

Е те в новините пишат, че нямат още статистика за София

ОК, нямат още статистика за София, но все пак нещо би трябвало да се визуализира в тези раздели на РУО-София... а там е празно... във всички мои browsers....
Гледайте в Новини ("Последно публикувани") там ще се появи. Новият сайт на РУО е много тромав и бавно зарежда.

Моля Ви, споделете линк към новия сайт на РУО-София. вече се чудя, дали въобще съм на коректния. Не намирам раздел "Позледно публикувани", затова изпитвам съмнения, дали съм в коректната локация.

# 1 640
Някой може ли да ми съдейства, как да намеря минималния бал на училищата по паралелки в Пловдив за миналата година. Моя близка има кандидат гимназист и не може да се ориентира.
тук може да видиш на първо,  второ и трето класиране, както и от предни години
https://www.ruobg.com/messages-students-archive/section_id/3

# 1 641
Баловете наистина тази година са доста по-високи от миналогодишните, особено в горния сегмент. С колко точки горе-долу според вас ще се вдигнат? 15-20 точки много ли е или съвсем реалистично?

# 1 642

За нашата специално гледам е удвоена БЕЛ, удвоена математика и бел и мат от дипломата

# 1 643

http://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/statisti … evaemost_2019.pdf

https://www.ruobg.com/messages/file_messages_students_16/statistika_1kls_2019.pdf

# 1 644
И при мен не отваря нищо

# 1 645
  • София
Баловете наистина тази година са доста по-високи от миналогодишните, особено в горния сегмент. С колко точки горе-долу според вас ще се вдигнат? 15-20 точки много ли е или съвсем реалистично?
Ако говорим за паралелки с балообразуване х2 Бел х2 мат, като гледам Варна, новият сбор 170 е старият 163. Това са 7 т разлика, по 2, са около 14-15 т повишение в баловете на училищата, в които миналата година се е влизало с бал 425 т, примерно...
Да уточня, че говоря точно за този  диапазон и това може да е различно в долните сегменти..., в горните също, де.

# 1 646
Поздравления за резултатите на всички деца ! Някой наистина са феноменални . Ние сме далеч от тях, но аз много се гордея с детето си. Това , което успя да постигне сама, без да е посещавала никакви уроци.
БЕЛ 85
МАТ 65

И аз и тя сме доволни, за НГДЕК не й трябва резултата по МАТ. Сега остава да се справи добре и на изпита по история и ще може да се отдадем най-накрая на заслужената почивка.

# 1 647
  • софия
Аз съм раздвоена, дали да се жалвам или да се похваля...
С абсолютно една и съща подготовка и старание, генетиката си е генетика явно.
Ваня е с 64 БЕЛ и 50.5 МАТ
Ники е с 97 БЕл и 100 МАТ.

Скрит текст:
За Ники резултатите са каквото очаквахме, за Ваня правилно сметнах БЕЛ около 65, но си признавам че по мат очаквах повече. Досега винаги на тренировъчни е имала значително по-високи резултати и по двата предмета.
Някой може ли да ме ориентира за читаво училище евентуално с език, английски или немски и бал около 300-330. Аз гледах досега училища с една идея по-висок бал за Ваня.

Ники си държи на СМГ с английски, за съжаление не съм никак доволна от учителката, която има голяма вероятност да им е класна и да им преподава по английски. Събирам препоръки за школи по английски съответно, защото явно в училище няма да се учи език.
СМГ с немски го изключваме защото е с интензивно изучаване на немски, а тя е с В1  в момента и не желае категорично да не учи почти никак в осми клас, а в девети да има накуп всички разказвателни.
Честито на Ники! Пожелавам ѝ първо желание Simple Smile
Вярвам, че Ваня ще има своето училище, в което ще се чувства добре и ще срещне приятели.

Аз съм много доволна от bbc център. Ако дъщеря ми избере ФЕГ, ще продължи прекъснатия английски там. Малък и постоянен екип учители, малки групи деца, интересен и приятен подход на преподаване.

# 1 648
Новият сайт на РУО е на същия адрес, просто дизайна му явно е тромав и се зарежда бавно. Това е адреса:
http://ruo-sofia-grad.com
И като скролнете и поизчакате трябва да видите това:

# 1 649
И ние сме супер доволни.
МАТ 100
БЕЛ 91.5
Така или иначе е избрала АК, но все пак иска да пробва в Първа немска.

Браво на всички деца! Страхотен труд в екстремни условия положиха! Време е да жънат успехи!

Общи условия

Активация на акаунт