СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 255
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 070
Моля за съсействие. Нямам идея какво и как да изчисля.
Момиче, сбор от НВО 299.500 и 100 от училище = 399.500 на какъв бал от миналата година се равнява?

Според мен към 386.

Много благодаря!
Flowers Hibiscus
На кантар е работата... Ужас...

# 2 071
Момичета, как точно става джуркането на кандидатите в системата?
Ще го обясня бабешката, както аз си го представям.
Системата първо взима заявление с номер 1 и го класира по първото му желание. После взима заявление 2 и него така и т.н. Докато не стигне до заявление 65 (примерно) и види, че първото му желание попада във вече запълнена паралелка. Тогава проверява от всички в паралелката и новият желаещ кой е с най-нисък бал. Вади го и поставя по второто му желание. Ако и там вече е запълнено, вижда в тази паралелка кой е с най-нисък бал вади го и му удовлетворява най-горното желание, за което има място в някоя паралелка. И т.н.

# 2 072
  • София
Момичета, как точно става джуркането на кандидатите в системата? Пример-ако дете 1 е с бал 460 и има първо желание Х, а дете 2 има бал 470 и има първо желание СМГ(за там не му стига бал) , а второ желание Х, койт от тях ще бъде приет на първо класиране?

Този с по-високия бал.

# 2 073
Момичета, как точно става джуркането на кандидатите в системата? Пример-ако дете 1 е с бал 460 и има първо желание Х, а дете 2 има бал 470 и има първо желание СМГ(за там не му стига бал) , а второ желание Х, койт от тях ще бъде приет на първо класиране?
Този, който е с по-висок бал.

# 2 074
  • София
Дидева, Joy

# 2 075
Този, който е с по-висок бал.

Първо се взема кандидата с най-висок бал в областта записва се по първо желание, после втория по бал и т. Н , и така по ред на баловете. Идва примерно дете под номер 100 в статистиката първо желание запълнена паралелка, във второто желание има още място и така 100 е там. Идва дете с бал 1000 място - първо заето, второ заето и т.н. До желание със свободно място. Първо се удовлетворяват високите балове. Надявам се го обясних ....

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 14:23 от каран

# 2 076
Здравейте! Големи емоции. Мислехме, че сме се представили добре преди да излезе статистиката снощи.

Според Вас дъщеря ми с бал 447 има ли някакъв шанс за Испанската?

# 2 077
Най-лесно си го представете така: подреждат децата "на опашка" от най-високия към най-ниския бал. Взимат първото дете и го "пъхат" в първото му желание, после второто, третото и т.н. дете, докато стигнат до дете, за което  първото желание е в паралелка, която е запълнена с децата пред него. Тогава се проверява стига ли му за второто желание, ако да, то бива класирано в нея, а ако не, се проверява стига ли за трето и така, докато се "позиционира" и така се продължава до края на опашката. Ако някое дете е писало желания, които са запълнени с деца с по-висок бал, то няма да бъде класирано никъде.

# 2 078
  • София
От фейсбук страницата на учебен център "Елина":
"Уважаеми родители и ученици,
Публикуваме скалата за преобразуване на точките от изпитите за кандидатстване след 7. клас в оценки по шестобалната система!"
Следва самата таблица Simple Smile

# 2 079
2017-та Дидева ни беше дала много добре описан алгоритъм. Мисля, че го беше писал поддържащият сайта на НПМГ. Дидева, поправи ме, ако греша или го пусни и тук 🙂

# 2 080
Триша, мислиш ли, че ги редят по бал? Защото балообразуването за всяка паралелка е различно. Мисля, че алгоритъмът е друг (по-назад се опитах да си формулирам мислите).

Център Елина бяха тези, на които не можеш и ПИ да си видиш, нали Simple Smile

# 2 081
Да, те са Simple Smile

# 2 082
  • София
2017-та Дидева ни беше дала много добре описан алгоритъм. Мисля, че го беше писал поддържащият сайта на НПМГ. Дидева, поправи ме, ако греша или го пусни и тук 🙂
Ето го:
Повечето съвременни системи за класиране работят по следната схема:
- кандидатите държат в ръка листче, но което е написано първото им желание и балът за това желание
- един по един кандидатите се разпределят в съответните паралелки според първо желание
- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. Тогава последният класиран до момента в тази паралелка се изважда от списъка й, листчето му с първото желание "се анулира", връчва му се листче с второто му желание (и бал за него, който бал може да е различен от бала за първото желание, защото отделните паралелки често формират бала си по различни схеми) и кандидатът се нарежда отново в опашката за разпределяне, а на негово място в паралелката идва кандидатът с по-висок бал по първо желание.
- ако кандидат с първо желание не може да попадне в желаната паралелка защото няма свободни места и балът му е недостатъчен "да избие" последния класиран в паралелката конкурент, на такъв кандидат също му "се анулира" листчето с първото желание, връчва му се листчето с второто му желание (и съответния бал)  и - марш в края на опашката от чакащи
- като се изчерпят по този начин кандидатите по първо желание, в опашката са останали само чакащи кандидати с второ желание - Повтаря се упражнението Smile , след него в опашката остават чакащите с третото си желание и т.н.
- накрая в паралелките са класираните кандидати, а остава и една група некласирани кандидати, чиито желания със съответните им балове не са успели да преборят конкурентите
Цялата тази въртележка се изпълнява на съвременна машина и за брой кандидати около 100000 за около 1,5 сек. (Разбира се ако е ефективно програмирана, при използване на по-слаби алгоритми времето може да нарасне чувствително - до няколко часа)
От един sysadmin, 2012 г.

# 2 083
  • София
Здравейте! Големи емоции. Мислехме, че сме се представили добре преди да излезе статистиката снощи.

Според Вас дъщеря ми с бал 447 има ли някакъв шанс за Испанската?
Според мен, по-скоро не, но ако е първо желание, задължително я пишете като такова. Балът зависи и от предпочитанията на децата от випуска, а те не са константа.

# 2 084
  • София
Благодаря на всички за разясненията!
Детето до мен разиграва сценарии, а аз не бях сигурна как се случва, за да й го обясня. Тя пък си мислела, че всички желания, които напишеш, водят до приемане в 10+ училища например и после си избираш в кое ще учиш... 😁 Трябваше да я сваля на земята и да я разочаровам. Според мен е добре, че приемат само на едно място, иначе щеше да се удължи агонията по избирането. 😉 Хипотетично.

Общи условия

Активация на акаунт