СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 689
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 975
  • Някъде в Европа...
модата с испанския тръгна от София заради реномето на 164-то училище ("първа испанска") като подбрана среда, дисциплина, учене и добро ръководство (което май вече не било съвсем така).
интересът се развиваше с годините и накрая първопричината остана на по-заден план, а на преден излезе търсенето на езика. понеже не могат всички да влязат в "първа испанска", се нароиха втора, трета, паралелки с испански, че да задоволят глада и търсенето. в останалите градове явно следват модата, наложена с годините в София. иначе, няма никаква особена практическа логика и полза от избора за изучаване на този език.
Абсолютно си права с последното изречение. По образование съм лингвистика ФЕ и ИЕ. Испански, освен частните уроци, които съм давала и да го говоря по почивките в Испания ( и о, чудо, в един хотел в Анталия "намерих" турчин спасител, говорещ свободно испански 😃, та и в Турция съм го говорила), другаде не съм го употребявала...

# 976
Фактологията е проблем на настоящата "история". Наборът поне има добра памет и помни фактите, поне докато свърши учебната година 😂 Малкият обаче е проблемен в това отношение. Разбира и помни причинно-следствените връзки. Обясняват им ги в училище, по нещо казвам и аз. Обаче фактите - това имена, дати - за него е кошмар. А по тестовете въпросите са повече фактологически. Не изискват обяснения кое, защо, как. В резултат на всичко това, казва, че не е добър по история.

# 977
  • София
Ами то е свързано и с работата на съответните държави за популяризиране на езиците им в България. Имаме Британски съвет, Гьоте институт, Френски културен институт, Институт Сервантес, пък за някой италиански не съм в течение. Има български студенти в Италия, предимно архитектура и дизайн, но повечето са в програми на английски език.

# 978
  • София
Няма учители явно. 1 АЕГ нали бяха обявили една паралелка АЕ/ИтЕ, пък после изчезна.

# 979
Наше приятелско дете заминава да учи в Италия, моден дизайн. Не сме говорили на какъв език ще е програмата в университета, но последните 3-4 години, т.е. още когато си реши, че ще учи в Италия, започна много интезивни частни уроци по италиански паралелно с уроците по рисуване.

# 980
  • София
От наблюденията ми в последните години хора с италиански се търсят, поне в сферата, в която работя.
Разбрахме се с детето да пишем паралелката в 23то като сигурен компромисен вариант, не мисля, че ще има проблем да влезе в нея, но не му се иска много да остава в същото училище.

# 981
  • София
Италианският е изключително благозвучен език и хич не смятам, че е толкова лесен поне граматиката му. Много жалко, че няма такава езикова гимназия – мисля си, че би имала голям успех. Испанският не знам дали е мода, но определено 164 ГПИЕ е едно от топ училищата. Напоследък ми се струва, че набира сили ФЕГ и не бих се учудила ако скоро изпревари двете английски по бал.
П.П. Алиена, да ти е живо и здраво малкото момче!

# 982
  • София
Здравейте, трудно смогвам с изчитането Wink
Извън темата за училищата мернах някъде доста напред темата за гифт картите като подарък за учителите. Тъй като тези, които ползвахме преди, са направили цената за издаване 10 лв., може ли някой да ми препоръча по-икономичен вариант - да дам близо 10% за издаване на карта ми се струва безумно...

# 983
При нас желанията са ясни. Ще сме за професионална гимназия.
Що се отнася за това колко далече ще е - синът ми отива в друг град. Борбата  и притеснението за класиране в училище от една страна и борбата за 6ласиране в общежитие от друга. Той вече е решил и неиска и да чуе за оставане. Дано само да не започнат с ДО на есен че положението му ще се усложни доста.

П.П. Направо се побърквам от мислене какво ни чака, но неговото желание е закон за нас. Все пак той е най важен

# 984
  • София
SamoDiva моето мнение за испанският се припокрива напълно с твоето.
За друго не съм се налагала, но на децата изрично съм им казала, че паралелки с испански няма да се гледат.
И английският и немският са им на съвсем средно ниво А2-В1, така че държа да научат поне някой от двата или и двата на наистина добро ниво, вместо да учат испански.
Един въпрос за паралелките с профил математика, които са с втори профилиращ предмет информатика. Това винаги ли е програмиране и някой знае ли в 31-во какъв програмен език се учи?

# 985
Къде ще го пращаш?

# 986
За момичето, което търсеше рокля от Варна, днес видях в магазина до шадравана от Стара колекция с шокираща цена от 7лв.И не са втора употреба, редовни стоки са. От новата колекция имаше до 50 лв, като имаше намаление при 2 покупки до 50 %

Една от евтините рокли.

# 987
Един въпрос за паралелките с профил математика, които са с втори профилиращ предмет информатика. Това винаги ли е програмиране и някой знае ли в 31-во какъв програмен език се учи?
Програмата за профилирана подготовка е една и съща, независимо от това в кое училище е паралелката.
Не съм я преглеждала подробно, но по някои модули пише примерно това:
Програмата предвижда обучението да се извършва на базата на език за визуално програмиране – Microsoft C#.NET) или Java по избор на преподавателя.
 Препоръчват се следните среди за програмиране: актуални версии на Microsoft Visual Studio (професионална или свободноразпространяема версия (за C#.NET), Netbeans или Eclipse (за Java)

# 988
Взехме медицинско, на полусъединител сме

# 989
  • София
Програмата за профилирана подготовка е една и съща, независимо от това в кое училище е паралелката.
Не съм я преглеждала подробно, но по някои модули пише примерно това:
Програмата предвижда обучението да се извършва на базата на език за визуално програмиране – Microsoft C#.NET) или Java по избор на преподавателя.
 Препоръчват се следните среди за програмиране: актуални версии на Microsoft Visual Studio (професионална или свободноразпространяема версия (за C#.NET), Netbeans или Eclipse (за Java)

Благодаря ти много. С твоя помощ се ориентирах много добре и имам по-голяма яснота за този профил.

Общи условия

Активация на акаунт