СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 094
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 270
На моето дете, което обича да рисува една завършена картина му отнема между 4 и 5 часа.
Нали?
И аз за толкова съм рисувала на А4, дори ако не е с бои, а с молив. С бои е повече. Най-малкото чакаш нещо да засъхне, после наслагваш отгоре или встрани, смесваш и т. н.
И с моливи и пастели си иска време. Първо се очертава с молива контурите. После се почва оцветяване, светлосенки, различни техники и оформления. Не е малко работата, наистина.

# 271
  • София
Гадамер, бързо възстановяване на Ема и никакви повече такива контузии!
Поздравления за младежа на Зазу  и пожелания да не стига дотам, а да си остане в СМГ.
Моят е оформен само по няколко предмета все още, но вече почти не се провеждат часове. За подарък на класния, който ги пое края на 6 клас нищо не съм чула. Не съм чула и да имат нещо по-тържествено за завършване на училище. Предполагам, че само ще ги викнат и ще им връчат удостоверенията, а в четвъртък връщат учебниците на двора.

# 272
  • София
gadamer бързо възстановяване на детето!
Не знам дали следите темата за НЕГ, но изобщо не ми харесва споделеното за ръководството на гимназията там. А при Николета засега НЕГ се очертава второ желание, ако не се получи в СМГ. Трето желание и е 73-то и вече почвам да се замислям дали да не ги разменя. Нямам търпение да излязат резултатите, най-вече за да видя другата госпожица какво е сътворила. Набелязаната паралелка и гимназия за нея предвид очакваният резултат по БЕЛ и оформянето и с 5 по ИТ почва да става съвсем невъзможна за класиране. Но все пак изчаквам да видя резултатите и тогава ще обсъждам отново с нея вариантите.

# 273
Gadamer, бързо възстановявате на детето!

Ооо, три картини за един ден ми идва too much Simple Smile
Ама щом се налага свръх производство, няма как.

При нас не са оформени по нито един предмет. Започвам да се изнервям...

# 274
  • у дома...
Ние продължаваме да учим - 20 въпроса тест по рисуване, 15 въпроса тест по география и домашни по биология и физика. Теста по география е с краен срок 29.06.

# 275
Моят миналата седмица имаше домашно по география - 5 страници голям формат. А дни преди това - 20-тина въпроса и някакви разработки за европейски държави, за ЕС.
Днес било интересно - имало филм за Чернобил и въпроси в тази връзка. Довечера ще го гледам и аз този филм, като се върна, че ми стана интересно. Не е онзи, серийният. Ние него сме го гледали с младежа и много ни хареса. Това било друго.
По ИТ имат много интересни задачи. Правиха менюта за пицария, най-различни презентации, вкл. грамота, оформяне на разпродажба с графики и схеми от различен вид. Сегашното не го знам какво е, той каза, че мислел за  вкарване на анимации, защото било като поставена задача. Но основната каква е - ще видя довечера и това. 
По ИИ си имаха всяка седмица картина. И моят си ги предава в срок, точно за да не му се събира после на камара нищо. Ние по този въпрос много говорихме по време на ДО. Много е подвеждаща свободата там. И си иска доста повече воля да не се измързеливиш. Затова и съм го ръчкала всеки ден през тези месеци. Малки са още, не са толква самоосъзнати и самоконтролиращи се. И вечер проверявах дали е изпратено всичко.

Не знам дали следите темата за НЕГ, но изобщо не ми харесва споделеното за ръководството на гимназията там. ...

Не съм следила, но за какво става въпрос? Нали е топ училище? Защо?

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 13:37 от Judy

# 276
  • София
Моят по ИТ направи един много як проект - снима лего човечета (около 150 снимки) и после ги анимира. Голяма врътка беше. Накрая като си го показа, реакцията беше: Кой ти го е правил? А днес като ги е оформяла даже беше забравила, че е предавал проекти и му се беше карала.

# 277
  • София
Момичета, чета ви от много време, но все не се осмелявам да пиша, но сега ме мъчи въпроса с медицинските, кога да ги вадим, има ли срокове и т.н.
Благодаря предварително и успех на децата!

# 278
  • Велико Търново
Бързо възстановяване на Ема!

При нас почти приключи годишното оформяне - така, както до вчера нямаше нищо, към момента са нанесени всички оценки без три предмета. Моята девойка се очертава да приключи с 4 петици, от които най ме е яд за географията - не стига, че тази година е лесен материала, че и България, но пусти мързел не прощава...По математика, физика и биология не съм изненадана, трудно й вървят тези предмети. Но...каквото такова, приключи се, остана да видим и какви ги е свършила на матурите.

# 279
Момичета, чета ви от много време, но все не се осмелявам да пиша, но сега ме мъчи въпроса с медицинските, кога да ги вадим, има ли срокове и т.н.

Ако имате време сега, бих препоръчала сега да го направите. Защото после ще станат опашки, особено в големите населени места.
Лично аз ще извадя едно до петък, защото сред желанията му, макар и по-надолу, са две професионални паралелки, които ще пише. Да е наред всичко от рано и да не сме в последния момент.

Бисквитка, тя е много обемна географията. Лично мнение, но според мен често се подценява /много деца я пишеха преди като матура по избор и много след това се изненадваха от ниските си резултати/ и минава за лесен предмет, обаче има толкова много специфични термини и конкретика там, че по история е даже по-малко. Моят по география тази година имаше най-обемните домашни.
А, да, и по химия - редовни и най-много. Но пък поне я понаучи с този редовен контрол от страна на учителката. Там съм много доволна. И опити в домашни условия им даваше. Той снима и праща. Самоконтрол и проверки  -най-редовно.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 13:47 от Judy

# 280
  • София
Аз изкарах медицинско на децата този понеделник. Доколкото знам би трябвало да важи месец, реално ми трябва при подреждането на желанията.

# 281
И при нас учителите забравят кой какво е предал, че и сигнал не дават за получени домашни. Един стикер " Thank you" и след 20 минути- кога ще предадеш домашната работа...
Thank you, thank you ,ама WTF ?!

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 20:51 от Biserka_a

# 282
Има ли някой наблюдения, предни години дали са чакали до последния момент, за да обявят резултатите?! Чудя се дали може още тази седмица да има точки....

# 283
  • София
Сърдечно благодаря момичета Simple Smile Заемам се с медицинското Simple Smile

# 284
  • sofia
gadamer бързо възстановяване на детето!
Не знам дали следите темата за НЕГ, но изобщо не ми харесва споделеното за ръководството на гимназията там. А при Николета засега НЕГ се очертава второ желание, ако не се получи в СМГ. Трето желание и е 73-то и вече почвам да се замислям дали да не ги разменя. Нямам търпение да излязат резултатите, най-вече за да видя другата госпожица какво е сътворила. Набелязаната паралелка и гимназия за нея предвид очакваният резултат по БЕЛ и оформянето и с 5 по ИТ почва да става съвсем невъзможна за класиране. Но все пак изчаквам да видя резултатите и тогава ще обсъждам отново с нея вариантите.
  Имам абсолютно същите притеснения, защото НЕГ ни е първо желание. Постоянно ги разместваме, накрая ще ми писне, ще се запишем в 1 АЕГ и да се приключва.

Общи условия

Активация на акаунт