СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 484
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 665
  • София
След като са ясни резултатите,дойде време за равтосметка.Никаква полза от школата по математика(синът ми посещаваше Веди),този резултат щеше да има и със самоподготовка и висене от моя страна над главата му.Особено по време на ДО нивото на обучение в школата стана плачевно. За БЕЛ съм благодарна на учителката от частните уроци.В училище не случи на учителки...а и той не е никак амбициозен...

Много генерална равносметка
И моето посещаваше Веди. Резултатите са Мат 93.25, БЕЛ 73 и аз съм доволна от тях.  Нямаше да се справи по добре у дома. Има кой да помага , но школата е друго положение. И двете ми деца са били на школа и не съжалявам за това. До вчера си мислех, че за малкия трябваше да избера частен учител, но днес съм доволна.
Много се радвам на децата, които се справят сами, но за моите трябва допълнителни уроци. Шарен свят.
По БЕЛ винаги е имал 4 . Сега е с 5  за годината. Е няма да стигне за НПМГ, но и "така ще го обичам" Simple Smile

И аз съм съгласна за обобщението. Твърде генерално. Моето дете беше във Веди и е с 97 и 94.5 мат-бел. Без школата сигурно пак можеше да докара толкова, но щеше да ми коства време и усилия, с които не разполагам. Подготовката й беше напълно на нейна отговорност, школата и добра учителка по мат в 7 клас.
Та и това със школите е доста субективно. Във всяка могат да се намерят и доволни и недоволни.

Относно школите моето мнение е следното. Да, има смисъл и по-добрия вариант детето да посещава школа е, ако самото то има желание да учи и се старае. АКо обаче, детето няма достатъчна мотивация (както моето) не е добър вариант. Тя присъстваше пишеше домашни, но минаваше между капките и не взимаше участие, все пак са околко 10 деца в група. Смятам, че за деца, като моето, най-добрия варинат е самостоятелно обучение с учител, там вече няма мърдане, иска или не, ще решава задачи. Относно моя опит, детето посещаваше Регалия, резултатите от НВО, не са много високи, но вина за това има само ученика, който не положи достатъчно усилия. Все пак да бъдеш в школа, не ти гарантира високи резултати, много е индивидуално за всяко детет.

# 1 666
Здравейте, моля за помощ.
Как да изчисля балообразуващите оценки от дипломата колко точки са? И само тези от 7-ми клас ли се вземат предвид.

Благодаря предварително.

# 1 667
Бургас пуснаха статистиката за училищата. И там доста по 100 за МАТ.

# 1 668
  • София
Здравейте,
ето го и нашият резултат за форумската ни статистика.
Момче, посещавало учебен център.
БЕЛ-78
МАТ-85
Очаквал е повече по БЕЛ и е разочарован, но притеснението му беше огромно преди изпита и аз не съм изненадана от резултата. Иска Химия в НПМГ да учи, така че да мине изпита там и ще мислим за шансовете му при кандидатстването.

Иска да си види матурата по БЕЛ, за да разбере къде са му били грешките.

# 1 669
Как мога да разбера преразказа дали е анулиран?

Като отидеш да си видиш работата. Трабва да излезе информация в кое училище се преглеждат.

А за Сф къде да я търсим тази информация?

Аз се плаша от високите резултати по мат на момичетата 😕

# 1 670
  • София
Как да изчисля балообразуващите оценки от дипломата колко точки са? И само тези от 7-ми клас ли се вземат предвид.

Благодаря предварително.

Само тези от 7 клас.
отличен /6/ се приравнява на 50 точки, много добър /5/ - на 39 точки, добър /4/ - на 26 точки, а среден /3/ е равен на 15 точки.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 15:24 от StelaP

# 1 671
Школите са супер,  когато всичко в училище е наред и вади 5-6 с лекота.
Но когато има пропуски, схваща по-трудно и има нужда от допълнително отработване на слаби моменти - индивидуални уроци.

# 1 672
  • София

Благодаря предварително.

Само тези от 7 клас.

БЛАГОДАРЯ!

# 1 673
Аз чакам статистиката за Плевен.

# 1 674
...........
А за Сф къде да я търсим тази информация?
..............

Пак РУО ще я публикува, с посочени дати.

# 1 675
  • Бургас
От тази, която аз видях на сайта на РУО:
100т БЕЛ- 1
над 90 т БЕЛ - 171
100т Матем- 32
над 90 т Матем-141

# 1 676
Събирам препоръки за школи по английски съответно, защото явно в училище няма да се учи език.
Аз съм много доволна от bbc център. Ако дъщеря ми избере ФЕГ, ще продължи прекъснатия английски там. Малък и постоянен екип учители, малки групи деца, интересен и приятен подход на преподаване.
Ние сме много доволни от АВО! Чудесно се комбинира и физически с ФЕГ. ДО също им беше на ниво, със страхотен нейтив преподавател. Засега планът е да си продължи там, в момента е B 2.2. FCE, но не бърза. Планира в 12 клас и трите езика да е с C1 (френски, испански, английски), като за целта по някое време ще включим и Сервантес (в училище е втори език испанският и няма да са достатъчно часовете). Напълно осъществимо е, но ще видим. Simple Smile

# 1 677
Аз чакам статистиката за Плевен.

Бисе, и аз, и аз Grinning

Скрит текст:
Как е при вас? Доволни?

# 1 678
  • софия

zvаnchе благодаря за хубавите думи за центъра (част от екипа съм). Успех!
Радвам се, вече имам връзки Smirk (не че трябват де).
Много е доволна девойката от при вас, ние с баща ѝ също, последната година продължи да поддържа контакти с децата, които са при вас, въпреки, че част от тях са година по-големи от нея. Липсваха ѝ заниманията.

# 1 679
на мен ми казаха, че може да се видят на 01,07 и 02,07 от 9,30 - 12,30 и следобедните часове - в областния град в едно училище.
Като трябва да присъства задължително и ученика и да си носи бележника или личната карта.
Подаваш заявление и можеш да гледаш само, в присъствието на 2 учители - свидетели.

Но както ми обясниха, едва ли да е вероятно да са объркали, доста е стриктна системата.

това за който иска да си види писмените работи на детето

Общи условия

Активация на акаунт