СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 957
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 265
  • София
Наистина ли мислиш, че някой се интересува от такива  изчисления и анализи? Хората искат едно просто число, което да им послужи за някакъв ориентир.
Ми да - хубаво е да имат едно наум "+/- 5" поне.
Всеки, с поне 5гр. мозък, е наясно, че има +/-. Затова се наричат прогнозни балове. Многократно е обяснявано как се изчисляват, че позициите и желанията на децата не са константа и не могат да бъдат предвидени /има изразени тенденции, които могят да се проследят, но не и да се предвиди точно/, Дидева дори наскоро илюстрира с графика изместването на позициите на последното прието дете в паралеките на Испанската за период от няколко години. Никой няма нужда да му откриват топлата вода.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 17:47 от bubanka

# 2 266
  • у дома...
И аз да се включа с тъп въпрос - ако дете е записано след второ класиране, може ли да участва на трето? Ще го допусне ли системата?

# 2 267
  • София
Не може да участва на трето класиране.

# 2 268
Мойто дете иска холандски, но няма.
Абсолютно съм съгласна за скандинавските. Според мен ще има интерес, въпреки че са трудни.
Има чудесна специалност Скандинавистика в СУ. Имам познати, излезли от там, нивото е високо.
След немска гимназия е много лесно да се завърши.

# 2 269
И аз да се включа с тъп въпрос - ако дете е записано след второ класиране, може ли да участва на трето? Ще го допусне ли системата?
Ако види, че има места в супер желана паралелка и е склонен да рискува, начинът да го допусне системата е да си изтегли документите, да го отбележат в системата като незаписан и тогава може да участва.

# 2 270
Ще го допусне, ако отпишеш/изтеглиш му документите, но започва като от първо класиране само за останалите бройки. Демек-голям риск!

Моля ви, хора! Тези неща ги пише на всяка страница, върнете се малко и четете. Хората и схема сложиха!Поглеждайте и първа страница.

# 2 271
Привет! Успех на децата днес!
Аз все повече се чудя дали нямаме шанс за 1 АЕГ, най-вече тази най-нежеланата паралелка а АЕ/ФЕ ИЛИ АЕ/РЕ.
Имам чувството, че много деца ще има с около нашия бал 442-444 и ако са целяли немските ще се пренасочат към. 9 ФЕГ, заради престижа, вместо насочвайки се към 35-то или по-нискобаловите.
Ако ви стигне балът за Първа английска с руски, няма да съжалявате. Познавам учителката, няма грешка. Жалко, че моята не иска руски, иначе бих я писала.

# 2 272
  • Отвъд алеята зад шкафа
След обстоен разговор и преглеждане на ДПП, моята госпожица ме изненада с изказването си за нови интереси, за които дори не подозирах. Това промени малко насоката на търсене на училища и паралелки и наложи сериозно разместване на желанията. Появи се перспектива за НТБГ, имам приятелка с дете в 11 клас там и звъннах да я разпитам. Тя даде много добри отзиви, препоръча ми я горещо. Вие имате ли някакви отзиви за там? Балът на Ема  смятам, че ще й стигне преспокойно, но се двоумим и за 31-во, защото за там също имам много добри отзиви.

# 2 273
  • София
Имам много добри отзиви за Банково дело от бивша колежка. Това са най- силните паралелки и учителите били взискателни. Трябва да харесваш математика. Имат униформи.

# 2 274
Не всички искат децата им да емигрират, а и много родители има какво да предложат на децата си в България. Такива семейства не се вълнуват много коя държава би ги приела, защото не ги интересува реализация извън България.

При избора на език е важна мотивацията. За някои е достатъчно да им е хоби и да им е интересно, за други - практическата полза. Но най-честата е - какво правят другите хора 😁
Специално за испанския доводът, че се говори в много държави този език за мен издиша, просто защото като видиш в кои държави се говори и осъзнаваш, че е безсмислено. Но, всеки сам решава за себе си кое му е важното.

Но наистина много хора си мислят, че другите им завиждат или че например всички се борят за езиковите, за испанския, немския. Въобще не е така 😊
Благодаря за мнението...да, сина ми знае английски и италиански..много исках да учи извън България, но той категорично отказа...сега е програмист и се реализира добре...ред е на сестра му

# 2 275
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря. Много е странно как цяла година живеем с едни представи, а в момента, в който седнахме и започнахме да преглеждаме училище по училище, паралелка по паралелка, изникнаха нови неща. Никога не бяхме обсъждали евентуални насоки след 12 клас, а детето взе, че има идеи. А за да се изпълнят тези идеи, са необходими и други предмети, от тези, които имахме в началото като цел. А бе...много странна година е за мен.

# 2 276
  • у дома...
Благодаря. Много е странно как цяла година живеем с едни представи, а в момента, в който седнахме и започнахме да преглеждаме училище по училище, паралелка по паралелка, изникнаха нови неща. Никога не бяхме обсъждали евентуални насоки след 12 клас, а детето взе, че има идеи. А за да се изпълнят тези идеи, са необходими и други предмети, от тези, които имахме в началото като цел. А бе...много странна година е за мен.
А това, че щерката има визия и за след 12 клас и знае какво иска, нас пък ни ограничава в един много тесен сегмент. Вие поне разширявате областа на възможните училища и паралелки.

# 2 277
gadamer,  говори ми, говори...
Както водещо беше Х и Б, сега каза ако не е немски - забрави..
сега ровя за всички прилични немски паралелки.. Въпреки че балът вероятно няма да стигне само за немските паралелки в МГ трябва да се подсигуря.. Пришка ми излезе на езика от вчера да обяснявам, че по-добре АЕ+НЕ в ЕГ, отколкото НЕ в някое посредствено училище..

# 2 278
31-во не ви ли е далеч:smile:?

# 2 279
  • Отвъд алеята зад шкафа
31-во не ви ли е далеч:smile:?

На нас ли? Не, 10 минути пеш и 10 минути с автобус след това. НТБГ пък ни е на 1 спирка с метро, ако реши, може и пеш да ходи или с колело. НПМГ, за където обаче няма да й стигне бал, ни е на същата улица, на която живеем.

Mama Taz , Ема пък не иска да чуе за немски и руски, поради тази причина ми забрани 35-то и 133-то да ги пиша изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт