СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 967
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 340
Ми да - хубаво е да имат едно наум "+/- 5" поне.
Всеки, с поне 5гр. мозък, е наясно, че има +/-. Затова се наричат прогнозни балове. Многократно е обяснявано как се изчисляват, че позициите и желанията на децата не са константа и не могат да бъдат предвидени /има изразени тенденции, които могят да се проследят, но не и да се предвиди точно/, Дидева дори наскоро илюстрира с графика изместването на позициите на последното прието дете в паралеките на Испанската за период от няколко години. Никой няма нужда да му откриват топлата вода.
Много моля, не приемайте коментарите ми лично, защото имам чувството, че нещо такова се случва.
Обаче когато се пишат прогнози, винаги трябва да има забележка, че може да има отклонение и да е дадено адекватно такова, базирано също на някакво изчисление или статистика.
Защото забелязвам, че има четящи, които взимат предвид тези числа и даже си казват "защо изобщо да пиша това в списъка, щом е с висок бал". Тези четящи не са с по-малко от 5гр. мозък, просто има хора, които като видят цифри и числа, им става такова: Scream
Особено, след като се вижда, че за училищата с по-нисък бал може разликата да е до 20 точки без проблем.

# 2 341
Имa една статия за францизи и американци:
https://frenchly.us/french-people-are-like-coconuts/
Французите са кокосов орех 😀

# 2 342
  • София
Сериозно ли може да се задава въпрос защо някой би избрал Испанската? Или 73-то?
Казах, че съм абсолютно сериозна-нямам наблюдения, нямам информация, нямам познати в тези училища и питам, защото виждам, че са в топ 10. Интересите на сина ми са строго определени и не включват езици и затова не съм ги разглеждала тези училища. Разбира се, че е езикът е богатство, просто ми е интерусно защо тези две училища се открояват от другите. И много благодаря за мвенията по въпроса ми.

# 2 343
Эдравейте момичета.Някоя мама беше побликувала эа миналата година эа Варна в кое улилище с какви максимални и минимални балове е бил приема.Мен ме интересува эа друг град къде мога да проверя.Благодаря 😊

# 2 344
  • Бургас
Эдравейте момичета.Някоя мама беше побликувала эа миналата година эа Варна в кое улилище с какви максимални и минимални балове е бил приема.Мен ме интересува эа друг град къде мога да проверя.Благодаря 😊
В съответното РУО за града, който ви интересува.

# 2 345
Вероятно е обсъждано и ще задам тъп въпрос, от който да се срамувам... Но- има ли нещо като търсачка за училищата при подаване на електронното заявление или трябва вече да си си написал предварително кодовете на паралелките? Необходимо ли в да минаваш през целия списък всеки път?

# 2 346
  • София
На сайтовете на много от РУО-тата тази информация вече не е налична. Пробвайте тук:
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

Аманда, има падащи менюта. Избираш първо училището, при което в следващото меню, паралелките св ограничават до тези в него. Кодовете не ти трябват, ако те притвсняват числата.

# 2 347
  • София
Нямам преки впечатления от франсетата, ама все ми се струва, че нация, отглеждаща толкоз лозя за вино по южните си склонове, не може да е толкова надута! 🤓

А виж, ако решиш да се намесваш във винопроизводството им, освен като консуматор, ще ти се сторят резервирани,  високомерни и сноби. Там трудно се намесва някой нов, дори и французин, на който семейството му не се занимава с това от поне 2-3 поколения.

# 2 348
Слънчевата, благодаря. Че почти бях строила всички вкъщи да пишем отсега кодове:)

# 2 349
  • у дома
Успех и късмет на днешните изпити!
Герои са децата, герои!

Ние продължаваме да не сме оформени по четири предмета, така че още не съм " свободно" .
Ако правите някой проект или от прословутите клипчена по фвс за повнеделник ще ви призная...

# 2 350
Едното французче от обмена беше много надуто и стиснато. Другото почна да учи български и иска да идва, пише си дори с мен, дърта майка Wink
А сега де Joy

# 2 351
  • Варна
Относно испанския-деца , които в бъдеше смятат да се ориентират към Щатите , ще им е много полезен. Това е втория (не) официален език там, а в някои щати е първи такъв, на който можете да се разберете Simple Smile

# 2 352
  • гр.Пловдив
Успех и късмет на днешните изпити!
Герои са децата, герои!

Ние продължаваме да не сме оформени по четири предмета, така че още не съм " свободно" .
Ако правите някой проект или от прословутите клипчена по фвс за повнеделник ще ви призная...
Оооо и ние си чакаме още оценката по БЕЛ, която ми е толкова важна, че...... В петък , когато си връщаха учебниците, госпожата по БЕЛ им събрала бележниците и ги е питала кой колко точки има. Вероятно според тях ще ги оформя. Ама, ако и утре не са оформени ще звъня и ще правя панаир. То бива, бива ама това вече е прекалено.
А езика си е богатство откъдето и да го погледнеш. А  в нашата страна и цигански да знаеш пак си е богатство, поне ще знаеш кога те псуват. Аз знам, по-точно използвам  Английски, Руски и Полски. Английски съм учила още от училище, но това което в момента ми трябва съм си го учила сама, защото ми е трябвал за работата. Руски съм учила пак сама и пак заради работата. Думичка не мога да обеля разговорно, но мога да си прочета и преведа всичко което свързано с Химична научна литература. Полския си го знам от дете (братовчедите ми живеят там), само разговорно. И да ви кажа най-често ми се е налагало да говоря полски, за да упътя някой лутащ се заблуден чужденец. А колко са изненада ни като им проговориш на родния език, не е истина.

# 2 353
  • София
Как е 35. гимназия с обучението по немски? Има ли предмети на езика?
Синът ми я завърши тази година. Учиха биология и география на немски от 9ти до 11клас включително. Географията до 10ти вкл. Втори език /руски/ започнаха от 9ти клас до 12 вкл. Последната година има допълнителни ЗИП часове, като те се избират от детето за допълнителна подготовка, в зависимост какво ще кандидатства или втора матура. В края на 9ти клас може да се вземе DSD1(Deutsches Sprachdiplom) сертификат, а в края на 12ти - DSD2. Все пак зависи от желанието и старанието на детето, има и такива които не взеха.
Учителите са добри, математичката е страхотна. Той беше с профил математика, взели са вече и материал за студенти. Изкара доста високи оценки на матурата - 5,76 по БЕЛ и 5,47 по немски, без никаква допълнителна подготовка.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 15:01 от Ивка

# 2 354
  • София
Здравейте,чудя се т НТБГ паралелка Електронна търговия защо е с по-нисък бал от останалите?Според мен е много актуална тази област или специалност...начинът на обучение STEM  -тук ли е уловката🤔Четох,четох...нищо лошо не видях...имате ли преки впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт