СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 901
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 460
  • София
Това училище звучи като страшно симпатично място, между другото. Определено и на мене ми грабна вниманието. И да, благодарение на Елеа Леа. 😊

# 2 461
Здравейте,момче с 410  бал има ли шанс за 2 АЕГ

# 2 462
Здравейте! Уау! Първо едно голямо благодаря на всички за прогнозите и цялата изчерпателна информация, каквато няма никъде другаде.  И разбира се, престраших се и аз да се включа с няколко въпроса, които ме мъчат от доста време. Първо да кажа- Момиче, София, бал 429 - желание за изучаване на чужд език- английски, немски, но видях, че нямаме голям шанс за английските, освен, ако не сменим пола Simple Smile или не стане някакво чудо. Така че сега ме мъчат няколко въпроса.
1. Трето класиране. - Ако си приет в някаква паралелка на второ класиране. Например 133 -то (английски- руски)( тоест счита се, че балът й е стигнал за там). Откажеш се от това място и участваш в трето класиране. Отново пишеш примерно всички по-силни паралелки и пак посочваш 133-то английски -руски), ако има място. Не е ли сигурно, че ако балът й не стигне за по- горните желания, пак би трябвало да влезе в тази паралелка при налично свободно място, след като на второ й е стигнал?
2. Защо при толкова желани гимназии - СМГ, Испанска, АЕГ, остават места за трето, че и за четвърто класиране даже( чета по сайтовете от минали години). Не ги ли заемат високите балове веднага.
3. Доколко рисковано е трето и четвърто класиране? И какво се случва, ако рискуваш и не те приемат на нито едно. Защото доколкото прочетох, за четвърто класиране, можеш само в едно училище, не в няколко,  подаваш с оригинала и край. ( може и да греша)
4. Как точно става освобождаването на места за второ класиране, след като всички или се записват или запазват местата си, в които са приети на първо? И не е ли почти никакво изместването..
5. И последно - 133-то, 35-то, или 32 - ро се чудим за изучаване на език, имайки предвид нашия бал, кое бихте ни препоръчали? Но както се вижда по горе, живо ме вълнува трето класиране Simple Smile За 133-то мисля, че вече беше зададен въпрос. Ще следя.

Извинявам се още веднъж за романа. Simple Smile Предварително благодаря. Респект!

P.S. Предполагам, че след като излезе първо класиране, ще има тук много по- точни прогнози за трето класиране и всичко останало. Така че ще следя с интерес.

# 2 463
  • София
Здравейте! Уау! Първо едно голямо благодаря на всички за прогнозите и цялата изчерпателна информация, каквато няма никъде другаде.  И разбира се, престраших се и аз да се включа с няколко въпроса, които ме мъчат от доста време. Първо да кажа- Момиче, София, бал 429 - желание за изучаване на чужд език- английски, немски, но видях, че нямаме голям шанс за английските, освен, ако не сменим пола Simple Smile или не стане някакво чудо. Така че сега ме мъчат няколко въпроса.
1. Трето класиране. - Ако си приет в някаква паралелка на второ класиране. Например 133 -то (английски- руски)( тоест счита се, че балът й е стигнал за там). Откажеш се от това място и участваш в трето класиране. Отново пишеш примерно всички по-силни паралелки и пак посочваш 133-то английски -руски), ако има място. Не е ли сигурно, че ако балът й не стигне за по- горните желания, пак би трябвало да влезе в тази паралелка при налично свободно място, след като на второ й е стигнал? - Вероятно ще влезе, но няма пълна гаранция. Не се знае колко по-високобалови деца също са решили да участват на трето класиране и дали, ако нее са успели да се класират на мястото, заради което са рискували, няма да заемат вашето.
2. Защо при толкова желани гимназии - СМГ, Испанска, АЕГ, остават места за трето, че и за четвърто класиране даже( чета по сайтовете от минали години). Не ги ли заемат високите балове веднага. - Различни причини може да има - например, АК е поканило резерви.
3. Доколко рисковано е трето и четвърто класиране? И какво се случва, ако рискуваш и не те приемат на нито едно. Защото доколкото прочетох, за четвърто класиране, можеш само в едно училище, не в няколко,  подаваш с оригинала и край. ( може и да греша) - Рисковано е, особено т.нар. четвърто, а доколко - не знам дали някой би се наел да определи.
4. Как точно става освобождаването на места за второ класиране, след като всички или се записват или запазват местата си, в които са приети на първо? И не е ли почти никакво изместването. - Не си запазват мястото - ако се преместят по-напред в желанията, мястото се освобождава. Ако не се преместят, просто си остават на него.
5. И последно - 133-то, 35-то, или 32 - ро се чудим за изучаване на език, имайки предвид нашия бал, кое бихте ни препоръчали? Но както се вижда по горе, живо ме вълнува трето класиране Simple Smile За 133-то мисля, че вече беше зададен въпрос. Ще следя.

Извинявам се още веднъж за романа. Simple Smile Предварително благодаря. Респект!

P.S. Предполагам, че след като излезе първо класиране, ще има тук много по- точни прогнози за трето класиране и всичко останало. Така че ще следя с интерес.

# 2 464
Здравейте! Уау! Първо едно голямо благодаря на всички за прогнозите и цялата изчерпателна информация, каквато няма никъде другаде.  И разбира се, престраших се и аз да се включа с няколко въпроса, които ме мъчат от доста време. Първо да кажа- Момиче, София, бал 429 - желание за изучаване на чужд език- английски, немски, но видях, че нямаме голям шанс за английските, освен, ако не сменим пола Simple Smile или не стане някакво чудо. Така че сега ме мъчат няколко въпроса.
1. Трето класиране. - Ако си приет в някаква паралелка на второ класиране. Например 133 -то (английски- руски)( тоест счита се, че балът й е стигнал за там). Откажеш се от това място и участваш в трето класиране. Отново пишеш примерно всички по-силни паралелки и пак посочваш 133-то английски -руски), ако има място. Не е ли сигурно, че ако балът й не стигне за по- горните желания, пак би трябвало да влезе в тази паралелка при налично свободно място, след като на второ й е стигнал?
Не е сигурно. Ако на 3-то класиране дете с бал 475 продължава да се бори за СМГ, пише го като първо желание, като 2-ро желание пише вашата паралелка в 133-то и ако пак не му стигне за СМГ, ще заеме освободеното от вас място.
2. Защо при толкова желани гимназии - СМГ, Испанска, АЕГ, остават места за трето, че и за четвърто класиране даже( чета по сайтовете от минали години). Не ги ли заемат високите балове веднага.
Явно не ги заемат 🙂 Случаи всякакви.
3. Доколко рисковано е трето и четвърто класиране? И какво се случва, ако рискуваш и не те приемат на нито едно. Защото доколкото прочетох, за четвърто класиране, можеш само в едно училище, не в няколко,  подаваш с оригинала и край. ( може и да греша)
На трето обикновено се разиграват доста места, не е чак толкова рисково. Особено за високите балове. От 4-то нататък си търсите място в конкретни училища, които обявяват свободни места на сайтовете си.
4. Как точно става освобождаването на места за второ класиране, след като всички или се записват или запазват местата си, в които са приети на първо? И не е ли почти никакво изместването..
Подавайки заявление за участие във 2-ро класиране, ти на практика освобождаваш мястото, като отново кандидатстваш за него и по-предните си желания на втората врътка. Няма кандидат с по-висок бал от твоя, който да ти вземе спечеленото на 1-во място.
31-во. 🙂 Това вече е въпрос на личен избор.

# 2 465
  • София
Имам въпрос за АК.
Ако на 14 юли поканят нови хора за записване, колко горе-долу трае процесът по изясняване на финансова помощ и последващо записване?
Струва ми се, че няма как да приключи преди 20 юли, нали?

# 2 466
  • София
За резервите няма възможност да чакат решение за финансова помощ - трябва да се запишат, а едва след това ще получат решение за финансовата помощ.

# 2 467
  • София
Разбрах, благодаря.
Много добро впечатление правят от АК, няма спор.

# 2 468
  • София

Аз искам моята в един клас с: малкото Звънче, Ния, малката Ред и хубавеца на мама Мони. И както казал дядото в оня мръсен виц "Ако може от утре!".

Е и аз искам Simple Smile ама няма да го пратя в София (дори и заради вас)Stuck Out Tongue Closed Eyes Въпреки, че да взема да се замисля...май ще му стигне бала за ФЕГ???
Заради  страхотната компанията и аз съм в размисъл,щото и на моето му  стига бала за там-как тъй ще го похабяваме за глухата провинция...
Светле, Моли пращайте момчетата към София. Ще ги отгледаме. Аз предлагам да си подредим една паралелка и направо да я пратим на синеочка и това е.

# 2 469
  • София
Приема се веднага. 😁

# 2 470
  • софия
Като подредихме паралелките и гимназиите и ме хвана шубе. Моята е толкова неориентирана, че знае само какво не иска и общо взето решението е наше, което е огромна отговорност.😱 Дано като разпечатам списъка го погледне и помисли хубаво отново.

# 2 471
Като подредихме паралелките и гимназиите и ме хвана шубе. Моята е толкова неориентирана, че знае само какво не иска и общо взето решението е наше, което е огромна отговорност.😱
На същия хал съм... навремето се наредиха нещата...сега... втори път тази отговорност... особено с тези профили...

# 2 472
  • София

tania5678, според мен трето класиране е шанс за тези, които са сбъркали при реденето на първо и второ класиране и са приети на места, които никак не им харесват. Това е все пак една възможност да пренаредиш желанията, но много по - ограничена, тъй като повечето места вече са заети. И не, не е сигурно, че отново ще те класират, там където си бил приет на второ класиране, защото може да се появи кандидат с по - висок бал и да те измести. Явно и в последния момент има деца които се отказват от места дари и в най - желаните гимназии. Може да са решили да отидат в частно училище или пък да са премислили желанията си и да се надяват да ги приемат с много висок бал в друго конкретно училище на трето класиране.Има и кандидатстващи от други градове, които пък се отказват да дойдат в София. И да рисковано е, защото местата са по - малко и нищо не е сигурно, но понякога рискът печели.
Училищата обявяват незаетите места, публикуват се. Ако има желаещи записани на второ те могат да си изтеглят документите и да участват на трето. За съжаление техните места не се включват в трето класиране. Остават за четвърто. Четвърто вече не е централизирано. Отива се в конкретното училище и се кандидатства на място. В крайна сметка не трябва да остане ученик без училище.
Нямам конкретни впечателния от училищата, за които се интересувате. И за трите отзивите са добри, резултатите от матурите след 12 клас са добри. Разликата е в предпочитанията ви за език. 133-то е с руски, английски и френски, 35-то с немски и френски, 32-ро с английски. Другото е и дали ви е удобно като транспорт. Аз лично предпочитам училищата с квоти, каквито са 133то и 35-то, но моята девойка ще кандидатства и на места без квоти, пък каквото стане.

# 2 473
  • Варна
Третото класиране сме го обсъждали и в предишни седмокласни теми. Извинете, ако нещо се е променило, но тогава нещата стояха така:

Излизат местата за трето класиране. НО те не включват местата на вече записаните на второ класиране, които ще се отпишат и ще участват на трето, защото няма начин да се знае кой ще рискува. Дори и да искате не може да включите в заявлението за трето класиране  мястото, което освобождавате, защото то не фигурира в обявените места.
Ако на трето класиране не ви приемат, то освободеното от вас място би следвало да бъде обявено на четвърто и тогава да кандидатствате за него. Тук вече се съревновавате с други неуспели на трето, но да се надяваме с по-малък бал.

Тази година така ли е?

# 2 474
  • софия
Като подредихме паралелките и гимназиите и ме хвана шубе. Моята е толкова неориентирана, че знае само какво не иска и общо взето решението е наше, което е огромна отговорност.😱
На същия хал съм... навремето се наредиха нещата...сега... втори път тази отговорност... особено с тези профили...
А с профилите е ужас. За ФЕГ не намерих нищо и редим ангро по признак втори език.

Общи условия

Активация на акаунт