СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 860
  • 2 581
  •   2
Отговори
# 2 505
  • Варна

Все пак дай повече подробности! Момче или момиче? Колко бал? Какви интереси има?
Във Варна няма квоти по пол.

Есенно цвете за какъв бал става въпрос? С каква насоченост е детето?

# 2 506
Това с децата от други градове, кандидатствали само за проба, не мога да го осмисля. Кому е нужно и така не рискуват ли да загубят мястото си в своето населено място?
Дори дете, което вече е прието и е решило да се запише в училище с отделен прием, може да подаде заявление за участие в първи етап на класиране и често го правят.
Няма да загуби мястото си. Класирането във всяка област е отделно.

# 2 507
Не питам заради квоти. Знам, че няма, все пак съм от Варна и тази година синът ми кандидатства Simple Smile Но ако насоча момче към облеклото може и да ми се обиди...или момиче към строителния. Нямам предрасъдъци, но така общо зададен въпрос нама как да ме ориентира.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:32 от MollyBy

# 2 508
Здравейте! Моята дъщеря е изкрала 87 по БЕЛ и 55 по МАТ. Балът й( когато се удвоят БЕЛ и МАТ) е 384. Въпросът ми е къде в езиковите училища в София имаме шанс? Някое свястно училище с езици или графичен дизайн, нещо от този род? За ПГД Елисавета Вазова трябваше ли изпит по изобразително изкуство? Благодаря ви!

# 2 509
  • у дома
От деца, които се записват в частни училища и такива от други градове, които само са пробвали.
За съгаление най-вече от второто...

# 2 510
  • Варна
Есенно цвете, най-верният метод е по желанията на ученика. След МГ и езиковите, аз бих редила Руското или ПМГ, търговската, Найден Геров, хуманитарна, Климент. Новата ИТ гимназия забравих, може би след ПМГ бих я поставила на този етап. И всичко това завъртяно около желанията на детето.
Бих добавила и ПГИ "Богоров". Имам положителни впечатления от завършили и учещи там. Предлагат интересни специалности с икономика + информационни технологии. Аз бих я сложила преди Н.Геров.

# 2 511
  • София
Kendy.du, моето момиче е с малко по -висок резултат и подобни желания. Само дето не иска учи английски или немски. Всичко останало я устройва. Иначе ако желае английски може да опита в 133 то, 12-то, 22-ро, 31-во или 32-ро, испански се предлага в 31-во и 22-ро, френски в 35-то, 133-то, 18-то пък е с много разнообразни езици. Вариант са също 1-во и 138мо,
В Елисавета Вазова езикът е по 12 ч. на седмица , а не по 18 и няма изпит по рисуване. Само, ако кандидатствате там не забравяйте, че е професионална гимназия и трябва медицинско.

# 2 512
Добър вечер.
Дали има мами от Пазарджик. Момъкът иска в МГ. Точките са, БЕЛ-80 и МАТ-83. Бала е 429.
Дали някой има впечатления от училището, тъй като се местим от София и нямам наблюдение.

# 2 513
Здравейте! Моята дъщеря е изкрала 87 по БЕЛ и 55 по МАТ. Балът й( когато се удвоят БЕЛ и МАТ) е 384. Въпросът ми е къде в езиковите училища в София имаме шанс? Някое свястно училище с езици или графичен дизайн, нещо от този род? За ПГД Елисавета Вазова трябваше ли изпит по изобразително изкуство? Благодаря ви!
7 СУ мисля, че е доста прилично училище.
https://7-mo.com/priem/sled-sedmi-klas-2/

# 2 514
  • Отвъд алеята зад шкафа

Мисля, че и за 22- ро ще стигне този бал, 18-то, 32-ро...

# 2 515
Здравейте,може ли някой да изкаже мнение за 1 АЕГ, 2 АЕГ и ФЕГ в София.Моята девойка тотално се оплете в желанията си.Знае само че иска комбинация от АЕ,ФЕ и ИЕ.

# 2 516
Въпрос: МОН давало ли е минали години данни - за кое училище/паралелка колко деца са кандидатствали при различните етапи и класирания (1,2,3)?

# 2 517
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте,може ли някой да изкаже мнение за 1 АЕГ, 2 АЕГ и ФЕГ в София.Моята девойка тотално се оплете в желанията си.Знае само че иска комбинация от АЕ,ФЕ и ИЕ.

От трите, само 2 АЕГ е дала и допълнителнителните профили, така че това може да е критерий за избор. И съща така кой език иска да научи по-добре.

# 2 518
Въпрос: МОН давало ли е минали години данни - за кое училище/паралелка колко деца са кандидатствали при различните етапи и класирания (1,2,3)?
За първи етап съм засичала такава информация. М.г. мисля, че 22-ро беше училището с най-много кандидати.

# 2 519
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз попаднах на тази информация, че над 2000 деца са пожелали паралелка Англ. с Исп. в 22-ро.

Общи условия

Активация на акаунт