Естетична хирургия на гърди/Мамоплатика - 11

• 62 899
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Не,не е.Нулев старт нямат обем никакъв

# 136
Шампейн, аз много, много харесвам гърдите ти. Никога не бих предположила, че има проблем Frowning

# 137
Момичета здравейте на кой ден вече можехте да си вършите домакински задължения , да излизате за по-дълго време?

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 22:31 от kd95

# 138
Ох мили дами, отидох до Панагюрище за среща с доктор Хатър.
Най-сетне лекар, който да прояви отношение!
Първо й писах мейл вечерта към 22ч, на който тя отговори след половин час, оставяйки номера си, за да се чуем. На следващия ден разговарях лично с нея, не с някакъв асистент, отговори ми на всички въпроси, които имах. Включително на най-голямото ми притеснение, свързано с резултати от последните две години, доказващи, че текстурираните импланти все по-често причиняват лимфома (рак на имунната система), който се лекува след премахването им.
Потвърди, че това е така и тези импланти са изтеглени вече от Австралия и лека полека се свалят от пазара, дори и у нас да са популярни.
И така, бях на консултация при нея.
Първо ме попита какъв начин на живот водя, помоли да й покажа гърди на снимка, които ми допадат. По време на измерването единствено тя от другите лекари забеляза изкривяването на лопатката, което имам, коментирахме, че е в следствие на травма и го лекувам с видим прогрес. Изслушваше ме, обясни ми на дълго и широко какви са възможните варианти и рискове, без да ме притиска въобще. Нямаше простотии като при д-р Кънев, който "Е не мисли, че ти се струват прекалени тия кубици (500сс), следващото гадже какво ще харесва повече?", нито пък реплика отново от лекар "Много си гадна за операция, защото имаш развита мускулатура" и т.н, което ме отблъсква.
Усетих я на 100% и изключително много се радвам, че благодарение на този форум разбрах за нея.
О, докато чаках моя ред, преди мен влезе жена за сваляне на конци, а мъжът й носеше подаръци за докторката, благодарен и доволен, което също ми направи впечатление.
Живот и здраве на 13 юли е моята операция, 400сс, ергономични импланти мотива, пълен профил. Вълнувам се. ^_^

# 139
  • София
Десислава, радвам се, че си харесала докторката! Действително има подход и е много тактична, което поне за мен е важно за един лекар. И тя и екипът й са много позитивни и ще се грижат добре за теб, ще бъдеш в добри ръце. Стискам палци, всичко ще бъде наред.

# 140
  • Germany
д-р Хатър само с Мотива ли работи?

# 141
Работи с почти всички марки импланти. Показа ми Политекс, Ментор, Евросиликон имаше и други, но ги забравих. Аз сама си избрах Мотива ергономикс.

# 142
  • Germany
Работи с почти всички марки импланти. Показа ми Политекс, Ментор, Евросиликон имаше и други, но ги забравих. Аз сама си избрах Мотива ергономикс.

много благодаря , защото се ориентирах и към нея за консултация , а искам да са Ментор.

# 143

много благодаря , защото се ориентирах и към нея за консултация , а искам да са Ментор.

Аз се отказах от Ментор заради потвърдените случаи на лимфома с текстурираните импланти на много марки, включително и тях, а кръглите не са предпочитаните от мен. Но ако си се насочила към гладки кръгли, не го мисли. Wink

# 144
  • Germany
О да, текстурирани няма да сложа никога. Кръгли гладки искам,но според мен Ментор са най доказаните , а за мен здравето е на първо място , после е искания резултат. Но предвид старта ( почти нула) все се надявам да е по- добре . Пък ще видим дали са подходящи за мен.  И аз съм чела за този вид рак от текстурираните и не бих рискувала по никакъв начин.

# 145
Здравейте! Решила съм и аз да си увелича гърдите. Много изчетох по темата, но имам и много въпроси. Искам преди да си запиша час за консултация да чуя и вашето мнение. Вълнуват ме въпроси на които аз не намерих отговори. Например аз съм пушачка. Трябва ли да спра цигарите и задължително ли е? След операцията мога ли да пуша? Каква структура е по-добре да избера за имплантите - гладка или текстурирани. Прочетох, че зърнестото покритие на имплантите предпазва от капсулна контрактура, но пък може да предизвика рядка форма на рак. Дали това е така? След операцията мога ли да спя по корем? Аз съм се спряла на Макган. И нещо много важно за мен: Ако нещо се случи като получаване на капсула или каквито и да е здравословни проблеми свързани със имплантите, следващата операция скъпа ли е? Има ли нещо като гаранция, която да поема тези рискове? Моля ви мили дами, ако се сетите нещо допълнително, което трябва да знам да ме предупредите. Също да кажа, че ми е притеснен изборът на лекар. Чувам прекрасни отзиви за д-р Стоянов, но все още се чудя.

# 146
Здравейте! Решила съм и аз да си увелича гърдите. Много изчетох по темата, но имам и много въпроси. Искам преди да си запиша час за консултация да чуя и вашето мнение. Вълнуват ме въпроси на които аз не намерих отговори. Например аз съм пушачка. Трябва ли да спра цигарите и задължително ли е? След операцията мога ли да пуша? Каква структура е по-добре да избера за имплантите - гладка или текстурирани. Прочетох, че зърнестото покритие на имплантите предпазва от капсулна контрактура, но пък може да предизвика рядка форма на рак. Дали това е така? След операцията мога ли да спя по корем? Аз съм се спряла на Макган. И нещо много важно за мен: Ако нещо се случи като получаване на капсула или каквито и да е здравословни проблеми свързани със имплантите, следващата операция скъпа ли е? Има ли нещо като гаранция, която да поема тези рискове? Моля ви мили дами, ако се сетите нещо допълнително, което трябва да знам да ме предупредите. Също да кажа, че ми е притеснен изборът на лекар. Чувам прекрасни отзиви за д-р Стоянов, но все още се чудя.

Привет!
Да, цигарите трябва да се спрат преди операцията и не бива да се пуши дълго време в процеса на възстановяване.
Текстурираните импланти не предпазват от контрактура, а пречат на образуването й, което все по-често води до рак на имунната система и тези импланти малко по малко ги изтеглят от пазара. Двама лекари ми го потвърдиха лично, отделно от всички проучвания и отзиви на момичета из интернет. След операцията не може да се спи по корем, нито на страни, няколко месеца.
Мотива имплантите предлагат доживотна гаранция на импланта в случай на контрактура тежка степен или спукване, като в първата една година дават и обезщетение.  Гаранцията на други импланти не ми е известна.
Внимавайте с избор на прекалено големи импланти, това води до риплинг или иначе казано нагъване на импланта. Ако имате база 13см, то имплантът трябва да е 12см. Ако лекарят иска да ви сложи импланти с размера на базата или по-големи от нея, по-скоро потърсете второ мнение.
Надявам се да съм била полезна! Simple Smile

# 147
Десислава Шейнова, много полезно мнение. Hug

# 148
Само,дето,рак на имунната система...такова нещо е доста интвресно да се случи.
Има потенциална опасност от разливитие на ALCL,като риска се счита за много нисък.Изследванията показват връзка между рака и импланта,но не могат да потвърдят че импланта е причината за рака.Рисковете са ниски,но сега,след като се знае,че има такава възможност е по-добре да изберете гладък имплант.
Моите са текстурирани.Смятам просто да се следя,както и ако не бяха.Пред свършения факт е по-опасно,ако хукна да ги сменям сега

# 149
  • София
Къде има информация за случаи на рак, причинен от текстурирани Ментор? Когато търсих, се описваха като едни от сигурните и с минимален риск, за сметка на Алерган (бившите Макган и Натреле), които са изтеглени от пазара. Иначе е ясно, че ще се следим повече. Дано да се правят изследвания и да се определят причините, че сега май не е много ясно каква е връзката с имплантите.

Общи условия

Активация на акаунт