Нашите цветя - обща тема

• 35 152
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Mikkey, от къде ги взе тези красавици? От семе , или грудки? Много обичам нискостеблените далии.

# 151
  • София
Ето и от мен Далии

# 152
Здравейте, до сега стоях "на сянка" и само четях, ама сега искам да попитам нещо: имам 2 саксии с лавандула, които са нацъфтели много хубаво. Обаче искам да си направя изсушени цветове за ароматерапия Simple Smile
Ако сега си "острижа" цветовете, то ще си съсипя ли лавандулите или има шанс пак да цъфнат?

# 153
  • София
Здравейте, до сега стоях "на сянка" и само четях, ама сега искам да попитам нещо: имам 2 саксии с лавандула, които са нацъфтели много хубаво. Обаче искам да си направя изсушени цветове за ароматерапия Simple Smile
Ако сега си "острижа" цветовете, то ще си съсипя ли лавандулите или има шанс пак да цъфнат?
Ще цъфне ,но много рехаво,тук таме.

# 154
Натуся, благодаря ти.
Ще ги оставя тогава. Ще си купувам от магазина за ароматни капризи изсушени вече цветчета.

# 155
  • In transit
Mikkey, от къде ги взе тези красавици? От семе , или грудки? Много обичам нискостеблените далии.
От семена. За втора година опитвам, миналата ги метнаха белокрилките и не ги дочаках да цъфнат. Тази година само листни въшки имаше и успях да ги изчистя. Много са красиви, особено като са толкова пъстри. Heart Eyes

Такива са моите: https://praktiker.bg/bg/Semena/SEMENA-DALIYa-HIBRIDNA-SMES-VILMORIN/p/467065

# 156
Ще зарадвам мама с 5 винки Heart

# 157
Тази година само листни въшки имаше и успях да ги изчистя.
Цветята ти са прекрасни. Как се пребори с въшките?

# 158
  • In transit
Тази година само листни въшки имаше и успях да ги изчистя.
Цветята ти са прекрасни. Как се пребори с въшките?
С моспилан.

Моля ви кажете ми как се казва това цвете и лесно ли се отглежда? Знам, че се изсушава и може да изкара цяла зима. Или откъде мога да си купя готово отгледано на нормални цени, че на цветния пазар откачат направо...(за Варна питам)

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 15:47 от Mikkey

# 159
Ще зарадвам мама с 5 винки Heart
Аз все повече се влюбвам в това цвете. Даже се ядосвам, че не взех едно бяло, страшно ми харесват.
Днес и аз разбрах какво са листни въшки. По латинките ми са плъзнали. Добре, че са много настрани от другите. И почти са преминали, май ще е по-добре да не рискувам да ги чистя, а направо да хвърля всичко с почвата. И нещо е харесало едно от мушкатата ми. Гледах много, не видях гъсеница или някаква твар, напръсках за инсекти веднага.

# 160
  • Варна
Гъсеница ще да е, нищо че не се вижда. Крият се гадините, освен това се сливат с листата и са много трудно откриваеми.

# 161
Ами от прочетеното тук и аз така си помислих, но не виждам добре и мушкатото е много ниско, и с гъсти листа. Страх ме е добре да разровя, че ще ги начупя.  Отивам да гледам пак с два чифта очила. Дано я открия гадината, докато не е съсипала цялото цвете. Или поне препарата да подейства.

# 162
Като си говорим за сукулентни растения, в един изоставен ъгъл на градината бях бучнала семпревивуми. Днес минавайки оттам, нещо ми се розовееше. Едва се промъкнах дотам, и....

# 163
  • Бургас
Момичета имам спешна нужда от помощ за разпознаване на тези цветенца, че в момента пресаждам и не знам в какво и за къде да ги приготвя! Много благодаря предварително на всички отзовали се!

# 164
  • Варна
По-височкото с нарязаните листа е Дициготека (или Дизиготека, и по двата начина съм го срещала). Другото не знам.

Общи условия

Активация на акаунт