Нашите цветя - обща тема

• 35 168
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета, бях качила няколко снимки назад в темата на нападнатите ми от белокрилки петунии и едни черни топчета, за които някой предположи, че са изпражнения на гъсеница. Преди малко я видях - огромна, тлъста гад. Не можах да я снимам, но успях да я "хвана" с лопатка и я махнах. Дано да е била сама! ... тръпки ме побиха...
Взех си Моспилан, пак по препоръка от тук. Довечера ще ги напръскам, както и след седмица - по препоръка на човека от аграрната аптека.
Благодаря за съветите! Flowers Hibiscus

# 181
От гъсеницата те побиват тръпки, а като видиш после пеперудата, се разтапяш от красотата й. Simple Smile

# 182
Здравейте, някой може ли да каже защо жасмина ми на 2 ден след като го купих пожълтяха листата 2,и пъпките не се задържаха? Поливам в чинийката и напръсках листата. На северен прозорец е. 😔

# 183
  • забравих си мисълта...
Трудно било да ми се угоди, но какво да направя, като на мен все ми се пада балкона с по-недъгавите цветя. 😊

А тези са пред изхода на болницата. Накарах мъжа ми да ги снима като си тръгваше днес. Не знам как се казват, но и белите, и червените, и жълтите много ми харесват. Розовото мушкато зад жълтото цвете също е много нежно.

# 184
  • София
Бяло,червено и жълто са бегонии.Многи ги харесвам,но при мен не виреят.

# 185
Имам бегония със страхотна листна маса, но за съжаление цветовете са това:

# 186
  • забравих си мисълта...
Много нежни и красиви цветове. 👍

# 187
Не са впечатляващи, като на някои други видове. Но иначе е хубаво и здраво растение.

# 188
Venetta, на тези бегонии у нас им казват Кавалер и дама, защото правят мъжки и женски цветове. Май и те бяха бегония туберхибрида.

# 189
Венета, то е от балкона, ти нищо не можеш да направиш Grinning

Сериозно, по обществените сгради и градинки редовно идват озеленителни фирми, които изхвърлят цветята и подменят с нови, цъфнали и свежи от оранжерията. Не е като да си го отгледаш сама. Затова техните сандъчета винаги са с перфектен вид. И моя балкон ще изглежда така, ако на всеки четири до шест седмици си подменям цветята с нови.

# 190
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Венета, позната история.
Мама, лека й пръст(от нея се запалих по цветята. Тя завъди 350 саксии с различни цветя. С удоволствие се въртях около нея, да я наблюдавам как се грижи за тях.... Много книги и списания ми останаха от нея.)имаше и много кактусчета в едни мънички саксийки, разкошни!
На всяка Флора, всеки ден се прибирахме с по няколко саксийки, различни цветя.
От мама знам, че кактусите могат да издържат без вода и почва дълго време.
Ще им измисля съд за моите. Няма начин.
Моя малкия си има един кактус от 3 години си го гледа. Както и орех.
Но ореха го бучнахме пред входа, че той иска място. Утре ще го покажа.
А сега само кактуса на Дребния,който съм го показвала. Саксийката е рисувана от самият него в детската градина.

[/spoiler]
Karzz, аз преди изобщо не обичах да се занимавам с цветя. Харесвах ги, но някой друг да се грижи за тях. Майка ми пък много обичаше растенията. За 1,5 дка двор се грижеше сама, като имаш предвид, че работеше и дворът се намира на 10 км от града. След като почина татко я взех при мен и тя разкраси и нашия двор и напълни къщата с цветя. Когато вече не можеше да се грижи за цветята и зеленчуковата градина, го правехме ние и така горе долу започнах да свиквам да се грижа за растенията. Можех да науча много от майка ми за цветята и въобще за растенията, но едва сега го осъзнавам това и много съжалявам.
Phloxx, сигурна съм, че имаш право, от балкона ще е. 😉😅
Те тук на цветята им слагат торове с продължително действие и ги сменят напролет, след това лятото и понякога есента. Преди ги сменяха по-често, беше и много по-чисто, но... нещо пак не може да ми се угоди. 😊😅😉
Сега снимах сандъчето отблизо и така се вижда торът, който има продължително действие със сигурност 6 месеца. Тези цветя със сигурност не ги сменят.  Поставят ги напролет и ги махат късно есента. Но е хубаво, че ги има, иначе ще е много безжизнено... 😊

Diorela, merci за информацията! ❤

# 191
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

ще прегледам нета, но мисля, че твоята е коренова, а тези, които венета показа са грудкови. Simple Smile

# 192
Интересно какви са тези торове. Вероятно не се продават на частни лица Grinning
аз почти не торя, но ако мога с едно наторяване да си докарам цял сезон перфектни сандъчета, бих се замислила.
Може би в сандъчето има и компонент за защита от вредители. Не съм виждала нагризани или болни листа по тези сандъчета, винаги са свежи.

# 193
  • забравих си мисълта...
Phlox, аз купих такъв тор за летните цветя и един за хортензиите. Когато ме изпишат от болницата и се прибера вкъщи, ще ги снимам и който иска, ще изпратя на лични, за да не го приемат за реклама. Ще видя какво точно пише на пакета и ще ви го преведа. Аз бях споменала, че като засека градинарите, които работят там около нас, ще ги питам каква им слагат на растенията, че нямат въшки, нямат и други гадини, няма изсъхнали растения.

# 194
  • София
Благодаря за чудесната тема !
Моля за помощ - четири саксии със стайни  цветя са ми нападнати от Памуклийка в много сериозни количества. Купих Моспилан 1.5 , опитах се да разбера от гърба на пакетчето как се използва, но там са само декари.
Може ли някой да ми помогне :
- какво количество разтвор ми трябва за 4 растения, високи около 50-70 см,
- в какво съотношение вода и Моспилан
- и как се действа - пръскат ли се, мият ли се, в почвата сипва ли се ?
За първи път се сблъсквам с проблем вредители и изобщо не съм използвала препарати.
Благодаря !

Еха, Крац, това се казва цветове! Прекрасни са Heart
Момичета според вас това Плумерия ли е? Чета, че не е трудно отглеждането на балкон, а аз много харесвам аромата и цветовете ѝ

Любимото ми цвете. Тук го наричат цвете на мъртвите. Дали се отглежда в саксия? При нас са големи дървета.
Да - плумерия и го имам в саксия.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 10:27 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт