Нашите цветя - обща тема

• 35 171
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Ами от прочетеното тук и аз така си помислих, но не виждам добре и мушкатото е много ниско, и с гъсти листа. Страх ме е добре да разровя, че ще ги начупя.  Отивам да гледам пак с два чифта очила. Дано я открия гадината, докато не е съсипала цялото цвете. Или поне препарата да подейства.

Залавяла съм гъсеници, като държа саксията на тъмно и я внасям на светло.  Те плъзват нощем в тъмното и се откриват много по-лесно по този начин.

Доли, на последната снимка е традесканция зебрина.
На втората - лявото отпред, не се сещам името, но съм го гледала вътре, на светло, падащо е .

# 166
  • SF
Търся си аз темата, за да ви се похваля, че ми цъфнаха 2 мушката (да, чак сега цъфнаха Simple Smile ) и темата е обединена с друга тема.
Кога е подходящо да подстрижа бенджамините, така че да им направя кръгли короните? Да, ще станат доста по-ниски, но така са грозни да стърчат като пилони нагоре, а настрани рехави.
Като изрежа високите части, биха ли тръгнали л посока настрани? Или това само врачка може да ми го гарантира! Simple Smile

# 167
  • Бургас
Да ви покажа саксийката, от която се започна пак манията ми! Тази е в момента.
Тези са ми първите мушки. Бяха малки чепки, три цвята в една саксия. Ако се разровя в облаците, може и да намеря снимка от преди 2-3години.

Розово-цикламена красота

И малко петунии

Това мушкатце, му се чудя.... Шарките му поизчезнаха. Дали не иска по сенчесто място...

# 168
Еха, Крац, това се казва цветове! Прекрасни са Heart
Момичета според вас това Плумерия ли е? Чета, че не е трудно отглеждането на балкон, а аз много харесвам аромата и цветовете ѝ

# 169
  • Бургас
Магнито, не знам как се казва, но цветът му е като восъчен. Много нежен и красив!

И винките много ми харесаха. Имах една преди 2 години, но бързо я уморих 😭без да знам защо...

# 170
Плумерия е, да.

Цитат
Кога е подходящо да подстрижа бенджамините, така че да им направя кръгли короните? Да, ще станат доста по-ниски, но така са грозни да стърчат като пилони нагоре, а настрани рехави.
Като изрежа високите части, биха ли тръгнали л посока настрани? Или това само врачка може да ми го гарантира! Simple Smile]Кога е подходящо да подстрижа бенджамините, така че да им направя кръгли короните? Да, ще станат доста по-ниски, но така са грозни да стърчат като пилони нагоре, а настрани рехави.
Като изрежа високите части, биха ли тръгнали л посока настрани? Или това само врачка може да ми го гарантира! Simple Smile

Можеш и сега да ги подрежеш. Преценявай, че ще тръгнат предимно от връхните 2-3 пъпки. Като режеш, гледай в коя посока ще върви пъпката - надолу, нагоре, ляво, дясно и оставяй като връхна пъпка тази посока, в която искаш да развива клонче. Преценявай и кои ще са носещите клони - те се оставят по-дълги, да надебелеят и тогава се режат. При следващо подрязване ще постигнеш още по-голяма гъстота.  Следващите можеш и само с прищипване на връхчетата. Можеш да контролираш с прищипване  новите клонки да растат равномерно - прищипваш по-дългите и силни, за да се засилят другите. Но винаги надолу растат по-трудно и там короната не става добре.  
Малко принципи от оформянето на бонсай се прилагат.

# 171
  • Карлово
Да ви покажа моите глоксинии, най-после цъфнаха:

# 172
Да ви покажа моите глоксинии, най-после цъфнаха:

Прекрасни!

# 173
  • София
Момичета имам спешна нужда от помощ за разпознаване на тези цветенца, че в момента пресаждам и не знам в какво и за къде да ги приготвя!
Скрит текст:
Това мисля е традесканция.
Това мушкатце, му се чудя.... Шарките му поизчезнаха.
И на моето червеното по листата се загуби, сега листата са му основно бяло и зелено.

# 174
  • Бургас
Аууууу,Дама,много са красиви! Разкошни! Много ги харесвам глоксиниите!
АнМари,на моето му смених мястото.Сложих го на по сенчесто място,че да видим как ще е. Като го взех,беше ето така

# 175
  • Dope Reach
Здравейте, момичета! Имам си аз този замиокулкас, добре върви, даже тези дни гледам, че израстват ей тези нещица. Не ми изглеждат на стъбла, но пък и не знам този вид растение да цъфти. Какво е според вас?

# 176
Това са нови листа. Чувства се добре при теб Grinning

# 177
Еха, Крац, това се казва цветове! Прекрасни са Heart
Момичета според вас това Плумерия ли е? Чета, че не е трудно отглеждането на балкон, а аз много харесвам аромата и цветовете ѝ

Любимото ми цвете. Тук го наричат цвете на мъртвите. Дали се отглежда в саксия? При нас са големи дървета.

# 178
Лавандулата ми/пълна е с пчели/

# 179
Много, много красота. Да си пия кафето сутрин и да гледам цветята ви ми се превърна в любими начин на започване на деня
Karzz, страхотни мушкато показваш. Направо ме запали и догодина пак мушкато и сакъз ще е Stuck Out Tongue Winking Eye
И глоксиниите страхотни, много ги харесвам, но у дома няма подходящо място за тях.
Да ви покажа спасените от загиване петунии
А това са любимите ми винки, но баавничко вървят, сега като дойде лятото, дано напълнят цвят

И гайлардиите, много непретенциозни се оказаха, обичам ги

Общи условия

Активация на акаунт