Нашите цветя - обща тема

• 35 021
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • София
В обедната почивка отскочих до Практикер и се сдобих със сансевиера. Simple Smile Да запълня мястото на каменното цвете. Sad Взех и субстрат Компо сана (някой го беше похвалил по-назад в темата). Явно пръстта от село е много глинеста и затова изгниват (то и аз си ги преполивам де), сега ще ги смесвам с купешката. И трябва да се науча да не натъпквам пръстта, за да се оттича по-добре водата.

# 91
  • София
Някой ден когато порастне  и тръгнеш да го пресаждаш, моля за едно бебе .

Дидка-бандитка,за добър дренаж  на дъното на саксията трябва да се сложат камъчета.

# 92
[/img]

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 16:03 от Анонимен

# 93
  • Бургас
Много красиви сукуленти!

Сетих се,какво щях да ви питам от няколко дена насам.
В групите във фейса за пеларгониуми,бях чела,че сортовите мушкати,както и някои други видове мушки,не ги изнасяли навън,на открито. Стана ми интересно защо.
Обаче сега не мога да намеря постовете да си разнищя таз дилема в главицата си!

Едни рози от градинката ни пред входа. Жълтата е много нежна наживо. С червеникав оттенък е.

# 94
  • Варна
Сетих се,какво щях да ви питам от няколко дена насам.
В групите във фейса за пеларгониуми,бях чела,че сортовите мушкати,както и някои други видове мушки,не ги изнасяли навън,на открито. Стана ми интересно защо.
Може би защото са кекави и едни дъждове като сегашните ще им видят сметката...

# 95
  • Карлово
Искам да си прехвърля цветята предимно мушката и сакъзи от едни сандъчета в други, ще има ли проблем , че е по никое време. Или да не ги пипам .
Аз прехвърлях в неделя едни новозаседени, тази пролет, и разцъфнали мушката, едното май нещо го направих и е малко свито, другите 5 са ОК. Направи ми впечатление, че са направили много големи корени, по-големи от есеннозасадените. Тях пък прехвърлях преди 14 дни.
Вече спирам.

Въпросът ми е като опадаха цветните листа, кога новите, които излизат ще се оцветят?

Иска много топло и слънчево време. Моята тази година още не е оцветила листенцата в цикламено, иска и се, но дъждове, облаци и си седи зелена, затова и не я показвам.
Тази година всичко се бави и пасифлората, и каменно цвете.

Дидке, не си виновна за твоето. Така е било в магазина. Моето първо преди 3 години така умря. Бях си взела листенце от него и хванах ново растение, но... не знаех, че може да се събуди на другата година и го изхвърлих.
Съжалявам, че не ти предложих да си потопиш листенце, за да захванеш нова Глоксиния/ това е другото име.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 18:47 от ДамаТрефа

# 96
# 97
Магнито, мооооооляяяяяя за семенца от рудбекия!!! Точно такава търся!!! Моля Blush
Само ме научи как да ги събера и ще ти пратя по пощата с най-голямо удоволствие. Освен от моята мога да събера от близкото кръгово кръстовище до нас. То е засято с такива - невероятна гледка са - слънжеви, жълти. Аз  видях като ги сеят, бяха само на зелен разсад и помолих за един корен. Толкова ми харесват, че догодина искам поне едно сандъче да напълня.
kativita, моите са същите. От четири саксии, само една изглежда все още добре. От трите орязах и преместих в една обща - цъфтят, но не са най-красивата гледка. И просто засях нови. По един корен са сяти, дори не знаех че трябва да разреждам като се напълни саксията както казва Rayna13. Наистина станаха много гъсти.
Скрит текст:
ДамаТрефа при мен е много топло и много слънчево - аз географски живея в Африка. Днес обаче се разходих пеш и видях, че доста от тези, които са в близост до дома ми, също са загубили част от цветната си премяна. Явно наистина цъфтят на цикли. Не ми остава друго освен да чакам. Дано най-после и при вас се оправи времето и има повече слънце.
Скрит текст:
в Малта съм

# 98
  • София
Малко снимки на моите балконски цветя.
Тази година доста прекалих със сукулентите ..Blush Беден ми е откъм цвят балконът  Sad

Скрит текст:

# 99
  • София
Happy Mijjj ツ,може да е беден от към цъфтящи,но гледай какви са готини сукуленти.

Magnito,снимай това кръгово и ние да му се порадваме.

# 100
Боже, какви красоти отглеждате! Шапка ви свалям за разнообразието, знанията за имена и начини на гледане!

Моята нова придобивка е скромна.

# 101
Здравейте!

И аз ще помоля за съвет как да спася прекрасните ми петунии
Скрит текст:

които преди 5 дни изглеждаха така....
Скрит текст:

Не откривам нищо по тях...освен, че последните дни доста валя и духа , а те са изнесени ...
Все едно си снимала моите петунии,  по същия начин клюмнаха. Моята е тъмнолилава. Момичетата казват да режем, не съм сигурна точно кое да режа , но започвам. Grin
Иначе моята дъжд не я е валял.

# 102
Страхотни сукуленти, крайно време е да почна да правя списък на цветята, които искам, вече почнах да забравям имената Kissing Heart

Ева, рудбекия видях днес в един градински център в София, със сигурност има и в един разсадник, пак наблизо
Вчера, освен цял ден, явно е валяло и цяла нощ. Сутринта всички сандъци и подложки плуваха във вода. Нямах никакво време и махах и изсипвах ... къде да я изхвърля бързо - ми на пода на балкона, нали е открит Joy. Днес като видях на какво прилича - направо ми призля. Голямо чистене ще пада в т.н. почивни дни, ама зор цветята да спасявам

# 103
Аз искам маймунска опашка (нали така се казва този висящият сукулент), но не знам къде се продава.

# 104
Скрит текст:
Някой ден когато порастне  и тръгнеш да го пресаждаш, моля за едно бебе.

В момента съм отделила една розетка и чакам дали ще се вкорени. Ще те имам предвид. А иначе това растение го гледам от 14 години, дълго време беше единственото в дома ми - беше станало огромно, преливащо от саксията, но миналата година тръгна да умира и това на снимката всъщност е вкоренено здраво клонче. Сега нещо му омекват листата и не расте, надявам се, че е заради пресаждането (старата му саксия се счупи, съборена от един порив на вятъра) и ще тръгне пак.
Разкошни сукуленти имате, а и жълтата роза ми напълни душата.

Общи условия

Активация на акаунт