Нашите цветя - обща тема

• 35 039
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Натуся,  аз мисля, че не искат да цъфтят, защото ги преместих в една друга стая и там прозорецът е постоянно открехнат, и може би им духа, и влиза студен въздух през нощта, може би им е студено, знам ли аз. При нас не е за орхидеи, дори и лятото е рядко топло.
А как е светлината при тях? Сега се сещам,че в стария апартамент орхидеиите бях сложила на цветарник,който стоеше пред южен прозорец,но пред прозореца имаше малка тераса.Светло беше,но не искаха да цъфтят.Преместих ги в друга стая без тераса пред прозореца,отново южна,на перваза(щорите винаги бяха полуотворени,да не ги пече).Там се скъсваха да цъфтят.Явно им трябва много цветлина.

# 616
  • забравих си мисълта...
А как е светлината при тях? Сега се сещам,че в стария апартамент орхидеиите бях сложила на цветарник,който стоеше пред южен прозорец,но пред прозореца имаше малка тераса.Светло беше,но не искаха да цъфтят.Преместих ги в друга стая без тераса пред прозореца,отново южна,на перваза(щорите винаги бяха полуотворени,да не ги пече).Там се скъсваха да цъфтят.Явно им трябва много цветлина.
A ми уж имат светлина, Натуся. На 60 см от прозореца са. Не ги огрява пряка слънчева светлина. Дори като преместих една част от тях в апартамента, те си цъфтяха, но откакто майка я няма, прозорецът на тази стая е денонощно  открехнат отгоре. Това е единственото, което е различно от преди да спрат, да цъфтят. Там е работата, че ние не живеем в апартамента и ако отварям прозореца само когато съм там, е недостатъчно. Но ще взема да опитам, пък ще видим какво ще се получи.

# 617
  • София
Ето моите в градинката. Това са 3 корена еднакви са. Само на заден план има едничко шарено,но то е малко. А отдясно незнайно от къде се появи тиква и не знам какво да я правя( да я махна или  да оставя).

И Калиопе

Венета, моята бивша съседка която ми поливаше цветята докато отсъстваме (при продължително отсъствие) не веднъж ми е казвала,че цветята не цъфтят така както ако аз съм си в къщи.Не знам до колко е вярно,че ние с нашата аура влияеем на цветята.Може орхидеите да "страдат" за майка ти, ако тя се е грижела за тях.Аз дори имам пример в семейството.Дядо ми много обичаше орех в двора,след като почина ореха за няколко години изсъхна.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 20:33 от Натуся

# 618
  • София
Здравейте дами. Нагледах се на красоти, нарадвах окото и душата. Преди години, когато бях девойка и ме оставяха да се грижа за дома, трябваше да поливам цветята на мама а те бяха доста. Толкова ми беше досадно и времеемко, но сега грижата за цветята ми е страст. И аз като вас всяка сутрин с кафето обхождам всички цветя, почиствам ги и им се радвам.
Ще кача няколко снимки, като съм далеч по знания и омения от много от вас, но си ги обгрижвам с любов и те ми се отблагодаряват.
Калибрахое
Скрит текст:
Бегонии
Скрит текст:

Каланхое
Скрит текст:
Мушката
Скрит текст:

Калдаръмчета от семена, все още не цъфтят всички
Скрит текст:
Една палмичка, също отгледана от костилка на фурма
Скрит текст:

А това са някои от стайните ми.
Тази еписция много си я харесвам, но не иска да цъфти. Може би и е малко далече светлината, тъй като не е до прозорец. Ако имате идеи как да я накарам да цъфне?
Скрит текст:
А тук се вижда и кливията, която Добри ми подари. Flowers Hibiscus
Скрит текст:

# 619
  • на острова на мечтите
Темата станала за винки!!! Аз обичам мушката. Непретенциозни и успяват да издържат на слънце. При вас дъжд, при нас СЛЪНЦЕ и силни жеги. Дъжд няма от миналата година. А те милите се задоволяват с малко и цъфтят ли, цъфтят. Аз ги чупя и разсаждам всяка години. Или на есен, или на пролет.Само едно мушкато съм оставила, ама не ми харесва с тези дебели стъбла. На есен ще го разсаждам.
С обединените теми, за един ден 70 поста!!!! УжасТ! Чета вече половин час, малко на верев...да ме прощавате, ама много винки....Странно, нямам нито една. Не оцеляват при мен !

# 620
Анита, то у вас е цветен рай Heart

# 621
  • Бургас
Анита, разкошна градинка си имаш!

Винки и калибрахое не съм гледала, а много ги харесвам. Пусто, място нямам.

# 622
Рози и бодли, предполагам, че са на два реда сандъчетата? Как поливаш първият ред? Аз също искам да сложа два за да скрият оградата, но поливането ме притеснява..
Да питам и друго, често забелязвам забучени клечки от сладолед ( на това ми прилича) в почвата. С каква цел е това?

Мила,парапета на терасата ми не позволява да ги наредя на един ред,едно до друго. Сложени са на два реда,шахматно и нямам проблем с поливането(кофа и кана).
За клечките,има такъв тип торове като клечки.Може би е това.

# 623
Здравейте,купих си мини хризантеми от лидл и ще ги сея в градината.Търсих информация за тях ,но не можах да намеря(има много видове).Някой може ли да ми каже на какво разстояние да ги засадя.Благодаря предварително.

# 624
Яна, много са красиви, направо феерия от цветове Simple Smile! Като съм садила в сандъчета слагах по две, защото те бързо образуват големи туфи, мисля че на 20см ще е добре.

# 625
Natt,благодаря.като пораснат пак ще ги покажа,дано се захванат,че много ми харесаха:blush:

# 626
Здравей. Да попитам аз си купих жасмин и само до 2 дни, му паднаха пъпките. На северен прозорец е. Дори не можаха да цъфнат, сега чакам пак нови за излязат. Торя го веднъж седмично. С тор за цъфтеж. Каква може да е причината? С голямо желание си го купих. Забелязах че има нещо като гъбка в саксията?
И аз знам за пръскане през седмица. И също така смесвам препаратите и винаги добавям капка течен сапун.

Моят стаен жасмин тази година.

Миналата беше по-хубав, но имаше нужда от нова саксия и стойка за катерене. Simple Smile

# 627
Здравей. Да попитам аз си купих жасмин и само до 2 дни, му паднаха пъпките. На северен прозорец е.
Жасмина обича слънце, може би не му е достатъчно на северен прозорец. Премести го и го следи.
Аз най-после видях цвета на едни лидълски карамфилчета. Почти три седмици ги чакам.

И много цвят лилав.

# 628
Леле Magnito, разкошна е бугенвилията ти, толкова е кичеста! Моята е една плешивичка и й падат цикламените листа. Ториш ли я с нещо?

# 629
Natt, нея не. Слагам на другите цъфтящи на две седмици - общо три пъти досега. Но бугенвилията само я поливам всеки ден. Но климата тук ѝ понася чудесно. Просто си е на мястото.

Общи условия

Активация на акаунт