Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 41 316
  • 852
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Леле! Челното място на СС в топ 10 се дължи на факта, че през годините са отсели децата с успех под 4.5. От випуск 80 деца за 8 години - я си отидат 3 деца, я не заради успех. И това повлиява колосално на резултатите до степен на скок в хиперпространството. Мале аз съм си за Нобелова награда по статистика - жалко, че не дават Angry

# 211
  • София
Пак не четеш внимателно. В десятката има две ЧУ, останалите са държавни МГ.
Чета аз ,чета. Ти отново имаш проблеми с осмислянето.
Ще ти поясня отново. Частните училища (никъде не съм споменала бройката на ЧУ), които са в 10 вече са отсели хората с успех под 4.50. Нещо което ДУ не са направили. Така сравняваш все едно един провинциален тим, с националния отбор.
Интересно ако го няма отсяването ЧУ дали няма да са извън тази класацията.

Joy
 Ох, не мога просто! Да, в държавните МГ не отсяват по успех децата в периода 5-7 клас, защото вече са ги отсяли след 4-ти клас с далеч по-тежки изпити, математически състезания и съответната подготовка за тях с години. Отсяли са състезателите, какво да отсяват повече? Същевременно, можеш да провериш по колко свободни бройки за випуск обявява СС при 4 паралелки във випуск /има го на сайта/. Съвсем отделен въпрос е колко от тези свободни бройки са освободени поради неподновяване на договора заради успех /повечето не са/. Специално за 4-ти клас тази година, няма нито един такъв случай. Та, като говорим за осмисляне... Laughing

Титина, в повечето случаи и в тази, и в другата тема се включваш с коментар на отделен пост, без да си прочела цялата дискусия, без да си вникнала в контекста, а най-често - и без да имаш информация и познания по дискутираната тема. Поради което постовете ти си предимно неадекватни. На няколко пъти се опитвам да ти го намекна деликатно, но без резултат. Просто, човек като няма какво съществено да каже, по-добре нищо да не казва.

# 212
  • в страната на чудесата
Имам чувството, че единици са напусналите за нисък успех, наистина. Според мен СС и Пчмг напускат невъзпитани деца и родители, а успех 4.50 просто не е проблем. Три деца от 80 са outliers и никой нормален статистик няма да ги включи в анализа, ако удпехът на останалите е над 5...
Аш, 🍸🏆🥇🎖
Да изместя малко темата, явно тройката си включва КО:
http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-uchilista-sofia-izpiti-7-class-2020/

# 213
  • софия
Санака, зарежи!

# 214
  • София
Зарязвам! Joy

# 215
Sanaka, няколко пъти ме обиждаш. Разбирам, че те дразня, и че не умееш да се контролираш. Все пак е публичен форум , всеки има право на мнение. Възрастни хора сме, и не съм те цанила да си ми коректор. Как то аз ти чета словоизлиянията и не ги коментирам, постарай се и ти да го направиш. Въпрос на култура е. А дали ще се излагам или не, това е нещо, което теб не те засяга.

Не съм отговаряла на никаква дискусия, просто защото нямам какво да дискутирам. Попитах простичко, дали твърдението, че "всички деца се справят" не е в противоречие с твърдението/изискването, че на деца с успех под 4.50 не им се подновяват договорите.
И естественно, че като отстраниш в ЧУ ученици с по-нисък успех това вдига обюият успех на групата. Елементарна математика.

Частните училища (никъде не съм споменала бройката на ЧУ), които са в 10 вече са отсели хората с успех под 4.50. Нещо което ДУ не са направили.
Айде малко разбор за такива като теб с проблеми с разбирането.
ЧУ имат политика за неподновяване на договор при успех под 4.50 (факт, потвърден в тази тема от различни потребители многократно)
ДУ не изключват ученици с успех под 4.50 (факт)

Би ли посочила, кое в двете изречения не е вярно. Всъщност наистина зарежи. Не си заслужава да се спори, говорим на различни езици.

# 216
  • в страната на чудесата
Титина, ти въобще си в друга вселена....
В ЧУ е ултра мега изключение успех под 4.50. Хората полагат усилия, дават консултации, допълнителни часове и пр. Говорят с родителите, те се включват. Кой познава дете с неподновен договор за успех? Аз не.

# 217
  • София
Титина, ти въобще си в друга вселена....
В ЧУ е ултра мега изключение успех под 4.50. Хората полагат усилия, дават консултации, допълнителни часове и пр. Говорят с родителите, те се включват. Кой познава дете с неподновен договор за успех? Аз не.
Аз - едно. В рамките на три години - от целия випуск - едно детенце. Още в ПУК родителите му видяха, че това училище не е като за него. Останалите “изгонени” са за дисциплина. Повечето са отличници Simple Smile

# 218
  • София
Да, не си представяйте редовно "отупване" на класовете и подмяна на неудобните деца. Неподновяване на договор наистина се случва много, много рядко и обикновено е свързано с дисциплинарни проблеми.

# 219
  • София
Titina, малко къса ти е сякаш паметта. Колко пъти ти си обиждала, ехе.... Или е въпрос на култура само в обратната посока спокойната форумска комуникация между възрастни хора? Но понеже преди обект на нападките ти бяха предимно  хора, недолюбвани в тази тема, та нямаше особени реакции. Сега се пораздвижиха обаче доста потребители...Wink

# 220
Титина, как да не са отсяли ДУ? Всички ДУ в десятката са ги отсяли при далеч по-жестока конкуренция в 4 клас. Колко пъти да ти се повтори? Санака изобщо не те обижда, ама ти хич не вдяваш.

Боже, старая се да не реагирам...
Аз познавам дете махнато за успех. Цяла година родителите не разбраха предупредителните сигнали и разчитаха на положение. Отделно научи другите на разни нещица...

# 221
  • София
Долюбвани-недолябван, Титина скача всеки път, когато опре до нея, ама като тя обвинява другите във всякакви неща, хич не и дреме. Смята, че може да си го позволи. Обаче законът на БТК действа - каквото повикало - такова се обадило.

# 222
  • София
Титина, ти явно си представяш средностатистическо училище, където има всякакви деца, с родители с различна ценностна система по отношение на образованието. Да, в тези училища се срещат и деца, които "едва връзват тройката". В ЧУ по подразбиране децата са с някакъв подбор, в общия случай образованието им е ценност, а при тези със сериозния, естествено се обединяват  родители с общо виждане за това как трябва да се случват нещата. Децата на тези родители нямаше да са двойкаджии дори и да бяха в някое съвсем нормално ДУ. Само, че ако бяха в обикновено ДУ, за да постигнат критериите за добро образование на родителите, щяха да бъдат нужни извънкласни занимания, уроци, да не говорим за влиянието на средата, която може да не спомага за дърпането напред. В добрите ЧУ родителите получават всичко накуп, качествено образование, общи нагласи и т.н. Същото е и със СМГ, само дето там подборът е след 4-ти клас и доста по-строг. И там същите деца ако не бяха попаднали в СМГ нямаше да останат двойкаджии. Дори и повечето от децата останали под чертата не са и не стават двойкаджии. Всички са били подготвяни, положили са много труд и занапред ще полагат.
В този смисъл 4-ка по два основни предмета в ЧУ  е ниска летва за повечето деца. Направено е за застраховка, ако случайно попадне някой който съвсем да я подкара през просото и да влияе и на останалите.

# 223
  • София
Така е, доста отличници изобщо не кандидатстват в СМГ и сродните МГ, а си карат в старото училище до седми клас, просто допълнително се занимават. Но те остават единици в класа на фона на общото ниво.

# 224
  • София
Sanaka, няколко пъти ме обиждаш. Разбирам, че те дразня, и че не умееш да се контролираш.
Ооо, мога, мога! Ако не можех, постът ми далеч нямаше да е толкова културен, колкото е. Joy

Общи условия

Активация на акаунт