Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 557
  • 852
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
хммммм, като се замсля има резон в думите ти. Едните си имат паразити, а другите не само, че нямат, ами и не допускат да виреят... Бе, все по голям фен ставам на частното образование...

Сега остава и да разберем какъв процент отпадат, че току виж, не е само това причината да са напред.
Освен това, ще е страшно ценно ако Титина даде вариант на изчисление на полезното действие на школите и частните уроци и влиянието им върху резултатите и съответната класация. Ама току виж тогава ДУ изпаднат в небитието. Сори, трябваше да се каже  рано или късно. Нищо, че ще е поредния "един и същ" разговор по темата.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 20:48 от Амели

# 196
  • София
разликата между СМГ и ЧУ е, че при СМГ родителите са се грижили за постиженията на децата и тези деца по естествен път са се отсяли от съучениците си преди СМГ, а в ЧУ още от ПУК ги поемат и периодично отсяват тези, които не прескачат летвата. На финала имаме горе-долу едни и същи резултати.

# 197
  • софия
Анди, извинявай, ама какъв е неестествения път. Що за неправилно разделение.
Мисля, че единственото важно в случая е какво върши образователната институция. И според мен в никакъв случай родителя не тябва да става луд да следи какво. как, защо се получава или не се получава. Той трябва да има спокойствието да мисли и работи върху нещата, които умее, а не да става мениджър логистик, учител, проблем солвър и сие.
та, какво значи естествен път били стигнали някъде си. За мен естествения път е - ходиш си на училише, следваш си програмата и си покриваш изискванията. В останалото време ходиш на балет, рок, театър и т.н, Не на допълнителни мат, бел, джъмп и прочие. И после държавното образование било безплатно. Дрън дрън, чИ пляс. Пък  на всичкото отгоре естествено развитие...

# 198
Пак не четеш внимателно. В десятката има две ЧУ, останалите са държавни МГ.
Чета аз ,чета. Ти отново имаш проблеми с осмислянето.
Ще ти поясня отново. Частните училища (никъде не съм споменала бройката на ЧУ), които са в 10 вече са отсели хората с успех под 4.50. Нещо което ДУ не са направили. Така сравняваш все едно един провинциален тим, с националния отбор.
Интересно ако го няма отсяването ЧУ дали няма да са извън тази класацията.

Освен това, ще е страшно ценно ако Титина даде вариант на изчисление на полезното действие на школите и частните уроци и влиянието им върху резултатите и съответната класация.
Мисля, че си объркала човека. Моето дете нито ходи на частни школи, нито на частни уроци. Има толкова потребители, на които децата посещават такива, естественно маскирано като - "изискване заради формата", "други, които няма да споделя".

Andariel, поправи ме ако греша, но приемът в СМГ е след 4 и след 7 клас. Сравнявайки СМГ с ЧУ, сравняваш ябълки с круши. Погледнах и правилника на СМГ- няма нищо за естетвенното отсяване

# 199
  • София
Естественият път - повечето деца, кандидатстващи в СМГ след четвърти клас са започнали в обикновени училища, обикновени класове от първи клас. Тях никой не ги е подбирал в ПУК, а са били по адресна регистрация или както дойде. После с течение на времето и родителите си са се отцепили от средата на нормата (която е горе-долу посредсствена), те са били едни от тримата отличници в класовете си. Все едно вземаш семенца от различни сортове и едни порастват повече, други не,, ама то и едните гълтат повече вода от другите, на тях им се слага допълнително тор и т.н.

Неестественият е още да подбереш деца със сходни характеристики, все едно подбираш семенца от един и същи сорт. Естествено, че тези семенца дружно ще растат и дружно ще "зреят", така е по-ефективно и по-лесно ако щеш. Ториш ги всички, поливаш ги всички, плевиш ги всички, и те порастват горе-долу еднакво високи и плодородни.

Точно като в селското стопанство. И не ме питайте откъде знам, защото знам, писала съм реферати навремето по въпроса за растениевъдството.

Титина, не си в час, ама хич, хич! Децата от СМГ ън-блок имат високи оценнки за кандидатстване след седми клас, повечето си остават в СМГ, защото им харесва и са свикнали, те вече са "стари". И не сравнявам ябълки с круши, защото подборът е далеч преди седми клас. МГ-тата са от пети, а частните от ПУК. Общото е, че техните възпитаници още доста преди седми клас са с високи хорариуми и подготовка, подбрана среда. Не е все едно да има 3 отличника в обикновения клас на обикновеното училище и 30 отличника в СМГ или в ЧУ като Св. София и ПЧМГ. На всичко отгоре кандидатстващите в СМГ започват да се готвят още от трети клас, а някои още от втори.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 20:56 от Andariel

# 200
  • софия
Ще ти поясня отново. Частните училища (никъде не съм споменала бройката на ЧУ), които са в 10 вече са отсели хората с успех под 4.50. Нещо което ДУ не са направили. Така сравняваш все едно един провинциален тим, с националния отбор.

Освен това, ще е страшно ценно ако Титина даде вариант на изчисление на полезното действие на школите и частните уроци и влиянието им върху резултатите и съответната класация.
Мисля, че си объркала човека. Моето дете нито ходи на частни школи, нито на частни уроци. Има толкова потребители, на които децата посещават такива, естественно маскирано като - "изискване заради формата", "други, които няма да споделя".

Andariel, поправи ме ако греша, но приемът в СМГ е след 4 и след 7 клас. Сравнявайки СМГ с ЧУ, сравняваш ябълки с круши. Погледнах и правилника на СМГ- няма нищо за естетвенното отсяване
Титина, ако трябва да сме максимално точни, ти дори нямаш дете в БГ училище, та не знам какво точно  си мислиш,  че можеш да ми дадеш като инфо.

Първо- МГ са направили подбор.В 4 клас, доста по осзъната възраст от ПУК. и доста по близо, скорошно отсяване от онова в ПУК.

Второ - верно ли бе хора обяснявате за естествен път., еле в СМГ. Ама моля ви се. Има хора с нетолкова къса памет. Ама не просто десетки курсове и школи има, ами има и едни конкретни дето хората се редят на опашки и всякакви каскади за да бъдат на курсове децата им от 1 ПЪРВИ клас. По математика. Математика математика, математика....чак ми се е свивало сърцето като знам как се мъкнат деца от урок на школа, на следващ урок....
Имайте малко свян в теротиите си.
както вече казах веднъж - може да се развиват всякакви теории, по-важното е, че всички живеем в практиките на тая държава". Някак много плоско се опитвате да убеждавате.

# 201
  • София
не в СМГ, а ПРЕДИ СМГ. И това е аналогия, не го приемай като обида. Нещата много си приличат като в селското стопанство. Състезанията по математика, решаването на задачи вкъщи, записването на курсове по математика още от първи клас са това допълнително торене и поливане, което получават семенцата, кандидатстващи после в СМГ, а другите семенца не получават същите грижи и съетветно не порастват по същия начин.

# 202
  • софия
не в СМГ, а ПРЕДИ СМГ. И това е аналогия, не го приемай като обида. Нещата много си приличат като в селското стопанство. Състезанията по математика, решаването на задачи вкъщи, записването на курсове по математика още от първи клас са това допълнително торене и поливане, което получават семенцата, кандидатстващи после в СМГ, а другите семенца не получават същите грижи и съетветно не порастват по същия начин.
Съгласна съм, Анди, МГ децата не са останали без торене и собствени грижи. И те са отрано профилирани и обгрижвани първо с курсовете по желание на родителите и второ с подбора и приема им след 4 клас.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 21:17 от Амели

# 203
Титина, ако трябва да сме максимално точни, ти дори нямаш дете в БГ училище, та не знам какво точно  си мислиш,  че можеш да ми дадеш като инфо.
както вече казах веднъж - може да се развиват всякакви теории, по-важното е, че всички живеем в практиките на тая държава". Някак много плоско се опитвате да убеждавате.

Благодаря за максималната точност, и аз се учудих защо точно от мен търсиш:

Анди, твърдиш, че децата са т.нар. естественно отсети. С което искаш да кажеш, че в СМГ в 6-тите класове няма деца с успех под 4.50.

# 204
  • софия

Анди, твърдиш, че децата са т.нар. естественно отсети. С което искаш да кажеш, че в СМГ в 6-тите класове няма деца с успех под 4.50.
заради това:

Даваш вид на знаеща, реших, че ще можеш да обясниш. А ти заблуждаваш просто!

# 205
  • София
Може и да има, но си остават в СМГ, не ги карат да си ходят. Средата ги дърпа напред. Сигурно техните четворки в посредствено училище щяха да са седмици.

# 206
Явно "естественият" подбор в 4 клас в СМГ е по-малко съществуващ от изискването във всички ЧУ за успеваемост.

Аз пък това изискване го толерирам. Както и за дисциплина. Едно такова дете да има в класа и нещата стават по-трудни за овладяване. Личен опит от класа на детето. Успешно решен проблем от училището, след като положиха невероятни усилия да помогнат на детето и да предупредят родителите. Без резултат цяла година. Наблюдавах с интерес ситуацията именно заради типа и конкретните родители.

# 207
  • София
Естествен е преди четвърти клас. Но нататък не разбрах какво имаш предвид в изречението.

# 208

заради това:

Даваш вид на знаеща, реших, че ще можеш да обясниш. А ти заблуждаваш просто!

Интересно, и ти даваш вид на умен човек, но да поискаш от друг да ти даде обяснения за неща, които правиш ...говори за някакви дефицити

# 209
Е не виждаш ли кавичките? Подбор има и в двата случая. Дали ще е зверска конкуренция в 4 клас или постоянно изискване за успеваемост...предпочитам второто.

Общи условия

Активация на акаунт