Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 556
  • 852
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Няма да се убедим взаимно, но няма никакъв проблем с това.
И аз не съм фен на подбора, ама как да изберат иначе при повече желаещи. "За" съм да се дава предимство на братя и сестри при колебание между деца с еднакви резултати. И за предимство, независимо от резултатите съм "за", ама никой не ме пита. Joy

# 181
Много е правилно братя, сестри, близнаци или не, да учат в едно и също училище, ако поискат. По-малките да са по-умни, колко да са по-умни, просто по отрано сте започнали чанченето.

# 182
За това, че няма друг начин при повече кандидати съм съгласна.
Но при условие, че официално правиш състезание, не съм ок в това състезание някои да тръгват с 200м. преднина пред другите. Ако ще е състезание, да е честно и равнопоставено.
Това ми е позицията и винаги е била такава.

# 183
  • София
Фенси, в интерес на истината, тази година при кандидатстването от училището са обявили на Ден на отворените врати, че предимството е при две деца с еднакви точки - тогава предимство се дава на дете с по-голям сиблинг в училището. Т.е. казали са в прав текст, че дете със сиблинг с по-малко точки няма как да изпревари дете без сиблинг, което има повече точки. Колко е вярно - не зная, но понеже говорехме за официална позиция на училището ...

# 184
Фенси, ясно е, аз просто държа да си кажа за всеки случай, та да не си помислят хората, че третото ми дете е по-глупаво.

@Sanaka - според мен се кандидатства една идея по-спокойно, когато има по-големи братя и сестри; аз поне тази година с малкия бях по-спокойна, но @Уор, повярвай ми с близнаци се кандидатства двойно по-трудно. И доста често близнаците са кой е по-по-най. Това, че според теб единият е глупав, а другият умен, е крайно необмислено изказване - дори написано не в прав текст.
Изказването ми за близнаците беше в контекста на надплановия прием в СМГ. Понеже като се спомене голямата бройка, винаги някой репликира, че има равни балове, близнаци и прочее... Та написах, че броят на учениците в СМГ тази година е рекордно голям и да, и броят на близнаците е рекордно голям.
А че от всички близнаци, които познавам, единият е за СМГ, другият - не, това е друга бира, дори не съм го споменавала. Тези от 7 клас не ги познавам.

# 185
Аш, това не са неща, които някога някой е казвал публично като официална позиция. На всички с деца в училището ни е ясно каква е процедурата по прием. Аз изводи си правя само от реално случващото се.

# 186
  • София
Ами така са оповестили на Ден на отворените врати при зададен въпрос "Какви предимства ползват по-малките братя/сестри на ученици от училището".

# 187
Да, преди доста години и на нас така казаха. Simple Smile При отворените врати.

# 188
  • София
Да, преди доста години и на нас така казаха. Simple Smile При отворените врати.
Викаш, на теория няма разликата между теорията и практиката, но на практика има ... Joy

# 189
Но пък това, че успяват да развият всички деца е доказателство за качеството на работата им.
Не беше ли за това училище изискването за определен успех, и че ако нямаш този успех си помолен да напуснеш.
Ако е за него не ми се "връзват" нещата със супер високите резултати , помолените да напуснат и успеха да развият всички деца
Другите училища май нямат практиката, да молят някого да напусне, и това естественно се отразява на крайните резултати.
Което ще рече, че резултатите на това училище на НВО са нераелни, защото те просто са елиминирали по-ниските резултати. Брилянтно измислено, така казваме, че училището е сред топ училищата....

# 190
  • София
В повечето частни има такава практика, поне в тези, за които има наплив. Включително в АК. И не молят, а просто не подновяват договора. Реално използването на тази клауза е много рядко. СС е единственото в десятката, в което подборът се извършва в ПУК. В останалите - след 4-ти клас.

# 191
  • София
Напротив, почти всички ЧУ в София имат клауза за неподновяване на договора при успех под 4.50. И да, вкл. АК.

# 192
Което ще рече, че ЧУ за това са в челните 10-ки по успеваемост на НВО, защото те са отсели потенциалните участници, които ще им намалят успеваемостта.
Т такъв случай класациите и меренето с ДУ не е релевантно.

# 193
  • София
Пак не четеш внимателно. В десятката има две ЧУ, останалите са държавни МГ.

# 194
  • София
Има няколко частни (Дружба?), които прибират "отсетите".

Иначе в ЧУ (БШ) покрай малкия се нагледах как си "отглеждаха" един неучащ побойник, докато си биеше съучениците или се държеше шумно в час, "проблеми нямаше" (баба му беше директорка на някое си ДУ в София), чак когато открадна голяма сума пари (за учебници по АЕ) от други деца, го преместиха.

Общи условия

Активация на акаунт