Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 161
  • 852
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ааа, не ми приписвай неказани неща. Аз коментирах само твърдението ти конкретно за близнаци/тризнаци. Не може така на агро да се вписват в  категорията  "извънпланови", случаи всякакви има. А иначе разликата в бройките е голяма, да, но аз нея не съм коментирала..Въобще и класирането не съм.

# 166
Ааа, не ми приписвай неказани неща. Аз коментирах само твърдението ти конкретно за близнаци/тризнаци. Не може така на агро да се вписват в  категорията  "извънпланови", случаи всякакви има. А иначе разликата в бройките е голяма, да, но аз нея не съм коментирала..Въобще и класирането не съм.
И аз никъде не съм казала, че са надпланови. Просто регламент на ДУ.

# 167
  • София

Русалка, между 168 официален прием и 185 реални, само тези 5 близнака ли са? 😉

Това си е в прав текст констатация,че тези 5 са надпланови,  съответно неподбрани, но не са само те.  Останалите 12 от 17-те са парашутисти . Точно това се разбира;)

# 168

Това си е в прав текст констатация,че тези 5 са надпланови,  съответно неподбрани, но не са само те.  Останалите 12 от 17-те са парашутисти . Точно това се разбира;)
Не знам близнаците в СМГ дали са надпланови. Може би двусмислено съм го написала. Мисълта ми е, че не става въпрос за 3 или 5бр. надпланови.

# 169
Оф пак ли?

Подборът в СМГ е след 4 клас, при това след жестока подготовка още от 1 клас по школи и редица състезания.
Подборът в СС е на 6-7 годишна възраст.
Дали се вижда разликата или е нужно да дообяснявам защо в СС държат на успеваемост над 4.5?

Не е тайна, но пак да го кажа...в СС братя и сестри влизат с десетки точки по-малко от редовното класиране. Много малко са неприетите втори и трети деца в семейството. Да дообяснявам ли това какво значи за стремежа да развиват и по-слабите си ученици? И явно го правят успешно гледайки къде са в класацията.

Хайде някой да си впрегне мозъчната клетка!
Хайде 😁
Сравнението на бройките беше между софийските и несофийските МГ-та. Ти къде?

Аз там където ти уви не успя. Wink

Русалка, аз не твърдя, че всички братя и сестри са по-слаби. Твърдя, че има отделно класиране и, че последният влязъл в него е с доста по-ниски точки от последния влязъл в другото класиране. Имам и доказателства за конкретен случай на дете влязло с 60 точки при последен влязъл в нормалното класиране 85 точки. Всички ползващи училището знаем в класовете каква е ситуацията с братята и сестрите. Дори на сайта на училището това е посочено като политика.
На фона на това, надплановият прием в СМГ може да се окаже нищожен. Това беше казано в контекста на твърдения как резултата на СМГ е по-нисък заради надплановия прием, как в СМГ не изключват, а развиват(за разлика от изключването в СС). И т.н., и т.н.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 16:18 от Fancy

# 170
  • софия

Това си е в прав текст констатация,че тези 5 са надпланови,  съответно неподбрани, но не са само те.  Останалите 12 от 17-те са парашутисти . Точно това се разбира;)
Не знам близнаците в СМГ дали са надпланови. Може би двусмислено съм го написала. Мисълта ми е, че не става въпрос за 3 или 5бр. надпланови.
Доста интригантско извъртане...
Тоест Св. СМГ е налазена от паразити -ака парашутисти, и затова не успява? Ми да вземат мерки. Ако това бешв самостоятелно борещо се за имиджа и позицията си училище  тире частно едва ли щеше да го устройва такова положение.
Аз обаче имам друга позиция по въпроса- сигурна съм, че колкото е налазено от паразити софийското МГ толкова са налазени и другите. Просто жаждата за осигуряване на благоприятна среда за чедата е постоянен фактор в българската реалност и никой не е пощаден от парашутизъм (освен вероятно петоразрядните училища)
Затова Уоруик, както и да извърташ нещата, ти всъщбост ги защитаваш.
Виж, Русалка дава интересен поглед-понякога така наречените надпланови близнаци/тризнаци)  всъщност се явяват  по-добра “реколта”.

А пък след изказването на ioana_g направо трябва да се замислим радикално къде е разминаването. Ето посказка-частни уроци, изтичане на информация, ниска летва приета за добър резултат или твърде завишена летва на самата ioana-g

# 171
Оф пак ли?

Подборът в СМГ е след 4 клас, при това след жестока подготовка още от 1 клас по школи и редица състезания.
Подборът в СС е на 6-7 годишна възраст.
Дали се вижда разликата или е нужно да дообяснявам защо в СС държат на успеваемост над 4.5?

Не е тайна, но пак да го кажа...в СС братя и сестри влизат с десетки точки по-малко от редовното класиране. Много малко са неприетите втори и трети деца в семейството. Да дообяснявам ли това какво значи за стремежа да развиват и по-слабите си ученици? И явно го правят успешно гледайки къде са в класацията.

Хайде някой да си впрегне мозъчната клетка!
Хайде 😁
Сравнението на бройките беше между софийските и несофийските МГ-та. Ти къде?

Аз там където ти уви не успя. Wink

Русалка, аз не твърдя, че всички братя и сестри са по-слаби. Твърдя, че има отделно класиране и, че последният влязъл в него е с доста по-ниски точки от последния влязъл в другото класиране. Имам и доказателства за конкретен случай на дете влязло с 60 точки при последен влязъл в нормалното класиране 85 точки. Всички ползващи училището знаем в класовете каква е ситуацията с братята и сестрите. Дори на сайта на училището това е посочено като политика.
На фона на това, надплановият прием в СМГ може да се окаже нищожен. Това беше казано в контекста на твърдения как резултата на СМГ е по-нисък заради надплановия прием, как в СМГ не изключват, а развиват(за разлика от изключването в СС). И т.н., и т.н.
... се буташ да обясняваш за държавните МГ-та. Въпроса ли не разбра? 😁

# 172
  • София
Само да уточня, че моето - третото, дето го приеха в СС тази година и ще е ПУК от септември, ми е най-умничкото от трите. Та, ако след 8 години сме в СС с него, очаквам да минем СМГ по резултати Joy  Да кажа, че не е парашутист Close

# 173
Уоруик, аз разбрах. Ти не разбра. Уви! И задълбаваш в излагането с трети пост. А аз освен твоето изказване за СМГ, не визирам нищо друго и никое друго държавно МГ. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аш, никой не е казал, че следващите деца са по-глупави. Само, че има и друго класиране, по привилегията брат/сестра, и че точките и конкуренцията в него са различни от тези в стандартната класация. Т.е. има аналогична на ситуацията в СМГ с близнаците и прочие.

# 174
  • София
Фенси, няма друго класиране. И има доста неприети братя и сестри. Когато записвах малкия за изпит, изрично ми подчертаха, че няма да има привилегия заради сестрите си /не че съм очаквала да има/. Къде я видя тази политика?

# 175
  • София
Фенси, ясно е, аз просто държа да си кажа за всеки случай, та да не си помислят хората, че третото ми дете е по-глупаво.

@Sanaka - според мен се кандидатства една идея по-спокойно, когато има по-големи братя и сестри; аз поне тази година с малкия бях по-спокойна, но @Уор, повярвай ми с близнаци се кандидатства двойно по-трудно. И доста често близнаците са кой е по-по-най. Това, че според теб единият е глупав, а другият умен, е крайно необмислено изказване - дори написано не в прав текст.

# 176
Фенси, няма друго класиране. И има доста неприети братя и сестри. Когато записвах малкия за изпит, изрично ми подчертаха, че няма да има привилегия заради сестрите си /не че съм очаквала да има/. Къде я видя тази политика?

Има! И да, подчертават го изрично. Но това нищо не значи. И неприетите може и да ти се виждат доста, но са по-малко от приетите. Аз лично нямам познати, чието следващо дете да е неприето. Същата е ситуацията и с братята и сестрите на съучениците на детето.
На сайта изрично пише, че се гордеят, че братята и сестрите учат също в училището.
Не разбирам защо това се отрича. Или може би подозирам за причините.

Детето с 60 точки беше на ръба и изчакваха до последния момент. Накрая им се обадиха, че е прието. В същия момент други познати кандидатстваха и прага в нормалното класиране беше 85 точки. Просто първо правят подбор на децата без привилегии и после запълват и квотата с привилегии. Като граничните и в двете класации могат да се изместят един друг според индивидуалната преценка.

# 177
  • София
Фенси, нямам представа кой е прав и кой крив, но точно това имах предвид. И сега  застанахте на две противоположни позиции -има ли, няма ли такава политика не става ясно. Няма как да е хем така, хем иначе. Аз иначе никакви паралели със СМГ не съм правила, нито класирането съм коментирала. Включих се заради непрецизността на твърденията с тези близнаци, независимо къде са - в СМГ, в някое частно или другаде. Аз познавам примерно две момчета-близнаци, преди 4-5 години изкараха и двамата космически бал, избраха обаче различни училища. Ако бяха избрали обаче едно, нямаше ли да е нередно единият автоматично да се брои за "притурка" на другия, сваляща общото ниво на някое елитно училище?

# 178
  • София
Фенси, естествено, че се гордеят, че братя и сестри също учат в училището, защото това означава, че родителите са били доволни и са го избрали отново. А дали те ще ги изберат, вече е друга тема. От класовете на дъщерите ми има доста неприети братя и сестри, но е нормално да има повече приети, защото е по-вероятно в едно семейство вторите деца да не са много по-тъпи от първите, отколкото обратната хипотеза Laughing За толкова години не съм чувала за отделно класиране, а и дългогодишни учители в училището не са чували. Това, че не съм съгласна с теб по този въпрос, не означава, че те нападам и не е нужно да скачаш или да инсинуираш за "подозирани причини". Не че не ти познавам темперамента де. JoyWink Няма лоши чувства. Simple Smile

# 179
Знам, Санака. И знам, че в момента не се конфронтираме.
Но съм 100% сигурна. И имам причини да съм сигурна. Какво казват от училището или учители не ми е причина да се съмнявам в твърдението си. Wink

Аз лично с тази практика не съм много ок. Но пък това, че успяват да развият всички деца е доказателство за качеството на работата им. А и мнението ми за подбор на тази възраст също е известно. Не го приемам и никога няма да го приема.

Общи условия

Активация на акаунт