Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 187
  • 852
  •   1
Отговори
# 360
  • в страната на чудесата
 Summer, 125-то и 107-мо са държавни училища на регионален принцип Simple Smile имат някакви паралелки с подбор след 4 клас, но не са повечето.
Разбрах, че Григор Наков е напуснал 125. АКо не е слух, е загуба за 125-то. Жалко е традиционно приемани за добри училища да губят добрите си учители.

# 361
Мерси за уточнението, Лейка!
Не познавам тези две училища.
Наистина най-ценният капитал за всяко едно училище са учителите му.

# 362
Именно!
Затова и някои ЧУ през годините главоломно изгубиха позиции- заради кофти учители. Сигурна съм за две такива- за Веда и Светлина.
Мерси за уточнението, Лейка!
Не познавам тези две училища.
Наистина най-ценният капитал за всяко едно училище са учителите му.

# 363
  • Пловдив/София
Само моето дете май много се радваше на ИП и не искаше на градина.. чак след 5 месеца вкъщи, като чу за пореден път, че вече няма да е в неговата ДГ, се стресна леко “ама как така няма да ходя повече?”. Досега не ме отразяваше като обяснявах за новото място.
Аз винаги съм обичала училището и едвам изтрайвах тъпите ваканции. Много страдам, че синът ми явно няма да е така, но Мм ме гледа странно и казва, че моето не е нормално, а не неговото:)) та не знам.
Ужасявам се от мисълта за заключване есента, с ПУК на ново място и второто лудо тодлърче вкъщи.

# 364
  • България
Summer, 125-то и 107-мо са държавни училища на регионален принцип Simple Smile имат някакви паралелки с подбор след 4 клас, но не са повечето.
Разбрах, че Григор Наков е напуснал 125. АКо не е слух, е загуба за 125-то. Жалко е традиционно приемани за добри училища да губят добрите си учители.

Жалко наистина. Къде ли са го "дръпнали". Мога да предположа: или Сс или Изи или трети вариант Еспа

# 365

Жалко наистина. Къде ли са го "дръпнали". Мога да предположа: или Сс или Изи или трети вариант Еспа

В LinkedIn пише че е в ЕСПА. Ама пише, че работи там от 2016. Може да е водил някакъв час по математика там.

# 366
  • софия
Интересно е какво ще рече добри училища откъм управленски решения. Едно от предимствата на частните-изграждат си стратегия, цел и ги следват до откат. Няма вероятност да се съществуват ден за ден и да се вдигат невинно рамене в стил “ ми какво да налравим”. Дори първоначалното хрумване “ другите предлагат повече пари” не изчерпва аргументите. Сигурна съм, че за учители с умения от една летва нагоре, финансовата част е необходимо, но не достатъчно условие.
И борбата ще става все по-голяма. В крайна сметка наистина добрите учители са едва шепа. Дори някое училище да си намери, отгледа и изгради чисто нов млад учител, то конкуренцията не спи и Ще се опита да предложи още по-добри условия. Всъщност е ценна тая динамика. Децата печелят, защото такава политика кара всички да са нащрек и винаги да гонят високата летва.... иначе просто  ще отпаднат.

# 367
  • София
Не е слух, ще поеме повече часове в "Томас Едисън". Той и сега преподава там, но вече ще е с по-голям хорариум.

# 368
  • София
Може ли малко идеи, че аз блокирах. Познато дете се прибира от САЩ. В 5ти клас е и не говори български, което е проблем. Освен ААУ (което е непосилно за родителите) се сещам и за Свети Георги, но там са по МОН и ще искат и български вероятно. Има ли някъде другаде, където да могат да го запишат, без да го връщат класове назад?

# 369
  • в страната на чудесата
Нито дума ли не знае, рейни?

# 370
Може ли малко идеи, че аз блокирах. Познато дете се прибира от САЩ. В 5ти клас е и не говори български, което е проблем. Освен ААУ (което е непосилно за родителите) се сещам и за Свети Георги, но там са по МОН и ще искат и български вероятно. Има ли някъде другаде, където да могат да го запишат, без да го връщат класове назад?
Американо-английска академия, в Лозен е. Предлагат на българчетата дуална програма, така че да имат и МОН-ска диплома, а може и само американска. Таксите също като в ААУ бяха/са сериозни, но знам, че дават отстъпки, сега на кой колко и на какъв принцип, трябва да си се пита.

# 371
  • София
АЕА  се сещам, имаше и някакво Британско, за което имаше лоши отзиви. В Златарски могат да проверят. Там имат IB, предполагам е на английски, но не знам дали не е само за гимназията. Азбуки... Според мен могат да се обадят и в други ЧУ и да питат. В малките класове съм виждала деца, които не говорят български, но за по големи не знам как стои въпросът.

# 372
  • София
мерси много :*
Лейка, не съм сигурна колко говори български.
За АЕА изобщо не се сетих, а хем приятелка преподава там. Златарски не знаех, че може, ама ще кажа Simple Smile
Британското имам приятели с много лоши отзиви от там, но пак е идея.

# 373
Да погледнат и това  в Лозен - American English Academy.
От днес са с нови цени, по-ниски от миналогодишните с около 4К евро за година. От тази година за 5 клас имат и чужд език ( испански или френски) и доста нови неща.

За Свети Георги ни казаха, да стоим далеч от там

# 374
Може и аз да не съм в час, ама  когато проучвах и не вярвам за 2 години нещо да се е променило,  Азбуки си е най- стандартно ЧУ по МОН с повече часове по английски, но всички останали предмети са на български. Учителките по английски може и да са с филология от СУ, а не с педагогика с английски  от В. Т, но  не са  "нейтиви". Нещо се рекламираха , че щели да имат нейтив, който работил преди това в американската армия- освен по строева подготовка да им преподава... Тъй че хич не  слагайте Азбуки при билингвалните.
Гледах   клипчета на уроците по наука  в Иззи  и на представяне  в Тед на учителката им по биология. Едва ли в друго училище има такива-страхотни, уникални, направо извънземни.... Благородно завиждам! Та Иззи най  ще да се доближи до англоезично училище...

Общи условия

Активация на акаунт