Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 144
  • 852
  •   1
Отговори
# 390
Не, още сме в САЩ.
Изпращаме багажа и колите и летим и ние. Проблемът е в малкото полети, а сме вързани и с котка.

# 391
  • Отвъд алеята зад шкафа
https://www.maplebear-cee.com/find-location/admissions-enquiry-f … ate-school-sofia/

Не съм се интересувала, в сайта може би пише.

# 392
  • в страната на чудесата
Разгледах го, но не намерих нищо.
Освен фиши форма за интерес. Може би ако кандидатстваш, ще има някакво инфо.

# 393
  • София
4500-4950е само такса обучение. Храна 650-750е, учебници-350е, униформи и транспорт отделно. В Бояна. Доста объркан сайт. Трябва си упоритост да намериш информация Joy

# 394
  • в страната на чудесата
Ooo Lady, благодаря!
Значи грубо към 7к, в средния клас идват. А има ли инфо за учители...

# 395
  • София
Лейка, за конкретни учители не намерих. Открих информация само за екипа им за Централна и източна Европа. https://www.maplebear-cee.com/bg/about-us/

Та там виждам една Вирджиния Момчилова, която работела като Директор по привличане на таланти. Ще има борба за учители, усещам. Или деца? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 396
  • София
Титина, от 14к намаляват на 4к? Или нещо инфото от 1ва страница да не е било правилно. Все съм виждала намаление, ама това е уау.

# 397
От 14К намаляват на 9,730.
Връщах се да проверявам какво съм написала ( с 4К по-ниска от предходната година).

# 398
Титина, от мен успех и много късмет ви пожелавам на фемилито.
Дано всичко при вас бъде наред.
Навремето така върнах ММ от Канада. Засега /вече 15 години/  не съжалява Smile Rolling Eyes Stuck Out Tongue

Да се допълн, че тръгнах едно да пиша и се отплеснах към Титина Smile.

Има ли спред вас толкова много деца, които да запълнят всичките ЧУ, които се нароиха в последните години? За учителите - ясно е, че ги няма! Ама има ила толкова много деца и респективно платежоспособни родители.... На мен много вече ми се струват. Ясно е, че ще има училища, които ща изпаднат и ще затворят, ама... От друга страна, конкуренцията е хубаво нещо и повишава възможностите за избор. Въпросът е обаче в качеството. А според мен то ще куца.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 09:41 от Pulitash

# 399
  • София
Титина, преди кафето те прочетох.. ама пак си е доста намаление все пак

Пулиташ, мисля, че няма да се напълнят всички, прекалено много са, но ще поживеем и ще видим.

# 400
  • София
Титина, от мен успех и много късмет ви пожелавам на фемилито.
Дано всичко при вас бъде наред.
Навремето така върнах ММ от Канада. Засега /вече 15 години/  не съжалява Smile Rolling Eyes Stuck Out Tongue

Да се допълн, че тръгнах едно да пиша и се отплеснах към Титина Smile.

Има ли спред вас толкова много деца, които да запълнят всичките ЧУ, които се нароиха в последните години? За учителите - ясно е, че ги няма! Ама има ила толкова много деца и респективно платежоспособни родители.... На мен много вече ми се струват. Ясно е, че ще има училища, които ща изпаднат и ще затворят, ама... От друга страна, конкуренцията е хубаво нещо и повишава възможностите за избор. Въпросът е обаче в качеството. А според мен то ще куца.
Има. За незадоволеното търсене е достатъчно да погледнеш бройките некласирани за детска градина.

# 401
  • София

Лошото е, че твърде много куца качеството в повечето държавни училища и това ще води все повече родители към частните. Сигурно ще има и такива, които ще пробват да използват държавното финансиране, от което вече установени ЧУ разбираемо бягат.

Като цяло - има логика да са в повече и да започнат да изпадат, но аз така чаках и пазарът да се пренасити с предложения за недвижими имоти, а не става точно така.

# 402
Колебая се дали ЧЕГ Иван Апостолов или сравнително прилична държавна гимназия. Колебанията ми идват от малкото информация на която попадам за Иван Апостолов, малки випуски, не особено висок успех на ДЗИ по БЕЛ в 12 клас. С някаква информация да помогнете?

# 403
Колебая се дали ЧЕГ Иван Апостолов или сравнително прилична държавна гимназия. Колебанията ми идват от малкото информация на която попадам за Иван Апостолов, малки випуски, не особено висок успех на ДЗИ по БЕЛ в 12 клас. С някаква информация да помогнете?

Нямам идея къде е учило детето Ви и дали сте имали досег с ЧУ. Позволих си да погледна къде е прието детето Ви и видях 35 училище с френски. Първо като всеки човек бих споделила, че всеки език е богатство но към днешна дата не мисля за френският точно така. Произхождам от фамилия на франкофони. Преди години беше една добавена стойност с която човек би могъл да се развие. Към днешна дата не считам, че е така.
За Азбуки , както и за Иван Апостолов имам положителни впечатление, училище с желание да се развива. С изключително качествен ръководен персонал, които не счита за най-големият си успех актовата зала на училището. Това е култова за мен реплика на директорката на 35 СОУ. Нейното постижение за 14 години управление.
За материалната база да не говорим. Колкото и да не ни интересува не бих искал детето ми да си мисли ,че училищата са просто едни мизерни сгради.
За овладяването на езика пък - не ми се говори. В последните години се сблъсках с деца ФЕГ - които не говорят езика. Какво остава за кварталното....е разбира се сигурно има изключения. Но на фона на нейтива в Апостолов направо си е загубена кауза да се сравнява.

Тази година малкото ми дете кандидатства за 5 клас. В една частна и една държавна гимназия.
Частната обяви бързо новият се регламент и създаде чудесна организация за присъствените изпити. Да не говорим за отношение на квестори и спазване на санитарните изисквания. Държавната даваше информация в последният момент. На изпита държа децата 40 минути струпани в двора на слънцето. Квесторите бяха не достатъчно информирани пък самия изпит леко безумен.
Зададох си въпроса , ако не можеш да си гъвкав за един елементарен изпит - как би могъл да се адаптираш в развиващото се бъдеще. Отговора..."ами никак",  директно отхвърли ДУ от нашият списък. Единственото блазнещо нещо е, че в ЧУ плащаме едни 3700 Евро а в държавното нищо. След кратко проучване се оказа, че ако запишем детето в ДУ - ще плащаме със сигурност освен за маса курсове  и с неговото време.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 13:23 от Hope for Two

# 404
Благодаря за отговора. Дъщеря ми досега учеше в едно от набедените за елитно ДУ. Изключителна база, но много ниско ниво на обучение. Както и недобра среда от деца. Можеше да остане там, но тя държеше да смени средата. От тази гледна точка сблъсъкът с материалната база на подобно ДУ със сигурност ще е шок за нея. Да, и аз съм се натъквала на безумното изказване за актовата зала. Simple Smile Притесненията ми идват от това дали Иван Апостолов и подобни частни гимназии, не обират децата, които по една или друга причина не са успели в по-желани училища или не са положили усилия да се пробват в такива? Съответно дали и 5-те години в Гимназията няма да преминат лежерно и спокойно и без кой знае какви резултати на финала?  Нямам преки наблюдения върху деца от тази Гимназия, но пък от друга страна бях на отворените врати преди ИП и останах с добри впечатления и от екипа и от базата.

Общи условия

Активация на акаунт