Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 077
  • 852
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има ли резултатите от НВО вече обявени? Аз търся, ама не намирам... много съм зле в това отношение и обикновено тук намирам линкчето, постнато от добър потребител.

НикоТ, За 3 семейства с деца от Дрита мои познати, Британика е голямо разочарование, но това вече си го описал, те загубиха това, заради което плащаха. Няма вече лично отношение, няма го малкото сплотено общество, което Дрита изграждаше. Сигурно Британика има бизнес нисша и ще има кандидати, просто повечето деца от Дрита си търсят алтернативи. Аз само мога да си плюя в пазвата и да се радвам, че не избрахме Дрита (нов си и не знаеш, но нашето колебание беше Дрита/Иззи и отне много време да решим, защото като родители харесахме много Дрита, но детето избра финално Иззи), категорично нямаше да е нашето. Колко до собственика, покрай нас има доста милионери, постигнали всичко сами, но не съм ги чула да се бият в гърдите как са най-великите и ако Лалов го прави (вие твърдите така, аз нямам наблюдение), не е хубаво. Клиентите трябва да се обгрижват, а не да им се обяснява как тук е най-хубаво. (Малко на българския туризъм бие това хахаха)

# 76
  • София
Резултати от НВО има, но ако под резултати разбираш статистика за успеваемостта по училища, още няма такава. А и в последните години МОН/РУО не пускат такава /обявяват само топ 10/,  а родители я изискват по реда на ЗДОИ. Към момента някои от училищата са си обявили резултатите - ПЧМГ, СС /на фейсбук страницата/, може да има и други.

# 77
  • София
О да...наистина, миналата година и аз подавах, само дето не помня на кой изпратих файла Grinning Само помня, че Фенси качи ексел с минали години и много добра разбивка.
Разгледах и Питагор са с малко над 95 по МАТ.. средно, което е малко УАУ. Много високо и от двете училища, та ми е любопитно как са останалите.

# 78
  • в страната на чудесата
И аз чакам поне десятката на МОН да постне някой...

# 79
  • София
И аз чакам с нетърпение статистиките 👍

# 80
Здравейте, синът ми завърши 7 клас и се чудим между ЧУ и ДУ. Приет е в ЧУ, чакаме и класирането на държавните, но от ЧУ ни притискат за записване/даване на свидетелството/Преди да излезе класирането. Така ли е във всички ЧУ?

# 81
Здравейте, синът ми завърши 7 клас и се чудим между ЧУ и ДУ. Приет е в ЧУ, чакаме и класирането на държавните, но от ЧУ ни притискат за записване/даване на свидетелството/Преди да излезе класирането. Така ли е във всички ЧУ?
Обикновенно има срокове за тази цел. Ако срока е до 01.07 примерно няма са ви чакат да се накумите до 15. ЧУ се издържат от таксите и е нормално ако вие не искате да поканят следващо дете.

# 82
Благодаря, знам, че се издържат от таксите...но става дума за 8 клас, не за начално училище, където мотивите и изборът е от друго естество. Не става въпрос за това дали ще се класира...резултатите са му доста високи. Просто ни трябва време да помислим и да решим. Говорих с приятелка, чието дете учи в ПЧМГ-там не ги притискат да вземат решение сега.

# 83
  • София
В ПЧМГ са определили срок за записване от 8.07. до 22.07. Като наближи крайната дата, самият срок ще започне да ги притиска.
Иначе всички обявяват някакви срокове за записване, нормално е.

# 84
  • София
И какво като не е начално училище? Всеки си прави сметката - училищата също.

# 85
Говорих с приятелка, чието дете учи в ПЧМГ-там не ги притискат да вземат решение сега.
Не, не ги притискат, но по спомен от миналата година точно ПЧМГ малко след първо класиране за ДГ и те приключиха с приема. Със сигурност няма да чакат някой И тази година да се натутка и да взима решения в последния момент. Евала за което! Simple Smile

# 86
Не разбирам защо ме нападате. Знам как функционира бизнесът/какъвто и да е той/. Образованието в гимназиален етап е по-различно. Според мен разлика в преподаването и услугите, които се получават м/у ДУ(ЕГ) и ЧЕГ не е съществена с някои изключения, но изборът ни не е от тях. Единственото, което ме кара да погледна към ЧУ е липсата на ЕГ в София само 1ва смяна на обучение.

# 87
  • София
Ввроятно става дума за СофтУни Светлина. От миналата година имам спомени за подобно оплакване - че не изчакват дори и 1 класиране в ДГ. Но може и да греша, де.

# 88
  • в страната на чудесата
Rusalka, може да е Златарски...

# 89
  • София
gre4ko, не знам за коя гимназия става въпрос, Вие не пишете, но навремето реших да се подсигуря с ЧГ за голямата ми дъщеря. Тя се яви на изпита /Златарски/, изкара го и ми се обадиха преди първо класиране, че трябва да я запиша. Аз им казах, че искам първо да изчакам класирането за ДГ, а те ми заявиха, че тогава пускат мястото й на следващото дете в списъка. После още 3 пъти ми се обаждаха и след първо, и след второ класиране дали ще я записвам, въпреки че още първия път им казах, че се отказваме. Та, колко е сериозно и необратимо притискането, зависи от това колко голям е напливът към гимназията. Освен АК и ПЧМГ, за които очевидно не става въпрос, не мога да се сетя за друга гимназия с толкова голям наплив, че да си запълни местата още преди първо класиране за ДГ. Дори и посочените две изчакват поне първо класиране.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 23:41 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт