Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 047
  • 852
  •   1
Отговори
# 645
Всъщност само 4% са без симптоми, а 39% с пневмония, която се лекува в болница.
Ето
тук:
Asymptomatic (no clinical signs or symptoms with normal chest imaging): 4%
Mild (mild symptoms, including fever, fatigue, myalgia, cough): 51%
Moderate (pneumonia with symptoms or subclinical disease with abnormal chest imaging): 39%
Severe (dyspnea, central cyanosis, hypoxia): 5%
Critical (acute respiratory distress syndrome [ARDS], respiratory failure, shock, or multi-organ dysfunction): 0.6%
Всъщност реално много малък процент са с тежки симптоми. Ако приемем, че в България минимум 2 % от населението е изкарало коронавируса значи 140 000 българи са го преминали. Дори да приемем, че 39 процента от тестваните са били в болница това означава,  че те реално са около 4000. Всеки може да сметне колко малък процент са тези 4000 спрямо 140 000. Като аз слагам много занижените 2 %. Реално е възможно 3-4-5 процента от българите да са го изкарали. Тогава вече тези 4000 преминали през болниците стават съвсем смешен процент спрямо реалната картина. Пак ще припомня, че ВСЯКА ГОДИНА в България от сезонен грип умират около 1500 души, а над 40 000 лежат в болници заради тежки усложнения. Искрено се надявам, че заради изолацията и по-високата хигиена тази година бройката ще е много по-малка. Което значи, че общата бройка на починалите с ковид и от сезонен грип ще е по-малка от 1500 и, че много по-малко от 40 000 ще лежат в болница.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 16:32 от Анонимен

# 646
  • в страната на чудесата
И тези презумпции какво точно доказват за училищната възраст?

Всъщност само 4% са без симптоми, а 39% с пневмония, която се лекува в болница.
Ето
тук:
Asymptomatic (no clinical signs or symptoms with normal chest imaging): 4%
Mild (mild symptoms, including fever, fatigue, myalgia, cough): 51%
Moderate (pneumonia with symptoms or subclinical disease with abnormal chest imaging): 39%
Severe (dyspnea, central cyanosis, hypoxia): 5%
Critical (acute respiratory distress syndrome [ARDS], respiratory failure, shock, or multi-organ dysfunction): 0.6%
Всъщност реално много малък процент са с тежки симптоми. Ако приемем, че в България минимум 2 % от населението е изкарало коронавируса значи 140 000 българи са го преминали. Дори да приемем, че 39 процента от тестваните са били в болница това означава,  че те реално са около 4000. Всеки може да сметне колко малък процент са тези 4000 спрямо 140 000. Като аз слагам много занижените 2 %. Реално е възможно 3-4-5 процента от българите да са го изкарали. Тогава вече тези 4000 преминали през болниците стават съвсем смешен процент спрямо реалната картина. Пак ще припомня, че ВСЯКА ГОДИНА в България от сезонен грип умират около 1500 души, а над 40 000 лежат в болници заради тежки усложнения. Искрено се надявам, че заради изолацията и по-високата хигиена тази година бройката ще е много по-малка. Което значи, че общата бройка на починалите с ковид и от сезонен грип ще е по-малка от 1500 и, че много по-малко от 40 000 ще лежат в болница.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 21:31 от Leika_moja

# 647
Въпреки притесненията у дома и няколкото месеца пълна изолация, се "престрашихме" да пуснем номер 1 на лятно училище в Питагор и АК. В Питагор свърши по-рано от предвиденото, поради няколко случаи на изолирани деца с повишена Т и стомашно-чревни разстройства. Доволни сме от организацията в АК- мерене на Т на входа, дезинкфекция, забранен достъп на родители в сградата, разделяне на групи при хранене и повече игра навън. Деца с маски не съм видяла нито на едното, нито на другото място.
Не можем да живеем в страх постоянно. Някакси, колкото и да ни е трудно, трябва постепенно да се върнем към нормалния ритъм. Не мога да изолирам малки деца година вкъщи. Преценили сме за нас, че негативите върху тях ще бъдат повече, отколкото поетия риск.

# 648
Рискът ученик да донесе вкъщи някакъв вирус и той да е опасен за възрастните е реален, но съществуваше и преди появата на  Covid-a. Аз лично почти бях умряла от вирусна пневмония преди няколко години. Заразих се от дъщеря ми, която донесе вируса от ДГ и го прекара с хрема. Всички контактни с мен и нея, не се разболяха. Включително и баба ми, която към онзи момент беше на 85 год.
Рискът сега за мен е същия. Един ще се разболее, друг не. Въпрос на имунитет към дадения момент. Личната хигиена и култура биха помогнали повече, отколкото в сряда да учат 5 човека,  а в четвъртък 8. Животът трябва да продължи.

# 649
Ние също се престрашихме и отидохме на лятно училище в нашето си - Джани Родари. Спазват всички мерки и сме спокойни.. поне се подготвяме за новата година. Детето се чувства отлично в свои води - видя се с приятелите си и с любимата учителка. Щом е щастливо и ние сме ОК.

# 650
  • В офиса
За мен нещата стоят така: Не съм нито най-умната, нито най-разбиращата. Гледам какво правят по света. Защото предполагам, че те имат малко по-широк поглед и малко повече познания. И виждам как навсякъде се подготвят да живеят с вируса. И това не е живот като преди. Тук не иде реч за "престрашаване", а за адекватна оценка на риска и вземане на мерки, доколкото е възможно. По отношение на живота и здравето, без да изпадам в паника, предпочитам да съм по-консервативна. Това не значи да си представям чували с трупове, но и не значи, че за мен е ОК да приравнявам този вирус с другите съществуващи. Не може да си говорим в термини на двете крайности - пълен локдаун, или живот като преди. Работещото решение е друго. В частност от училището очаквам да "са си направили домашното" като са анализирали какво правят по света и да са взели адекватни мерки.

# 651
Разбира се, Тинки. Съвсем адекватни мерки ще вземат. За нашата част на света.

# 652
  • В офиса
Разбира се, Тинки. Съвсем адекватни мерки ще вземат. За нашата част на света.
"хотели сделать как лучше а получилось как всегда"

# 653
Супер лаф, любим ми е💐

# 654
  • в страната на чудесата
Супер лаф, любим ми е💐
Кой е източникът? Черномирдин?

# 655
  • София
Хотели, как лучше, а получилось, как всегда. Приписывается Черномырдину, так как ушла в народ именно с его подачи. На самом деле ему принадлежит лишь первая половина. «Как всегда» добавил сидящий в зале журналист.

# 656
AUBG качиха снимки как са преобразували стаите за присъствените занимания през есенния семестър, слагам две за ориентация, струва ми се, че дистанцията и по един на маса е добре планирана

Скрит текст:

# 657
Голямо мислене ще да е паднало.

# 658
всичко, което може да му хрумне на човек като мерки и различни ситуации във връзка с COVID-а е разписано съвсем подробно и ясно, така че - да, голямо мислене е паднало, наистина.

# 659
Извинявай. Масите имах предвид, това си показала.

Общи условия

Активация на акаунт