Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 043
  • 852
  •   1
Отговори
# 630
Мерките имат смисъл, само ако са еднакви за всички. Това да си избираш и сам да се пазиш миналата година го играхме с баткото, защото имаме преждевременно родено бебе. Спряхме го от у-ще когато върлуваше грипа, после дойде грипната ваканция, след нея го задържахме още една седмица за всеки случай! и като се върна в клас - хоп грип Б...
Не може до безкрай да се укриваш, все някой ден ще излезеш, а вирусът си е сред нас.

# 631
Всъщност само 4% са без симптоми, а 39% с пневмония, която се лекува в болница.
Ето
тук:
Asymptomatic (no clinical signs or symptoms with normal chest imaging): 4%
Mild (mild symptoms, including fever, fatigue, myalgia, cough): 51%
Moderate (pneumonia with symptoms or subclinical disease with abnormal chest imaging): 39%
Severe (dyspnea, central cyanosis, hypoxia): 5%
Critical (acute respiratory distress syndrome [ARDS], respiratory failure, shock, or multi-organ dysfunction): 0.6%

# 632
Доста ми е странна логиката, че щом всичко в държавата е зле, трябва всички да се пуснем по течението. Защо тогава сте избрали ЧУ изобщо? В крайна сметка навсякъде все нещо се учи, критериите на МОН са едни и същи, след седми клас все някъде ще се влезе и т.н.
Никой не е казал малките да учат онлайн.
Това към мен ли е въпрос? Как можете да сравните избора на частно училище пред държавно с невъзможността някои родители да работят една учебна година от вкъщи? Едното няма общо с другото.
Никой не е казал малките да учат онлайн, но не виждам и да е споменал, само големите да учат онлайн. А 12 годишни са децата в 5-ти клас. Според вас всички до 5-ти клас да ходят ежедневно на училище, а по-големите да са онлайн?

# 633
  • София
В идеалния случай ми иска да разделят класовете в групи от не повече от 10 деца (проблем с класните стаи, но не е нерешим)
Проблема не е само класните стаи. Ако разделят коасовете на две групи, това означава отделен учител за всяка група. Това означава удвояване на броя на учителите.
Или същия брой учители, но децата от групите половината време да работят сами Sad

# 634
В идеалния случай ми иска да разделят класовете в групи от не повече от 10 деца (проблем с класните стаи, но не е нерешим)
Проблема не е само класните стаи. Ако разделят коасовете на две групи, това означава отделен учител за всяка група. Това означава удвояване на броя на учителите.
Или същия брой учители, но децата от групите половината време да работят сами Sad
Четох за една провинция в Германия, че ще назначат 800 помощник учители, които могат да са завършили друго. Ще са в помощ на учителите, които са в риск и няма да работят присъствено. Не пишеше обаче как ще преподават.

Струва ми се, че при нас някои учители, които не караха с големите развлекателните часове, са били наблюдаващи при вътрешни пробни изпити. Не знам така ли е по принцип при присъственото или си ги пазят учителите, които им преподават.

# 635
А пишеше ли как ще им плащат😀

# 636
  • София
А пишеше ли как ще им плащат😀
И аз щях да напиша същото.

# 637
# 638

На територия ок, а дали и на практика така ще се задържат нещата? Както казват, човек може да боледува едновременно от Covid и от друг грип, тогава не се ли отслабва прекалено много организма и няма ли да се променят нещата и при децата?

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 13:08 от lexche

# 639
Прочетох статията и не разбрах  Кунчев предлага ли нещо или просто си жужи нещо, което всички знаем?

# 640
Нищо съществено не казва, дразни ме липсата на категорична позиция.

# 641
Казва:
"Дистанционното обучение не може да продължи безкрайно, не дава същите резултати"

и

"във възрастта до 18 години развитието на някаква клиника е по-скоро изключение, а тежките случаи на практика са нулеви"

# 642
Е, аз дадох линк на CDC с процентите как се развива клиниката при деца. Това няма нужда Кунчев да ми го казва, хората са направили проучвания.
Въпросът беше какво предлага като отговор на темата, засегната в заглавието.

# 643
  • София
За мен има лек знак от Кунчев за даване леко назаден, а не категорично както министърът го каза преди седмица-две.
В някои немски провинции учебната година започна. Явно ще се ослушваме две седмици какво става при тях.

# 644
Започна, но на повечето места са предвидени капсулни класове и маски извън класната стая, двора и столовата.
На някои места могат да избират ДО, на други децата с хронични заболявания остават ДО с бележка от лекар. В една от провинциите учителите имат право да се тестват безплатно 6 пъти от август до края на ноември и е предвидена една тестова извадка на учениците.
1600 учителя от рисковите групи, което е 6% от учителите, ще работят от вкъщи, подготвяйки материали или проверявайки задания от други учители. Та, не е баш същото.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 13:47 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт