Ех, КаНАДа - насТОЯщи и бъдЕЩИ маЙки - ЧАст 7

• 16 454
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
  • Торонто/Сливен
Здрасти дами! Grinning

Кивито, мерси за инфото, ще ги проуча, май не съм виждала такова заведение около нас. newsm78

Каролина, и на теб мерси! Ще поразгледам листовките, а пък за фотоните - тъкмо към тази улица сме запътили в събота, че да видим каква ще я свършим.

Гери, ми аз не съм се крила бе, постоянно си казвам, че редовно чета, но запецвам като опре въпроса до писане. Embarassed

За стрелбата в Монреал и аз четох - ужас, много се страхувам от такива неща, да ни пази Господ. Praynig

Следващата събота почивам, така че ще се радвам да организирате нещо на което да можем да присъстваме. Heart Eyes

Сега отивам да си направя едни спагети, че ги гледам от известно време в шкафа и взех да се притеснявам да не се развалят. Joy

# 151
Здравейте и от нас!

Лоли, браво на вас - решавате и тръгвате. Че и с две дечурлига на ръце  Crazy Късмет ви желая и тайничко ви завиждам. Много обичам да посещавам (живея) на нови места, да събирам нови впечатления, но като че ли вече не ми стиска  ooooh!
Ние преди 2 години от една визита в Чикаго така се бяхме запалили да се местим   Crazy . Мъжът ми даже предлагаше да си останем там - да зарежем каквото имаме в Канада   ooooh! . За добро или зло си останахме тук. В интерес на истината тогава не бяхме кан.граждани и нямаше да имаме право да работим в Щатите. Мен това ме спря.

Шеметче, ние със Снежи сме ползвали www.cellsforlife.com Когато събирах инфо, проверих всички криобанки в Канада. Само те покриваха всички изисквания. Единствено те са лицензирани от Амер. Асоциация за Кръвни банки. Иначе начина на съхранение беше еднакъв на всички банки. Освен това са сравнително евтини. Първоначално ок. $900-1000 долара. На година по още 100тина за съхранение. Имаше и по-евтини, но бяха нови банки без опит. Не исках да рискувам. Спирам да не прозвучи като реклама. Направи си проучването.
Крисимами, да, можеш да си дадеш клетките безплатно, но дефакто ги подаряваш. Не можеш да разчиташ, че ще бъдат там ако ти потрябват. Но ако така или иначе няма да ги съхраняваш, е добра идея да ги дадеш. Току виж ако недай си боже ти потрябват, са още там. Ако не, може да свършат работа на някой друг. Ние като сме ги съхранили, никаква не е гаранцията, че ще свършат работа. Дано не се налага  Praynig
Иначе си права, че още няма достатъчно изследвания, но никога не знаем как ще се развие медицината в следващите години. Ние решихме да ги замразим за всеки случай. Да не съжаляваме някой ден. Няма да забогатеем или обеднеем с тези пари.

Каролинка, какви места чакаш да ти освободят в градския транспорт, душко  Laughing Ти изглеждаш като преяла с диня  Joy Душичка, да си жива и здрава, много сладко коремче имаш. Не очаквай хората да знаят, трябва да обявяваш, че си бременна.

Краси и Крисимами, мерси много за сайта. Сега го разглеждам.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 02:55 от Gery R.

# 152
Привети на всички  newsm03
Вече се усеща, че е септември, защото започва депресарския, дъждовен период тук   umbrella
Лоли,
  Леко пакетиране. Мога да си предположа суматохата. Преминахме през подобно нещо като сменяхме апартаментите, а то беше през 2 спирки разтояние. Камо ли за друг град - то си е цяла емиграция на нов глас. Стискам палци всичко да мине гладко и климатизирането за всички да е безпроблемно.
Пък кой знае, ако ви повее вятъра на към Ванкувър - ние сме насреща  newsm10

Каролина,
  Стискам палци да сте добре. Дръж в течение  smile3523

Момичета,
 Пак ще се събирате на парти. Ммм, това е прекрасно - колкото повече, толкова по-добре. Аз пък ще взема да пия един плодов коктеил с 3 часа разлика за да  съм в тон.

Иначе моето бременеене върви добре. В 6-та седмица, всички тестове са налице и отрицателни. Само откриха,че щитовидната жлеза не функционира достатъчно и ми назначиха лекарсво - обяснението бе, че е нормално. Рано било за тонове на бебо. Малко ми е трудно да възприема цялата история още, но реших да кажа на шефката. Просто да подготвя женицата. Тя като го прие с възторг и въодушевление, реше че ще търси имена. А отделни, че ме гледат под микроскоп да напълнея (аз съм към 45кг Simple Smile ) Като че ли на това се радват наи-много всички  smile3506

Не съм се загубила, чета редовно, но като дойде до писане, както нади_н, ми изхжърча музата  Flushed

Това е засега от мен! Поздрави от дъждовен Ванкувър  Flowers Bouquet

# 153
Здравейте момичета!  Hug

Наде, първо да ти кажа нашият "experience"  с тези футони.  Laughing Първата година живеехме в bachelor и аз реших, че това е идеалният вариант за легло за нас. Разтягаме за през ноща и събираме през деня за повече пространство. Всичко добре и го купуваме, обаче след първата нощ се оказва че на мъжът ми футона е къс и не му е удобно да спи на него. Та айде купувай и матрак, а на всичкото отгоре се беше затърчал и да го хвърля футона, защото мястото в апартамента съвсем се смали.  Crazy Та тогава едвам спасих футончето и сега е идеално за хола. Та пробвайте го този футон как ви е на дължина,вие и двамата сте колкото или по-високи от мъжът ми,така че ако имате намерение постоянно да спите на него и не ви е за гости, Ви препоръчвам да размислите.
  Каролина, и на мен ми правеше впечатление, че никой не отстъпва място в метрото. Чак последният месец почнаха хората, ама и аз тогава бях оттекла и изглеждах двойна. Пък ти се разписвай тук всеки ден по малко, за да сме в течение и ние какво става, как вървят нещата.

Крисимам, вие колко пъти ядете на ден. Мен малко ме притеснява, че мойта не иска да закусва сутрин. Не знам дали е много нормално това. Ето днес например през ноща в 3 часа е изпила 180 мл мляко, след това не иска да закуси, зорлем две лъжици каша, но те са такива малки, че не ги броя. заспа на обяд без да е яла, слуд яко вилнеене с проходилката в къщи и стана в 14,30 вече гладна. Ама това е за близо 12 часа.

# 154
Здравейте мамчета!

Крисимами и Краси, благодаря за сайта. Аз влязох и разгледах, но понеже не съм оттук и съм за малко  Wink не знам кой център е най-близо до нас. Срам и резил. Crazy Ще викам съпругът да помага с ориентирането.  Mr. Green Крисимам, ще ти пусна адреса си на лични съобщения. Метро не минава близо до нас, даже сме доста далеч от метрото, но има рейсове и спирка на GO. Ще се радваме и вие да се присъедините към нас.
Краси, този уикенд ще съм на зъболекар и силно се надявам да успея да си запиша час и за следващия и затова реших да се съберем през седмицата.
Момичета, предлагам мероприятието да е в сряда,  20 Септ, от 13ч.
Писанка, Дот и Кивито не казват нищо по въпроса. newsm78 Ако изпускам някоя GTA-ка, моля да бъда извинена. Нека всички се чувстват поканени. Казвайте кой ми няма адреса, за да го пращам.

# 155
Croco1, мерси за поканата, идеята е чудесна..Само че аз нищо не обещавам, защото вече без кола не мърдам а мъжа ми е с едно плаващо работно време...Но може да ми изпратиш адреса и тел.си и ще ти се обадя понеделник или вторник, когато наи-вероятно ще знам дали ще можем да доидем..всъщност ще ми бъде приятно, защото аз така и не съм присъствала на нито една среща. 

# 156
Здравейте момичета, чак сега успявам да седна да се отчета. Тази вечер пуснахме нашия татко в градска отпуска за 1 час, защото той две вечери подред се грижи за Криси, докато аз бях на училище и зьболекар. По точно ние с Криси отидохме да се разхождаме и да храним патиците, а той си мьрзелува в нас. Тези патици са сьвсем питумни, идват до теб и дори се хранят от рька. Става дума за по малките, не от тези които са колкото лебеди.
Момичета, не знам дали сте чули за разпространението на бактерията е-колайла в щатите. Един човек е починал кьм 50 са се разболяли. Заразата е пренесена чрез спанак, от тези в пликовете, които са готови за консумиране. Казаха ако имаме в кьщи да ги хвьрлим, защото за сега не е знае на коя компания са продукт. Не сьм чула нищо за Канада( чух го на американски новини), но ви казвам, защото спанаци, които продават тук са обикновено американски.
Ryan's Mom Много мила покана и много ми се иска да се вьзползвам, за това моля да си поискам rain check. Нали сме без кола, на нас ние е много трудно да патуваме с Криси на по дьлги разстояния. Дано поне за следващата среща да се видим в хай парк. чудесно е че Раян започва да свиква, това означава че нещата не са били толкова сериозни. Може би му е трябвало известно време да свикне. Така поне и на теб това притеснение ти отпада.
croco1 Мерси за адреса, и поканата но за огромно сьжеление и срам  Embarassed няма да можем да се присьединим кьм купона. Аз най-далече сьм патувала с Криси до Колежа, които е в Норт Йорк, но се ходи с метро и  рейс, който има само едно ниско стапало. Вьпреки това пак ми беше трудно да го водя из града. Но за следващата среща в парка трябва да сьм на линия.
Pisanka Криси е обратния вариант. Той е все гладен, имам чуство че може през час да яде. Аз му давам 3 пьти солидна храма и от 2 дни започнах и междина закуска- банан. Обаче той спи през цялата нощ, така че му се сьбират 12 часа да не яде. Не ми стана ясно дали, малката от много време не иска да закусва или е отскоро. Да не би да я мьчат зьбките. И сьщо като казваш 12  часа не яде- дори и мляко ли?  Ако много те притеснява, защо не отидете при лекаря да  я премери , поне това да не те тревожи. Ведньж гледах предаване с педиатьр, който отговаряше зрителски вьпроси и много хора го питаха вьпроси за хранене. Той каза че е нормално децата да минават през периоди, когато отказват храни, но като цяло не е голям проблем и след време се оправят. А исках да те питам, каква е тази проходилка, която имате. Нали тук били забранене, или това не пречи да ги продават. Моя Криси обича да ходи около малката ни масичка, като се дьржи за нея.
denzul Мисля че толкова рано, само ултрасаунда може да хване тоновете. Аз имах един такьв, когато бях 7 седмица бремена и беше направо невероятно като чух сьрцето на малкото фьстьче. Тогава за пьрви пьт усетих бременоста реална. До колкото знам има още мами вьв Ванкувар, но явно са се изпокрили, аз знам само мамамаша, но и тя изчезна.
Лека вечер ви желая и сльнчев уикенд.

# 157
 Здравейте от мен!

Ох, незнам да се оплаквам или да се радвам, но колкото по-голяма става мойта писанка, толкова повече разбойнически номера измисля  Crazy Ето и сега-изправя се в леглото, неиска да спи, тръска се на решетката, която вече и започна да скърца от напъна, увисва се на музикалната играчка над леглото, а преди както си изпие млякото вечерта, обръща се на другата страна и моментално заспива.
 Крисимам, проходилката си я носим от Бг. Наскоро имаше репортаж по СТВ и казаха, че ги били забранили главно защото имало по 1000 случая на година на падане на дете с проходилката по стълбите. Но ние като живеем в апартамент реших че не би трябвало да е опасно. Откакто я сложихме в нея, забелязах един скок в растежа й. Може да идва като я викаш, или като си набележи някаква цел, съвсем целенасочено се придвижва до нея. Проблемът е, че вече има достъп до места, до които нямаше. Например непрекъснато се включва и изключва ДВД, проверява се дали няма по случайност изхвърлена някоя ценност в кошчето и почти винаги се открива такава там, дърпа плота на бюрото с клавиатурата и се опитва да пише, разчиства кърпите в кухнята и т.н. А иначе за храненето аз не съм се притеснила много, защото тя си изглежда добре и е жизнена, но по принцип и аз я мислех за голям гладник и сега такива паузи в нейният режим ме озадачиха. Мерси за инфото за спанака. Аз по принцип не го готвя много често, но не бях чула за тази бактерия.
 Кроко, благодаря много за поканата. Ако не излезе нещо ептем непредвидено, аз и Ивет ще се радваме на гостоприемството ти.Ох, много ги обичам такива женски партита.  Heart Eyes  Аз ти имам адреса, телефона, само с бъзера не разбрах как стои въпроса, тъй-като може би няма да имам възможност да ти звънна, ама ще се оправим. Ако не, ще те викам отдолу да се покажеш на балкона  Laughing  Joy
 Лоли, мойта даскалица в училище разправя, че нали сега голям подем в икономиката има в Албърта, много работни места, пък малко хора и даже Макдоналдс давали по 12,50 на час.  Crazy Аз му викам на моят мъж давай да ходим и ние тогава, пък той разправя не било верно. Пък и много добре сте се ориентирали за натам, в Монреал ако не си с френска гимназия от Бг или с компютърна специалност, няма много възможности за емигрантите.

Хей момичета да Ви питам, имате ли на идея дали G1 има някаква давност, че Каролина ме пита, а пък аз незнам за такова нещо и моя документ след седмица ще навърши 2 години  Laughing и да не вземе да одъртее, че да не мога да си го ползвам, и после  пак да ходя на листовки.

# 158
  • Vaudreuil Canada
Gery R. и Chrisimommy благодаря за мненията за стволовите клетки - аз определено искам да ги запазиме и вероятно ще се спрем точно на cells for life. Само трябва да видя как седи въпроса с големите разстояния - доколкото разбрах ще ни трябва и куриер за пратката. Иначе профилактиката за сега дава резултат дано и занапред да е така Simple Smile и аз между другото съм с впечатление че сякаш ми се е подобрила имунната защита по време на бременността дали защото ям значително по-големи количества плодове и зеленчуци или от допълнителните витамини /въпреки че аз не съм много сериозна с тях/, но дано да не боледувам поне докато не се роди дребосъчето - само като си представя с големия корем да кашлям и да кихам или да подсмърчам ... кофти работа - а и мъничето колко ли странно ще се чувства от такива смущения.
Каролина това с отслабването е нормална реакция за някои мами в деветия месец - не си единствена и не е аномалия - докторката ми обясняваше /това трябва да се отбележи някъде - затрогна се да ми обяснява нещо въобще/ че някои мами трупат повече килца преди последния триместър и в началото на последния триместър нещо като запаси, а после само бебето расте, докато други мами трупат паралелно с бебешора най-вече в последния триместър ... та ще видим как ще се търкалям след още 2-3 месеца Simple Smile Доктора никакво обяснение ли не ти даде за кървенето - на какво може да се дължи или нещо което можеш да правиш за да се успокои? А за името ние още нямаме твърд вариант ама и да имаме съм на същата теория като теб - като се появи бебетои името ще стане ясно.
denzul и аз съм много приятно изненадана как шефовете и колегите ми реагираха на бременността - приемат го много естествено и спокойно и с огромна радост - направо бяха възмутени че разбират сравнително късно - останах с впечатление че след положителен тест за бременност трябва да опъна плакат с новината и да започна да приемам поздравления - или поне тяхната нагласа е такава. Удивително е как се радват на коремчетата ни и дебелеенето  Mr. Green
Dot как ни е другата бременелка - знае ли се пола на бебочето вече - ти работиш ли или почиваш - то и без да работиш с вече налично едно хлапе сигурно не ти е лесно? И ние се надяваме на баба за в началото ама да видим дали и кога ще вземе виза. Колкото до раждането ти понеже си минала през целия път и си наясно какво те чака - а ние сме в наивно неведение и още ни е розово пред погледите  Mr. Green
Pisanka и аз съм чувала такива работи за футоните - че били късички - на мъжа ми обаче и матрака му е късичък Simple Smile мисля да му купя табуретка за да му го удължа  Mr. Green За Албърта наскоро получих много добри отзиви от познат там - и той твърди че заплащането е значително по-добро от това в Монреал но пък обществения живот куцал. В този дух на мисли Калида може да внесе повече подробности сигурно ама ... друг път .... като се появи отново на хоризонта - много потайно изчезна и дано да има хубав повод.
Приятен уикенд на всички аз мисля да му дръпна малко повечко сън, че напоследък ходя като сънена бухтичка. Tired

# 159
Здравейте моми4ета,

Кроко айде от мен да мине...ще се видим някой друг път Grinning

Хей момичета да Ви питам, имате ли на идея дали G1 има някаква давност, че Каролина ме пита, а пък аз незнам за такова нещо и моя документ след седмица ще навърши 2 години  Laughing и да не вземе да одъртее, че да не мога да си го ползвам, и после  пак да ходя на листовки.

Аз мисля, 4е има срок 5 години през които трябва да се вземат G2 и G, не се ли вземе до 5 години G, се запо4ва вси4ко отна4ало.

Лека ве4ер на вси4ки.

# 160
Мен ме гони някакво безсъние и влизам да се отчета, че още не съм родила. Никакви контракции нямам, само някакви леки болки в кръста ми се появиха от снощи.

шеметке, никакво разяснение за произхода на кървенето не ми даде лекаря. Каза ми да не се притеснявам и само ако се увеличи да бягам в болницата. То пък взе, че спря вчера. А иначе аз се поразрових в старите теми на форума и открих няколко момичета, които описват падането на тапите си по този начин. Те са родили до 3 дни след това, а на мен днес ми започва 4-я ден, така че и аз не знам вече какво да очаквам. Скоро ще е ... baby_neutral

Писанке, ами така ще е вече. На детето му е интересен и шарен света и иска да го опознае, а ти освен да й се радваш и да си отваряш очите на четири друго не ти остава.
Благодаря за разяснението на Ryan's Mom, относно G1. Знам, че има някаква валидност, но не знаех колко е.

Относно спанака вчера цял ден го коментираха по новините и предупредиха за опасната бактерия. Добре, че такива зелении не ям и съответно не купувам. Ето малко инфо: http://www.cbc.ca/story/health/national/2006/09/15/spinach-ecoli.html

# 161
Добро утро момичета

изглежда съботния ден ви действа сънливо, никакви ви няма  Laughing

Ryan's Mom Много мила покана и много ми се иска да се вьзползвам, за това моля да си поискам rain check.

Криси Мами разбира се, имаш го и то без дата на годност Wink
Вие къде живеете в кой квартал?

Лек ден на вси4ки

# 162
Здравейте момичета, как е сьботното насторние?
Ние нямаме планове за днес, освен че ще се поразходим. Сега пратихме нашия татко на пазар и като се вьрне излизаме.
Ryan's Mom Забравих да ти кажа, аз се казвам Ани, името ни блести с малки червени букви над Лентичката на Криси. Ние живеем срещу CN tower, от страната на езерото. Пак благодаря за поканата, живот и здраве ще се организираме един ден.
Pisanka  Много смешно ми стана като четох какви дяволии прави сладуранката. Ти все едно си описала Криси, сьщата история. Те нали са почти на една вьзраст. Нашия човек се предвижва навсякьде с пьлзене, но си мисля, че проходилка ще му помогне да проходи по бьрзо. Това сьс забраната ми е малко смешно, защото по сьщата логика трябва да забранят и стьлбите. Какви са тия родители, който са оставяли детето да се разхожда в близост до стьлби без надзор.
Каролина Сьпруга ти, кога си взима отпуска или вече си е в кьщи да чака? Болките в крьста може да са признак на скорошно раждане, ще е интересно да родиш точно в деня, в които ти е определен, защото това е много рядко да се случи.
shemet_neveroiaten Да, с куриер се пренасят до банката и до колкото знам, вие си плащате. Аз мисля, че идеята с Албьрта банка не е лоша, вярно е че ги подаряваш, но вероятноста да ти ползват клетките не е голяма. Бях чела за една от банките, че до сега само 5 такива са използвани, за период от повече от 10 години.

# 163
Chrisimommy, съпруга ми до последно ще ходи на работа. Предупредил е шефа си, че като тръгна да раждам ще излезе в отпуск и ще си вземе всичките дни за тази година. Болките ми в кръста отшумяха, никакви контракции не се появяват, а за сметка на това бебока рита здраво. Термина ми е другата събота, но много се съмнявам, че чак до тогава ще устискам.  #Crazy

# 164
Каролинка, пожелавам ти късмет мила  Hug и не се притеснявай - всичко ще мине добре и след ден - два (аз така мисля) ще гушкаш едно сладко, красиво и добричко бебоче Peace

Пожелавам ти леко раждане Hug

Ние днес бяхме на барбекюНЦЕ  Wink и май вече ще закриваме сезона Sad
Лек неделен ден момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт