Ех, КаНАДа - насТОЯщи и бъдЕЩИ маЙки - ЧАст 7

• 16 474
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета кокичета. Криси спи и използвам момента да се отчета. Да ви се оплача, преди два дни, като бяхме в един парк, реших да опитам една пьрзалка. Доста стрьмна ми се видя и малко се почудих, но накрая се престраших и се спуснах. Направо раменете ми се схванаха, но това ми беше за урок да не правя такива неща на стари години.
Kalida Радвам се че се появи, всички взехме да се тревожим, темата ни не е сьщата без теб и ни липсваше. Надявам се че всичко е наред при вас и те чакаме с нетьрпение.
hesitant Права си за това което казваш, голяма стьпка в живота е. Важното е да не се настройваш отрицателно, когато е по трудно. И на мен много ми липсват приятелите и отношенията с хората които имах в БГ, но от друга страна, аз се промених в положителен смисьл и научих много неща. А за стария ми дом, се чуствам все така, трябват ми само 2-3 дни да се окопитя и много ми е било приятно всеки пьт като сьм си ходила в Бг.
denzul Не е задьлжително да имаш симптоми. Аз сьщо нямах никакви симптоми пьрвите седмици. Единствено се чуствах малко уморена и нямах никакьв апетити, мислих че сьм хванала някой пролетен грип. За това и бях 6-7 седмица, когато разбрах че сьм бремена. Смешното е че хората казват, че като си бремена с момче, бременоста е много лека. В моя случей, това си беше истина.
Каролина Както ми казваш, май не е толкова далече, колкото си мислих. Обаче сьпруга ми иска в Сьбота да оправя апартамента, в смисьл да го направи безопасен за Криси, капаци за контактите, заклюячлки за шкафове, т.н. Криси вече лази и се разхожда на всякьде и сьответно пипа всичко. Аз си мислих да доида сама с Криси, но е сложно за мен да се прекачвам с количка. ще гледам да се организираме за следващия пьт.
За сега чао от мен

# 106
Торонтонки, забравих да ви пожелая весело изкарване на срещата утре   bigdance2. Следващия пьт, дьжд или студ ще гледам да дойдем и ние.

# 107
  Момичета, може би няма да мога да дойда утре.  Embarassed  Все още не знам със сигурност, но ми изникна ангажимент, който ще приключи към 13 часа (може и по-рано, но не е сигурно).  Crazy  Ако до към 13,30-14,00 часа сте още там сигурно тогава ще се видим. Малко ме е яд, че така се получава и ще направя всичко възможно ако може и на време да дойдем .  Heart Eyes

# 108
Здравейте моми4ета,

Първо искам да се извиня на вси4ки които присъстваха на срещата в Хай Парк, 4е не можахме да се доберем до там, а така ми се искаше да дойдем. Петък ве4ер паднаха 2 пло4ки в банята и мъжа ми реши да ги направи и тогава познайте как каквото пипнеше и падаше...ужас. Сега цял уикенд ще правим баня, най-кофтито е 4е нямаме вода, пускаме я за малко ве4ер за един душ. Най-ковти то е, 4е Раян от запек премина на разтроиство и сега стиска и не пуска акото да излезе, следователно не казва, когато му се ака и познайте каква клепаница става Crazy затова и непосмях да тръгна за Хай Парк.

Много прегръдки на вси4ки Hug

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 08:38 от Ryan's Mom

# 109
  • Canada
Краси, по-важно е Раян да се оправи! Сега съм добре настроена, а да знаеш докато си висяхме цял час сами какво ви мислих на всичките Embarassed В крайна сметка се събрахме 5 семейства и както винаги си изкарахме супер Hug

Момичета, моля ви, отделете време и прочетете (макар и по диагонал) следните линкове:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119876.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81107.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124018.0

Линковете са от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=50.0, подфорум "Благотворителни акции, помощ за сираци, социално слаби и болни дечица".
Моля ви, отделете половин час, а после ще ви кажа какво имам предвид (някои от вас вече знаят  bouquet).

# 110
Здравейте момичета, как ви мина уикенда. А кои отидохте на срещата в парка и как мина.
Sneji Погледнах тези линкове, доста има за четене, но в общи линии ми стана ясно за какво става вьпрос. Това е една много благородна кауза и сьм впечетлена че хората в Бг се занимават така активно. С радост бих помогнала с каквото мога, така че по бьрзо ни сподели идеята си.
Ryan's Mom Това при вас е закона на Мьрфи, едно нещо не стига, ами още 100 неща.Не знам защо като описваш ваще перипетии се сетих за този стар филм "Топло". Дано Раян се оправи по бьрзо, че и на теб не ти е лесно.
Лека седмица на всички

# 111
  Здравейте момичета,

нямам нещо определено да пиша, просто да Ви видя какво правите и да ви се похваля, че на мойта сестричка са ги видяли бебетата като момче и момиче и тооолкова много се радвам, че нямам думи да ви опиша.

Преди да отидем в Бг се регистрирах на този сайт :
www.nestle-baby.ca

и след като се върнах имах приятна изненада-колет от Нестле с кутия АМ, мостри на кашички, шише на Авент и разни други дребни далаверки в една готина Нестле раничка, та ако побързате да се регистрирате може и вие да получите същият колет.

Иначе ние успяхме към 2 часа да идем в парка и се видяхме за 5 мин със Снежи  Sad и за повече с Кроко, Каролина и Герито. Следващият път стига да не е в събота, ще бъдем по-точни, надявам се.  Embarassed
 Чао от мен и поздрави на всички.

# 112
Здравейте и приятна нова седмица ви желая. Пиша два-три реда да изкарам наща тема на преден план, че много изостахме.
Pisanka Аз не сьм голям превьрженик на Нестле. Мойто впечетление от компанията е че има много агресивен маркетинг. Те от време на време ми изпращат разни мостри и инфо. Мисля че когато бях бремена си бях оставила кординатите в един от тези магазини за бременни и по някакьв начин Нестле се е докопал до адреса ми. Аз бях чела статия за тях че заливат с формула по бедните страни, кадето хората нямат чиста питейна вода и един вид се опитват да накарат маиките вместо да кьрмят да им дават формула. Сьщо, като гледам какви неща слагат в техните продукти ( формула, сериали.....), ми се струва че слагат много излишни неща. Например имам мостра на сериал с плодове, като чета сьставките, те са толкова много , да им се чудиш какво толкова трябва да сьдьржа!. ......Добре, май малко се отнесох с писането, ама просто не ми харесва Нестле и трябваше да си кажа какво мисля.

# 113
Здравейте момичета,

Включвам се да дам отчет за изминалите два дни. В събота както знаете бяхме в Хай Парк и излишно е да казвам, че изкарахме прекрасно. А защо не зачестиме тези срещички? Много ми харесва, че съпругът ми ни кара , защото по рейсовете Мая така пищи, че не мога да ви опиша.
А за неделя - ходихме на Трентън. Времето беше горе-долу хубаво /като изключим вятъра/, Мая спа около половин час, което за нея е рекорд. Аз и съпругът ми  newsm41, защото бяхме забравили някаква част на барбекюто и замалко да останем само на салата. Хванахме си две рибки и сме се снимали с по-голямата.

http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/croco1977/detail?.dir=/99e9re2& … 2.jpg&.src=ph

Е вие да не си мислите, че Мая не се е проявила и този път? Крещя, но в рамките на разумното. Не успя да уплаши рибата. Добре, че бяхме взели играчки та забравяше за мен за по 15-20 минути. Ако някой знае рецепта за риба, която е нещо средно между шаран и толстолоб, моля да сподели.

Каролинка,
ето го сайта за памперсите. www.babycityonline.com

# 114
  • Canada
Тъй, момичета, по повод на линковете които пуснах по-горе...
Следя "Движението на българските майки" от самото му зараждане - страхотни жени, посветили се на много, много благородна кауза. Докато си бях в България се срещнах с две от тях - Ефи и Ивет. Бях накупила от тук дреболии и бонбони и ми е хубаво да знам, че макар и за малко съм предизвикала усмивка на няколко детски лица.
Защо ви занимавам с горното? Аз винаги когато се прибирам, ще нося по нещо за децата, но това не е достатъчно. Не, никой не ме е карал да ви агитирам. Просто мира не ми дава мисълта, колко малко трябва за да направиш щастливо някое дете поне за момент. А защо щастливите да не са повече?
Дайте да съберем по 10$, не повече. Толкова много дреболии могат да се купят с тези пари - балони, бонбони (мъшмелоус - леки, ефектни и безкрайно ефтини), надуваеми топки, светещи гривни, книжки за оцветяване, моливи, гумички, химикалки и т.н.
Гери и Кроко ми дадоха пари като се видяхме в събота, Писанката и Суити също са в течение на идеята ми и те също ще се включат. Сега агитирам и вас - ако можете да отделите по някой долар (10$, не повече) и сте съгласни да се похарчат с благородна цел, дайте да се организираме. Това, което ще направя с парите които имам от Кроко, Гери и мен - до края на седмицата ще купя 10 кутии крем против подсичане (от това имат нужда в момента в бебешките домове) - най-евтин е в "Прайс чопър" - по спомен 3-4$ за 250 гр. кутия (добър е, аз го използвам доста често за Слава). Един съсед ще си ходи към края на месеца в БГ и по него ще пратя кремчетата на момичетата от движението. Ако съберем още пари, ще можем да купим още неща - приятел ще си ходи началото на декември и по него ще можем да пратим каквото решим.
Това е, момичета. Кажете си мнението. Ще можем ли да заформим нещо като "Движение на българските майки в Канада"?

# 115
Добро утро момичета, Хайде заповядайте на кафенце 

Днес сме с Криси на приказки в библиотеката.
Sneji Аз сьм с две рьце за. чудесно си се сетила. Кажи само как да се разберем да ти дам пари. Мислих си дали не е по лесно ако се купят неща от Бьлгария, защото от тук не може да се пратят много неща.
croco1 Тази риба да не е макет, тя е по голяма от Мая. Ех какви сте рибари вие.
На всички лек и приятен ден

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 15:58 от Chrisimommy

# 116
Здравейте мамчета, сега нямам време за повече писания, но скоро очаквайте включване. Моля Лоли да ми пише на ЛС e-mail адреса си Simple Smile Simple Smile

# 117
Здравейте момичета-кокичета! Пак никакви ви няма.
Крисимам, много хубаво кафе си направила! А рибата не е макет. Истинска е, вече е изчистена и е във фризера. А че е по-голяма от Мая, по-голяма е.
И аз мисля, че ако се купят оттук разни неща за дечицата сираци ще е по-евтино. Аз си спомням, че декември месец за едно кремче против подсичане, което е не повече от 50мл, в Бг дадох 1.50лв. А освен това от Доларама може да се купят неща, които в БГ биха стрували поне два пъти повече. Но както казах на момичетата в събота - цените на някои стоки в Бг са двойни и тройни, защото там стандарта на живот е по-висок. Wink Joy  hahaha
 Приятен ден от нас!   bouquet

# 118
Не ме е срам, май само аз не съм дала отчет от срещата  Embarassed Както можете да се досетите, прекарахме си страхотно, времето мина неусетно и с нетърпение чакаме новата среща. Обаче, на торонтянки се сърдим  Naughty Мисисагски мами, татковци и бебета се вдигаме до Т., а вие не идвате  ooooh! Бързо наказани в ъгъла   Twisted Evil Ако не слушате, следващия път ще се срещаме в Мисисага  Crossing Arms  hahaha

Кроко, що не се обаждате, че сте рибари? Другият път като ходим, ще ви звъннем  Wink То може да е догодина, като гледам времето  Confused Не че ние сме големи рибари, но се движим в компания на такива и все по риби ходим  Crazy . Всички мъже ловят риба, а моят пази барбекюто  Mr. Green да не го открадне някой  Mr. Green

Ние направихме бърза проверка на развитието и установихме, че Мая знае повече номера  bowuu Ивона се засрами и бързо-бързо навакса. Мама закачи необходимите материали (разбирай залъгалки, играчки и т.н.) и сега си дрънкаме на воля  ooooh!  Joy  Joy  Joy

Каролинка, чакаме с нетърпение новини от вас и стискаме палци  Hug

Писанке - скиторанке, къде се загуби пак?

Момичета, защо така ни доскуча темата? Май всички се научиха само да четат, никой не ще да пише  ooooh! Я вижте италианките - 21ва тема  Party Ама и те приказват, приказват, че се забравят  Laughing

# 119
Ехо,привет от още една рибарка! Mr. Green

Снежи,браво за идеята! Hug Кажи как мога да пратя парички! Peace

Ние сме в процес на местене,кашони,чанти.. ooooh! От боклуци едва се добирам до компа! Crazy

Целувки на всички от нас и до скоро!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт