С мама не се разбираме

• 8 406
  • 313
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А, тате? Къде е бил супер якия тати?

# 271
Антигона, по отношението към голямото момиче, сиреч към Авторката. Ако оставя мъжа си да му говори по определен начин, прави се на нечула/невидяла, тя също се включва в това отношение с бездействието си. Ако е твърде строга, не мотивира момичето с думи, примерно в тази възраст се гради самочувствието на възрастен и ако няма кой да ти покаже, че се гордее с теб, една стимулираща дума да ти каже "браво, много съм горда с теб, че се учиш, сама се справяш", това се отразява на самочувствието на личността. Момичето изрично подчерта, че не очаква да е център на внимание постоянно, а му се иска от време на време да получава внимание като братчето си.

Къде да е бил якият тати? На по 20... където и майката. Мъж на 20 сигурно е бил "супер тати".

# 272
Има разлика между "гледан от баба" и "отгледан от баба". При това съществена. Кой от двата случая е тук?

Тя сама го е написала:
"...Та тя ме гледаше, когато бях първи/втори клас и майка ми реши да работи в чужбина за кратко.."пост № 10 на авторката.
Базила, тати до преди 2 години е изпращал по 80 лв. месечно, сега по 100 лв. Т. е. доста под законовия минимум. И майката е открила банкова сметка на момичето, в която тези пари се натрупват. Ясно е, че тя и лошият втори съпруг издържат Злобарката. Тя пък се опитва да държи сметка защо са купили две столчета за кола и две бебешки колички - зимна и лятна. Но ти или не си прочела всичко, или предпочиташ да четеш избирателно.
Не правим услуга на една тийнка, ако не й кажем, че греши.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 12:57 от Djaky

# 273
  • Варна
Тука малко по-други неща пише.

Навярно някои не са ме разбрали или съм се изразила грешно. Имах предвид, че като се случи да се прибера с кофти настроение не съм получавала един приятелски разговор от нея. Разбира се, обръща ми внимание от време на време, но ново дете не е основателно оправдание.
Относно нещата, с които той разполага от толкова малък - аз не съм израстнала с “много неща”.. Майка ми, до може би четири годинки докато направя, беше безработна.. Живеем с баба и дядо. Повече баба ме гледаше тогава, а майка ми тогава още й се живееше.. но щом е станала майка на 20 мисля, че е била наясно какво ще трябва да прави. В момента мога да кажа, че живеем доста по-добре от преди.

Безработна обаче й се живеело и детето го е гледала повече бабата.

# 274
Била безработна, но е отгледала едно дете, т. е. две години е била в отпуск по майчинство.

Аз много бих искала авторката да се появи, не само да чете, и да каже наистина ли пише от два профила, както вчера две съфорумки писаха?

Тази баба дали не е работила, а? Ама подробности, нали...

# 275
Няма как да получава внимание "като братчето си", освен ако не иска и на нея да й сменят памперса и да я хранят с лъжичка.

Едно бебе има съвършено различни нужди от една почти пълнолетна девойка.

Авторката не е конкретизирала ситуация, в която майка й да защитава втория си мъж.
Едно е да се е тръшкала за лигавщини и двамата да са били на мнение, че е глупост, друго е желанията й да са били адекватни и важни, но дружно да са я отрязали.

Сигурна съм, че нещата са силно преувеличени в опит да очерни майка си и намери съюзници, докато всъщност причината за фрустрацията й  съвсем прозрачна и глупава.

А, тати, който много обича и се държал много по-добре от ужасната майка къде е в картинката? Все мама виновна, сякаш мама сама се е забременила на 20 и от хубаво е ходила на майната си в чужбина.

# 276
  • Варна
Разбира се, че таткото е добрият самарянин. Наблюдавам го при собствената си дъщеря. Нормално, нали не живее с него.

# 277
А, да си дойдем на думата.

# 278
Да, всичко съм прочела и тълкуванието ми е такова, каквото споделям. Толкова ли е трудно да се разбере, че тя не държи сметка, не иска и за нея 5 телефона и 10 колички/столчета (метафорично), а че усеща разлика в отношението. И това я наранява, кара да се чувства неглижирана. Търси отношение, момичето 100 пъти повтори, че има парички от стипендията и не е лишена, купува си дрехи, има предмети, не е лишена от тях. Чувства се лишена от внимание, отношение, а не търси материалния им израз.

Момичето каза, че може да живее при бащата, но не иска, защото е далеч от приятелите ѝ, няма да може да излиза. Тук не виждам нищо общо с отношенията майка/дъщеря и защо се намесва бащата.

# 279
Вие пък сега съвсем ще ѝ спукате сапунения балон за Тати. По-внимателно да не вземе и него да намрази, че тогава страшно вече.

# 280
  • София
Е, като роди новата му жена.....

# 281
  • Варна
Е, бащата и неговото лицемерие какво общо има с отношението на майката? Тъкмо пак преглеждах постовете на авторката и тя твърди, че е правила опити за разговор с майка си, плакала е, а насреща е получавала лежерно отношение и реплика да не се лигави.

Оставям настрани доколко е вярно всичко написано от нея, приемаме, че е вярно и не лъже. Ако приемем също, че плачът й не е симулация и опит за манипулиране, аз лично не мога да си представя дъщеря ми да се чувства така и аз да я пренебрегна.

Бащата кучета го яли. Наредил си е живота, хвърля едни сто лева и смята, че съвестта му е чиста. Какво да го правиш такъв освен да го убиеш? Слагаш му кръст за да не си тровиш нервите и се надяваш детето ти един ден да прогледне спрямо него.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 13:16 от HighSpeed

# 282
  • София
Тука малко по-други неща пише.

Навярно някои не са ме разбрали или съм се изразила грешно. Имах предвид, че като се случи да се прибера с кофти настроение не съм получавала един приятелски разговор от нея. Разбира се, обръща ми внимание от време на време, но ново дете не е основателно оправдание.
Относно нещата, с които той разполага от толкова малък - аз не съм израстнала с “много неща”.. Майка ми, до може би четири годинки докато направя, беше безработна.. Живеем с баба и дядо. Повече баба ме гледаше тогава, а майка ми тогава още й се живееше.. но щом е станала майка на 20 мисля, че е била наясно какво ще трябва да прави. В момента мога да кажа, че живеем доста по-добре от преди.

Безработна обаче й се живеело и детето го е гледала повече бабата.

Това, дали пък момата си го спомня- как на 4 години на майка й  се е ходело, та повече баба й я е гледала?
Или някой "услужливо" я нашива?

Хайде една сметка да направим.
Говорим за преди 13 години.
2007г., когато тук също гръмна балона и настана стагнацията.
На колко години ще да е била бабата, та да си седи вкъщи по цял ден и да гледа малката, докато майка й хойка?

# 283

На колко години ще да е била бабата, та да си седи вкъщи по цял ден и да гледа малката, докато майка й хойка?
След като майката е родила на 20, бабата е била на 40 и малко. Авторката на темата трябва да внимава в детайлите, когато пише историята.

# 284
Базила, аз виждам защо се намесва бащата: защото се скатава и абдикира от задълженията си - на 15 годишната си дъщеря е изпращал по 80 лева издръжка. Сега - по 100 лева. И е редно като възрастни хора, които плащаме сметки и отглеждаме деца, да й поясним, че майката най-вероятно вече е втора година по майчинство и доходите й са ниски. Т. е. не й дължи повече от бащата. Че тази издръжка включва не само седене по кафенета три пъти седмично, а и отопление, храна, сметки - телефони, интернет, учебници и тетрадки, дрешки и всякакви глезотийки.
Да оцени усилията, които се полагат за нея.

Общи условия

Активация на акаунт