С мама не се разбираме

• 8 420
  • 313
  •   1
Отговори
# 165
Емоционална интелигентност липсва, да. Но на майката.
Порасни! не оправя нещата. Липсата на подкрепа, внимание и обич не се компенсира със зрялост. Тази дупка ще е там, независимо на колко години е. И тъй като е малко късничко майката да се промени, по-скоро можем да пожелаем на момичето да се промени и да затвори тази страница.

# 166
Някои много удобно са пропуснали да прочетат как авторката казва, че майка й винаги я е изслушвала и не веднъж й е казвала, че тя завинаги ще си остане нейното момиченце.  Не е лишена нито грижи, нито от придобивки като нов телефон, лаптоп, дрехи, обувки.
Оставят я да гледа собственото си братче за малко през деня докато майка й свърши някаква домакинска работа, не да ходи да пие кафе или да си гледа кефа с втория си мъж.

Всичко това са думи Злобарка.

Въпреки всичко, обаче тя място не мож' си намери що аджеба брат й има две кошчета, лятна и зимна количка, а пък видиш ли, тя на неговата възраст нямала. Пак нейни думи.

Ох, да и едногодишното бебе нямало никакво възпитание. Много искам да я видя тя какво възпитание ще даде на едногодишния си наследник един ден.

Ама какво ли разбираме ние, злобните лелички, от пуберски фасони и гевезелъци.

# 167
И майка ти и теб ви тресат хормоните. За съжаление днешното поколение расте с идеята, как е супер-, мега- невероятно и целия свят се върти около тях... В някакъв момент идва челния сблъсък с живота... И се почва- "Аз за хххх пари няма да работя", "шефа ми е много гаден- стресира ме"...
Момиче, ако с най- близкия си човек не можеш да намериш общ език.... Единствения човек, който ще те обича безусловно ВИНАГИ... Не ми се мисли какви връзки и служебни взаимоотношения ще изградиш. Тогава ги "мрази" и "ненавиждай". В живота има периоди, иска се търпимост, емоционална интелигентност... Синдром на единственото дете. Порасни!
Това е най-глупавия коментар до сега! Какви хормони, айде малко..остарели лафове. Кой е казал, че майката първо е най-близкия ти човек и второ, че ще те обича винаги?! Това е общоприетото правилно. Което често е далеч от истината.

# 168
Едно е да ми говори как винаги ще си остана нейното момиченце, а друго е да го спазва, нали?!
Отношението и действията й говорят повече🙂

# 169
Не, изобщо не е често далеч от истината. Често е докато те тресе пубертета да си мислиш, че баш родителите ти са най-смотаните на света и са вечно срещу теб.

Едно е да ми говори как винаги ще си остана нейното момиченце, а друго е да го спазва, нали?!
Отношението и действията й говорят повече🙂

Много ме съмнява и половината от нещата, които си написала срещу нея да са истина.

# 170
Чак кофти ми става как се омаловажават чуждите чувства. Крайно време е родителите да почнат да валидрат чувствата на децата си. "Лигла", "порасни", "стегни се" не са реплики, които създават самоуважаващ се индивид. Някъде мернах, че майка й точно това й е казала и тука половината майчета й обяснявате същото. После тя ще порасне и ще казва също на своите деца. Сама ще си налага да се "стяга" когато не е щастлива и да се примирява с половинчато отношение. Децата не се ценят като хора и като личности. Всяко кофти чувство или фрустрация се тълкува като детска лигавщина. Нещата са по-иначе, обаче.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 20:08 от Уейв

# 171
Какво по-конкретно означава "родителите ми не ми обръщат внимание", изречено от 17-годишен? В какво очакваш да се изрази това внимание? Да те пращат да си лягаш след "Сънчо" и да те подсетят да си измиеш зъбките ли?
Ако само пуфтиш, тръшкаш врати и въртиш очи на всяка дума, естествено че няма да си говорите. Може би са те оставили да на мира - обикновено това искат тийнейджърите, а внимание искат тригодишните.
За брат ти те разбирам - бебетата са гадни наистина, но няма как - за да видиш пеперуди, трябва да изтърпиш няколко гъсеници.

# 172
"Стегни се" не означава "Примири се" и никой никъде не го е твърдял.

Сори ама и емоционалното дундуркане до откат не е в полза на отделния индивид. Та затуй, стегни се най-добре

# 173
Майка ми си има втори приятел, но не ме е запознала с него и не живеят заедно майка ми живее с мен казяа, че аз съм на първо място за нея. Аз обичам и баща ми и майка ми.

# 174
Напълно подкрепям това мнение тъй като и майка ми си има втори приятел и аз не го обичам много въпреки, че не го познавам тази тема е важна за мен.
Grinning И авторката така, само дето го познава ... може би.
Да не е затворен Тийн проблем? Там е потупването.

# 175
  • София
Скрит текст:
И майка ти и теб ви тресат хормоните. За съжаление днешното поколение расте с идеята, как е супер-, мега- невероятно и целия свят се върти около тях... В някакъв момент идва челния сблъсък с живота... И се почва- "Аз за хххх пари няма да работя", "шефа ми е много гаден- стресира ме"...
Момиче, ако с най- близкия си човек не можеш да намериш общ език.... Единствения човек, който ще те обича безусловно ВИНАГИ... Не ми се мисли какви връзки и служебни взаимоотношения ще изградиш. Тогава ги "мрази" и "ненавиждай". В живота има периоди, иска се търпимост, емоционална интелигентност... Синдром на единственото дете. Порасни!
Това е най-глупавия коментар до сега! Какви хормони, айде малко..остарели лафове. Кой е казал, че майката първо е най-близкия ти човек и второ, че ще те обича винаги?! Това е общоприетото правилно. Което често е далеч от истината.
Е, ти се взе много насериозно и започна да изпростяваш прогресивно.
Като не ти е най- близка майка ти, защо орева форума, как не ти била обръщала внимание?
Мен да ми досажда с внимание някой, когото не чувствам близък, ще ми е досадно, най- меко казано.
А ти- хем сърби, хем боли.

Тук няколко пъти те посъветвахме- отиди да живееш при тези, които мислиш че те обичат- баща ти и жена му.
Но, ти си съгласна да бъдеш при хора,, които хем не чувстваш близки, хем ненавиждаш, само и само да се изкараш жертва.
И пак ще питам- защо искаш да ти обръщат внимание хора, които мразиш, а не искаш да отидеш при хора, които твърдиш, че те обичат?

# 176
"Стегни се" не означава "Примири се" и никой никъде не го е твърдял.

Сори ама и емоционалното дундуркане до откат не е в полза на отделния индивид. Та затуй, стегни се най-добре
"Стегни се", значи "не ти е позволено да се чувстваш по този начин, затова се примири, че положението е такова". Също така значи "чувствата ти нямат значение и ми създават дискомфорт, затова стегни се и не ми създавай грижи".

# 177
Това си е типична интерпретация на жертва. До там стигнеш ли никой гък не може да ти каже, защото в твоите очи всяка реплика ще означава неглижиране и омаловажаване.

# 178
Напълно подкрепям това мнение тъй като и майка ми си има втори приятел и аз не го обичам много въпреки, че не го познавам тази тема е важна за мен.
Grinning И авторката така, само дето го познава ... може би.
Да не е затворен Тийн проблем? Там е потупването.
Майка ми ме пренебрегва заради приятеля си защо да го обичам? Той не ми е баща дори не го познавам баща ми също си има втора приятелка, но не ме пренебрегва заради нея.

# 179
На мен момичето не ми звучи като жертва. Жертвите нямат планове за бъдещето, те просто искат и не се стараят особено по живота си. А момичето има планове за бъдещето си, мисли ги нещата. Винаги адмирирам млади хора, които мислят над нещата.

Общи условия

Активация на акаунт