С мама не се разбираме

• 8 412
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
Майка ми ме пренебрегва заради приятеля си защо да го обичам? Той не ми е баща дори не го познавам баща ми също си има втора приятелка, но не ме пренебрегва заради нея.

Точно до преди половин час говореше тъкмо обратното. 😂

# 181
Това си е типична интерпретация на жертва. До там стигнеш ли никой гък не може да ти каже, защото в твоите очи всяка реплика ще означава неглижиране и омаловажаване.
Това са типични реплики за смачкване на човека. Не става дума за жертва, даже много хора не могат да вербализират причините. Това са реплики, които се натякват с години и се загнездяват в психиката. Не става дума за 2-3 пъти да се каже за някаква глупост като рев за близалка или за гадже. Става дума когато си най-уязвим и наранен вместо да срещнеш подкрепа някой да те "закопае" с "лигла си, стегни се". Помнят се такива неща и оставят горчив привкус, особено ако е казано от близък човек. И не знам как я правите тая разлика между жертва и човек, който е наранен и страда. Има хора тип "целият свят ми е виновен", но не мисля, че авторката е такава и това е съвсем друга тема.

# 182
Авторката нито е наранена, нито е жертва. Просто лигла. Вижда се по нещата върху, които акцентира не веднъж, както и противоречивите й изказвания.

# 183
И как пък точно се разбира, че е лигла? Ми те всички 17-годишни са лигли.
Антигона, ти колко деца роди и отгледа, та се изказваш толкова компетентно?

# 184
  • Linz
Вменяването на вина е манипулаторска техника. И е много разпространено в този подфорум. Четенето тук често ми оставя горчив послевкус.
Не е лигла девойката. Липсва й любов.
Хубавото е, че след година става пълнолетна и може да поеме живота си в свои ръце.

# 185
Че то е очебийно. Уж драмата е с липсата на внимание от страна на майка й, но когато й беше поискано да обясни в какво се изразява това, акцентът винаги пада върху това какво има брат й в материален аспект.

Твърди, че ненавижда и мрази майка си, но същевременно не иска да отиде да живее при баща си, който по нейни думи се държи по-добре, въпреки че той е отправял покана към нея.

Брои количките и кошчетата на брат си, въпреки че твърди как материалното нямало значение за степента на любов на един родител.

Колкото и да се опитва да изкара майка си кофти родител така и не успява, защото на фокус изкарва винаги брат си.

Видно е, че ревнува от него, но отказва да приеме и че едногодишно дете изисква повече ресурс от време и енергия от едно 17-годишно, уж самостоятелно такова.

# 186
  • София
Скрит текст:
Това си е типична интерпретация на жертва. До там стигнеш ли никой гък не може да ти каже, защото в твоите очи всяка реплика ще означава неглижиране и омаловажаване.
Това са типични реплики за смачкване на човека. Не става дума за жертва, даже много хора не могат да вербализират причините. Това са реплики, които се натякват с години и се загнездяват в психиката. Не става дума за 2-3 пъти да се каже за някаква глупост като рев за близалка или за гадже. Става дума когато си най-уязвим и наранен вместо да срещнеш подкрепа някой да те "закопае" с "лигла си, стегни се". Помнят се такива неща и оставят горчив привкус, особено ако е казано от близък човек. И не знам как я правите тая разлика между жертва и човек, който е наранен и страда. Има хора тип "целият свят ми е виновен", но не мисля, че авторката е такава и това е съвсем друга тема.

Пренасяш преживявания върху авторката, които са твърде далече от фактите, които е дала.
Тя пише, че до миналата година, когато се ражда бебето, отношенията с майка й са били добри.
Никакви смачквания, никакви натяквания и загнездвания в психиката й.
Расла е без баща- всичката грижа на майка и баба е била за нея.
Докато майката решава, че на 36 години, с 16 годишна порасла дъщеря, има право да се опита отново да бъде щастлива.
Това е първото, което  измества авторката от центъра на живота й.
Вторият "удар" е бебето-  всичко се завърта около него.
И се оказва, че каката е порасла на години, но не и на акъл.

И не, тя никъде не е писала, че е имала някакъв проблем, че е била наранена от нещо, а майка й я е неглижирала.
Тя страда, че не й обръщат толкова внимание, колкото на бебето.
Това,, че има мечти, е чудесно, но това, че в същото време се изживява като жертва на майка, която не я обича, е детинско и доста лигаво.

# 187
Майка ми ме пренебрегва заради приятеля си защо да го обичам? Той не ми е баща дори не го познавам баща ми също си има втора приятелка, но не ме пренебрегва заради нея.

Точно до преди половин час говореше тъкмо обратното. 😂
Какво съм казала цитирай ме аз мнението си няма да променя нито ти твоето той ми е чужд човек не ми е баща няма и да стане не искам да ми се прави на баща. Той харчи парите, които баща ми праща на майка ми за мен не за него но тя хукваше при приятеля си да ги харчи с него и сега баща ми само на мен дава пари. А майка ми се чуди какво да прави мухльото изобщо не ѝ помага а само ѝ харчи парите когато има пари.

# 188
А вие уж възрастните пък отказвате да приемете, че 17-годишното момиче си е още момиче и си иска мама.
Да задам ли реторичния въпрос- кой е по-незрял.....

# 189
Истината е че никога в семейството ми не сме имали големи възможности. Именно заради това на 16 поработих за малко. Както и написах всъщност. Наистина сега имам скъп телефон, но това е благодарение на изкарани от мен пари.
  А ти коя си? Вторият профил на авторката на темата?

# 190
Авторката, ти си разглезена егоистка. Светът не се върти около теб и е време да го разбереш. А каква злоба те тресе, нямам думи просто.
Може би вас ви тресе злоба момичето има разделени родители като мен аз я разбирам знам колко ѝ е трудно. Баща ми си има втора приятелка, но никога не ме е пренебрегвал заради приятелката си аз обичам баща ми.
Ето това съм написала не съм казала, че баща ми ме пренебрегва заради приятелката си. Обичам майка ми, но не харесвам приятеля ѝ това е.

# 191
Съчувствам ти. Казваш, че майка ти те е родила на 20 години, а те е отгледала баба ти, защото на майка ти и се е живеело още, ти планирано бебе ли беше или по погрешка? Виж темата на психолога Людмил, там е обяснено как влияе дори и бременността на плода, ако имаш възможност посети психолог, мисля, че тези травми ще те мъчат и за в бъдеще, ще ги пренесеш и в отношенията с мъжете, а това не е никак добре. Много вероятно е да станеш задушаваща в една бъдеща връзка и да искаш постоянно да ти доказват любов, просто не си сигурна в себе си. Хора, мислете като ги раждате тези деца, просто защо растат хора с дефицити, ами ето нагледно.

# 192
  • София
А вие уж възрастните пък отказвате да приемете, че 17-годишното момиче си е още момиче и си иска мама.
Да задам ли реторичния въпрос- кой е по-незрял.....

Съжалявам, но на 17 "да си искаш мама", която те отглежда сама откакто се помниш, а да се хвалиш как жената на баща ти те изслушвала и обичала, е просто див егоизъм и липса на елементарна зрялост.

# 193
Че кой е твърдял, че не трябва да иска мама? Точно това й обяснявахме, докато тя твърди, че я мрази и не й била близка.

Беше й казано и как да постъпи, беше посъветвана какво да прави, беше й обяснено, че при наличието на бебе е нормално тя да се чувства ощетена, оправдано или не, беше й казано, че е просто период и всички имат нужда да се адаптират към ситуацията. Тя обаче предпочете да брои нещата на брат си, да се сравнява с него и да обяснява как ненавижда майка си, ама не ще и при баща си.

Баш лигавщини си е нейното.

# 194
Регресът, доколкото съм чела, е често явление при малките деца, когато се появи бебе. Просто тук го виждаме при тийн. И все пак аз мога да разбера авторката, макар да продължавам да се съмнявам в нейната достоверност.

Общи условия

Активация на акаунт