С мама не се разбираме

• 8 401
  • 313
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Че малко ли жени/мъже има, които намирайки нова половинка я поставят на пиедестал и в стремежа си да не я/го загубят неглижират деца от предишна връзка...

# 211
Бебето е задължение на родителите си, не на сестра си. Майката като има работа да свирне на баща му да го гледа, не на дъщеря си или пък да го взима със себе си. Ако нямаше дъщеря кой щеше да й гледа бебето, че да си излиза по своите задачки, а?

Вторият татко, който е толкова лош, сигурно не може да чака да му свиркат и да притичва, защото е зает да изкарва кеша.

Тук обсъждаме реалния живот, в който хората за да имат пари, ходят на работа. Не говорим за сериала от 20ч, в който актьорите по цял ден седят вкъщи с обувки и пият шампанско, а когато им доскучае си взимат нещата и се местят на 4000км да започнат живота отначало. Пак с обувки вкъщи и шампанско.

# 212
Не е заради бебето, разбира се. Заради отношението на майка й е. Абсолютно бих намразила някого, дори нищо да не ми е направил, ако човек когото обичам ме неглижира заради този човек, какъвто ще да е. Авторката не мрази детето, дразни му се, но е възможно някой ден и дотам да се стигне. И за това ще е виновна майката.
Което междувпрочем се случва във всякакви семейства, в които децата се делят.

# 213
  • Варна
Ама разбира се, че е зает да изкарва кеша! Щото това е "мъжката" работа, а "женската" е да върти къщата и да гледа детето. И сигурно не му е никак неудобно голямата дъщеря на жена му да му гледа хлапето щото майка й си вее гъза по задачи, а на нея каква й е работата нали...

# 214
Това като го чуя за кеша и нема нужда от друго.....

# 215
И каква е разликата между брат и полубрат? Я да чуем сега поредния бисер.

Същата като между врат и шия.

Много ясно, че майката е лошата, а втория баща е тулуп някъв, как иначе? Че и бебе направили, баси, дето сестра му трябва да го гледа от време на време. Ужас някакъв!

# 216
Ужас е хора без деца да дават акъл.

# 217
Щом е повече от едно дете винаги има деление.
Ами да мрази, какво толкова, това пък е най-лесното. Ама кой ще е губещия накрая? Тия неща не ги мислят тийновете обаче, а като гледам и доста лели подклаждат огъня.
Аз наистина изумявам вече с това, че на 17 била дете и как било нормално да ревнува от бебе!?!

# 218
Направо съм в шок. Flushed

Не е мъжка работа да се изкарва кеша, но в много семейства е така. Детето е още малко, за това сметнах, че майката е в майчинство.

Не знам какво да кажа... Липсата на любов в и към хората си личи. Аз бях до тук с коментирането по тази тема.

Вие продължавайте да хейтите жената, която в очите на детето си е лош човек, а бебето е нежелано, понеже има нужда от грижи.

За жалост авторката се сърди на майка си, че е родила второ (явно), а не се сърди на баща си, който много я е обичал, но я е оставил още от малка и майката на 20 години е трябвало да отглежда бебе с помощта на родителите си и да работи, за да се грижи за това дете.

Всеки има своя истина! Надявам се майката да види темата и да разкаже нейната такава.

# 219
  • Варна
Човек като не може да даде нужното в емоционален план на едно дете, не създава такова. Като си създал две деца, опичаш си акъла и ако трябва ще си скъсаш задника, но ще обичаш и двете поравно и ще се стараеш да няма делене между тях. Няма значение разликата в годините. Ще си даваш сметка от какво се нуждаят и ще го осигуряваш. Ама нали трябва на всяка цена да не се изтърве новия мъж щото току-виж се оказал последния влак...

# 220
А какво е на 17, ако не дете?

# 221
  • Варна
Майката е липсвала и в първите години. Отгледана е от баба си. Има делене на деца, с различно отношение.

# 222
  • Варна
Не е вярно това, че има ли две деца винаги има делене. Аз имам сестра и никога, дори за секунда, не сме почувствали делене от страна на родителите си. Малко мозък се иска. И много сърце. Само че тука е ясно майката на кой хал е щом момичето обича повече баба си и намира общ език с нея.

# 223
Много волна стана програмата вече.

Делене между децата няма. Едното иска повече грижи от другото поради очевидни причини.

Хай, каква ти е разликата със сестра ти? Моята е 22 години. Между авторката и брат й е 16. Нуждите им са несъпоставими във всеки аспект.

# 224
Мъжът си е мъж, кешът - кеш. Момичето говореше за отношението на майка си, а именно, че е неглижирана за сметка на новото семейство на майката, новото дете.
Бебето е бебе, но това не може да оправдае никоя майка, която не умее или не желае, или няма капацитет да дава грижа и обич на всичките си деца. Да, не във всеки момент е по равно, но трябва да я има. Не е виновно момичето в този случай, още повече, че се вижда, че се старае и не е лигаво, лигавите деца не са отличници.

Общи условия

Активация на акаунт