С мама не се разбираме

• 8 392
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Бебето е задължение на родителите си, не на сестра си. Майката като има работа да свирне на баща му да го гледа, не на дъщеря си или пък да го взима със себе си. Ако нямаше дъщеря кой щеше да й гледа бебето, че да си излиза по своите задачки, а?

Каква е тази крайност?
Момичето не пише, че я задължават да отглежда бебето.
Защо се чудите как да изкарате майката сатрап същи?

Значи, бащата може да си бие камшика, да се ожени и да хвърля едни 100 лева, но майката няма право да отмести поглед от златното яйце?
И на личен живот няма право, след като я е дундуркала 16 години, явно повече отколкото е полезно за психическото й съзряване.

# 226
  • Варна
Постът ми беше в отговор на един от предните, където прочетох, че делене винаги имало при наличие на повече от едно дете.

Разликата ми със сестра ми е малка, година и два месеца. Разбирам, че в случая двете деца се нуждаят от различни неща, но какъв е проблемът и при такъв вариант? Голямата е на училище поне половин ден. Вероятно в останалата половина се вижда с приятели, едва ли си седи и кука вкъщи. Майката се грижи за бебето. Остават едни няколко часа вечер, когато тоя баща се предполага, че свършва работа щото все пак не може денонощно да бачка за кеша. Какъв е проблема тогава той да си гледа детето, което е създал за час-два за да може през това време жена му да седне с дъщеря си, да си кажат някоя дума, да изпият по едно кафе, ако щеш, да изглеждат един филм, да си поговорят? При желание се намират варианти, но тук желание не виждам. На 17 не е бебе, но още не е и възрастен човек. Един ред не написа как иска дрехи, обувки, гримове, глезотии, а иска единствено общуване. Обаче става обратно. Дават й телефони и лаптопи, не и внимание. Направо супер, а?

# 227
Никъде не е писано, че бащата не обръща внимание или не се грижи за сина си, това са форумни интерпретации. Никъде не и даден конкретен пример в какво се изразява това неглижиране от страна на майка й.
Самата авторка казва, че не я карат да гледа бебето постоянно, а ако се случи е за по един час.

Хайде да се коментират неща, които са писани, не които се измислят и хиперболизират свободно от списващите.

# 228
Хай, а възможно ли е този баща да си гледа детето 2-3 часа, но в тези 2-3 часа майката да има нужда от душ и малко спокойствие, защото цял ден освен да е гледала дете, да е и домакинствала, докато тийнката си живее живота необезпокоявано, а мъжът се труди?

Аз само не разбрах, бащата харчи ли парите си за тази нова жена и защо това не е тема, която я вълнува?

Авторката си мисли, че със 100те лева, които баща ѝ превежда, се грижи за нея, а майка ѝ, която дефакто я гледа и издържа, я пренебрегва?!

Да ходи при баща си. Толкова е лесно. Той нали я бил канил, бил я искал? Обаче ѝ било малко далеч от приятелите ѝ. Ми да хваща градски транспорт. Или Бащата на годината ще я кара и прибира.

# 229
  • Варна
Никъде не съм писала,че винаги има делене. Коментираме казуса на авторката, не лични примери.Пастрокът не се държи добре с нея. Това също е вид делене. Взимайки майката, има отношения и задължения и към детето. Все пак са семейство.

# 230
  • Варна
Ами то никъде не е написано също, че и майката едва си държи очите отворени от грижи по бебето щото авторката не се сеща една пералня да пусне ама и с това се спекулираше назад.

Папа Смърф, аз имам дъщеря. Баща й не е наличен, грижа се аз. Няма значение колко съм скапана и дали смърдя щото не съм взела душ. Първо е тя. За мен друг вариант няма. И мненията ми са написани на база на това ми схващане.

Вивиана, не беше твоя пост.

# 231
Леле, леле, направо ме хвана срам като прочетох няколко страници от темата!!! Не мога да си причиня да прочета всичко Sad Какъв личен живот, какви пет лева, когато едно от децата ти има нужда да сподели с теб неща, които смята за важни за себе си на колосалните си 17 години?! Ама то това дете да не е част от някакъв “неличен живот”?
Ще си мълчим в една къща - знаеш ли колко ще я оставя на мира да й гледам угнетената физиономия и да не й разровя душичката, за да я успокоя, ако ще и 3 бебета да имам!
Дъщеря ми е на 16 и е ДЕТЕ - моето дете! И никой няма право да я хейти, ако ни намрази като родители. Аз и баща й ще сме виновни.
Хора, това момиче просто сподели за утеха!

# 232
  • София
Добре, скапана и некъпана, при малко дете, е ясно.
Ама, скапана и некъпана при 17 годишна отгледана мома, ха няма нужда!
Вредно е за нея самата- какъв пример е това?

# 233
Чудесен пример е как като си намериш нов мъж и си родиш ново дете, бишкаш всичко старо, за да не ти пречи.

# 234
Майката е липсвала и в първите години. Отгледана е от баба си. Има делене на деца, с различно отношение.
Ама разбира се, едно е акъл на 20, друго на 40. Не познавам нито една 20-годишна, която сама да си гледа детето.
Волна програма не, еми ... и влакове прелитат, които интересно откъде се появиха. Или щото тийнката така казала? Но май не е.
Започва да ми става забавна тази демокрация, където сополанки избират и одобряват партньор на родителя си или го мразят, щото им отговарял или просто не ги кефи. Grinning Отглеждат се деца център на Вселената. И на тях ще им е забавно по-натам, ако не тъжно. Грехота е да настройвате дъщеря с/у майка! Срещу новият мъж също.

# 235
  Не е отгледана мома, със статут на дете е. Друго е 17-годишна млада майка. Деленето на деца боли, няма значение от възрастта.

# 236
Авторке, на 17 години знаеш ли как исках да не се занимават с мен и да не си врат носа в личния ми живот. Ама се занимаваха и месеха колкото си искаш. Не, не бях доволна. И даже и сега не смятам, че е било правилно. Намери положителното в ситуацията, в която си.

# 237
Що се правите на хахави не разбирам?

# 238
  Да зачита нуждите и на двете деца според възрастта. Не еднаквост, равнопоставеност. Не знам защо се възпалявате така, но авторката не е виновна.

# 239
Дъщеря на 17 имате ли?
То неглижиращ баща, то без отговорна майка, то отглеждащи баба, бебе плаче..... Нещастна тийнейджърка бди над него, онеправдана и неразбрана...
Моята ме мрази два, три пъти в годината. Само тогава мога да и натреса кучето(в нашия частен случай), да и напомня, че чиниите не се"раждат" чисти, че млякото/хляба/маслото...не съществуват по презумпция в хладилника, че съществуването ми не започва и не свършва с нея, както и нейното ежедневие не зависи само и единствено от мен.
През останалото време сме най-обичащите се  майка и дъщеря!

Общи условия

Активация на акаунт