Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми в семейството

 • 3 933
 • 35
 •   1
Отговори
 • Мнения: 14
Здравейте, чувствам се в голяма безизходица. Много съм самотна, в момента съм бременна, но с приятеля ми не се разбираме никак добре. Общо взето се старая да не натоварвам никого със себе си, но дори и когато го помоля да ми купи някаква храна от магазина, сякаш му идва в повече. По същия начин стоят и нещата с майка ми. Канила съм я на гости вкъщи, но тя все си намира свои оправдания да не дойде да се видим. Много ми се иска да отида някъде, където няма да чувствам пренебрежението на близките си, да отгледам и да се грижа за детето си, но в момента съм без подкрепа, и с не много пари. Дори не зная какво да правя. Нямам и много приятели тук, защото няколко години живях в чужбина, и за този период от време много от връзките прекъснаха. Притеснявам се от начина, по който се чувствам и да не се отрази на бебето. Моля ви, не смятайте, че понеже нося дете, искам всички да са ми длъжни или че съм била капризна. Това не е така.

# 1
 • Linz
 • Мнения: 11 656
Здравей, Ани... а от кога се чувстваш в тази безизходица? Как реши да имаш дете от човек с когото не се разбираш? Той купува ли ти храната, която искаш и защо смяташ, че му идва в повече? Майка ти винаги ли си е намирала оправдания? Говорила ли си с нея как те кара да се чувстваш?

# 2
 • Мнения: 9 340
Да, от кога е така?

# 3
 • Мнения: 505
Преди да забременееш какво беше отношението на приятеля ти към теб ? Дай малко повече примери за да разберем по-добре ситуацията ? Възможно ли е да е от хормоните на бременноста? В кой месец си ?

# 4
 • Мнения: 2 745
Ани, защо не отидеш ти при майка си да се видите? Тя сърди ли ти се за нещо, какви са ви отношенията?
Имаш ли доходи? С приятеля ти заедно ли живеете и той ли е баща на детето?

# 5
 • Мнения: 311
Здравей,

Според мен трябва да ни разкажеш с пълни подробности за отношенията ви с майка ти и с приятеля ти преди да забременееш, за да добием пълна представа.

# 6
 • Мнения: 14
Майка ми като цяло се е радвала да ме посрещне, когато ходя на гости. Не се виждаме много често, чуваме се веднъж два пъти седмично. Сега като съм бременна, не мога много да пътувам, но тя никога не идва до тук, до мен. Почти винаги е било така. Не сме се карали, просто сякаш винаги съм била оставяна да се оправям сама. В 14 седмица на бременността съм. Относно партньора ми, точен човек е, но сякаш не сме приоритетни, чува се по няколко пъти на ден с майка си, виждат се всеки ден, излизат, и когато го помоля за нещо му идва в повече, понякога се изнервя, сякаш е преуморен и няма енергия. В този етап от живота си имам нужда да помоля за подкрепа. Много често той ме критикува, че не съм твърде близка с неговата майка. Да, не съм твърде близка с неговата майка, не бих искала да споделям с нея, това е избор на душата ми, конфликти с нея не съм имала, но усещам че нямаме голямо сходство. През повечето време се чувствам така сякаш приятелят ми винаги има нещо по-важно от нас като двойка. С него живеем отделно и от началото на връзката ни е така.

# 7
 • Мнения: 464
Извинявайте за въпроса, но има ли медицински причини, които да не Ви позволяват да пътувате и да ходите на пазар?

Не казвам, че близките Ви са прави, но ако изрично не Ви е препоръчано да избягвате движение, не виждам причина да не отидете до майка Ви или до магазина.

Вие сте бременна, а не болна.

А и щом не живеете с бащата на бебето и проблемът е че не сте близка с майка му, а не че не живеете заедно в моите очи нещо хич я няма тази връзка.

# 8
 • Мнения: 523
Каква е причината да не живеете заедно с бащата? На колко години сте?

# 9
 • Мнения: 1 045
Ама каква е тази връзка,вие дори не живеете заедно?Оставям настрани въпроса как се решихте да раждате точно на този човек,за него вече е късно.
Разбирам,че Вие си живеете отделно и очаквате някой да ви пазарува?Много неизяснени неща има тук и няма как да се дадат адекватни съвети.

# 10
 • София
 • Мнения: 22 297
Авторке, на колко години си?
Питам, защото описаното от теб звучи, като да си преценила че ти цъка часовника и затова си забременяла.
А, всичко друго- след това.
Живееш сама и очакваш да ти идват на посещение и той, и майка  ти.
Някак, си издигнала стени и зад тях се чудиш защо другите не ги пробиват......

# 11
 • Мнения: 14
Извинете за неразбирането, исках да кажа, че с приятеля ми живеем самостоятелно, заедно, но без свекърва или свекър примерно. Относно физическото състояние, съм с по-ниско кръвно, заради гаденето и повръщането и се чувствам много отпаднала. Това е временно.

# 12
 • Мнения: 552
Ани, а защо не попитате мъжа си директно? Вие го познавате и знаете какви са обстоятелствата в живота му:

- как е било преди бремеността
- тя желана ли е/планирана ли е
- има ли някакви проблеми или други приоритети в момента - опитва се да си закрепи бизнеса, сменя работа, т.н.

Може би ако мъжът ви е свикнал за него да се полагат грижи, му е трудно да влезе в обратната роля? Това виждане всеки ден с майка му говори като че ли в тази насока.

Ако усещам, че на някои мои молби се реагира с нервност, директно бих отпердашила въпроса - притеснявам ли те с това, какво ти идва в повече?

# 13
 • Мнения: 28
Преди пазарувал ли е той, вместо/заедно с вас? Пак толкова често ли общуваше с майка си?

# 14
 • Мнения: 27
Ако планираш да отглеждаш детето си с този човек, би трябвало да изясните ситуацията - какво толкова му тежи, наясно ли е, че тепърва ще трябва да помага и преди, и след бебето, как вижда съвместното отглеждане на бебето. Разбира се, ти си бременна, не болна, но мисля, че е напълно естествено мъжът да обгрижва жена си в този период, а и не само. Ако отношенията ви са били такива и преди бременността, не ми е много ясно, защо си решила да му раждаш деца? Ако го натоварва да ти купи храна, не ми се мисли за нещо по-сериозно и значимо, особено като си в напреднала бременност или с новородено вкъщи. Трябва да говорите.
Относно майка ти, може да има причина, поради която да не идва, например да не й е удобно да отседне при вас, попитай я директно.
Говори с лекаря си и ако няма противопоказания, може да я посетиш, за да се разсееш от случващото се в дома ти.
Пожелавам ти лека бременност!

Общи условия

Активация на акаунт