Индивидуално допълнително здравно осигуряване

• 27 737
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бонди, аз не се разправям изобщо с фактури. Ходя в клиника, която има договор с Булстрад. Те си придвижват документацията, от мен се иска единствено да представя пластиката с номера.

# 106
Тонка, ясно… така съм съгласна. Същото ми казаха и от Булстрад, че ако директно отидеш в лечебно заведение, с което те работят, няма да доплащам нищо, независимо колко струва прегледа. Но ако избера да отида някъде другаде, тогава те поемат стойността до размера на изчислените от тях “разумни цени”. Ти в коя клиника ходиш ?

# 107
  • София
Ходя в Америмед в Младост. Но съм си избирала и други места, които имат договор с Булстрад.

# 108
Имам застраховка Уника, сключена през работодател - Пакет Престиж.
Забременях 4 месеца след като я сключихме и нямаше проблем. Изплащаха ми изследванията - лимит 400 лв
Платиха ми 900 лв от раждането в частна болница в началото на 2022 г

Сега вече имат удобно приложение MedUnica, чрез което си запазвам през супердок часове за какъвто си искам лекар и ходя безплатно. В Пловдив имат договор с много лекари, включително и болница Пълмед. Ако искам да отида при доктор, който няма договор с тях си взимам фактура, касова бележка и амбулаторен лист и ми плащат всичко - Лимита за прегледи е 2000 лв, по спомени.

Септември миналата година имах много силно неизяснено главоболие и без да им давам никакви обяснения посетих: ендокринолог, очен лекар, невролог, УНГ.
Невролога ми назначи ЯМР - пратих запитване. Звъннаха ми още същия ден, че е одобрено, записаха ми час и до седмица отидох на ЯМР за тяхна сметка, като контраста не беше включен, платих си го и ми възстановиха разходите. (Смятах си, че този разход би ми струвал около 500 лв)

Главоболието се оказа от гноен синузит - платиха ми снимката и лекарствата.

След месец синузита пак се върна и пак ми поеха снимка и лекарства (не плащат хранителни добавки и витамини, каквито лекарите често изписват)
Не съм давала никакви обяснения за какво и къде ходя на лекар.
 Имам и 200 лв за стоматологични услуги
Мисля, че имаше и 25 Хил лева болнично лечение (по спомени говоря, но мога да потърся листа с покритията и да съм сигурна)

Много съм доволна от Уника. Толкова бързо и удобно се случва всичко. При личния последно съм ходила за направлението за бременност. Просто няма причина да вися пред кабинети и да се моля за направление.

Здравейте има ли период на изчакване за някои здравни услуги? И ако да - какъв?
На годишна база какви са разходите Ви за застраховката?

# 109
  • Out of the Mix
Отлагателни периоди имат всички.

Общият е 2 м. за заболяване, като цяло, 6 м. за хирургия.

За злополуки няма.

# 110
Здравейте
Има ли ДО кое да покрива пренаталните тестове за бременни.
Предполагам не,но да си питам:)

# 111
Момичета според вас кое е най доброто индивидуално допълнително здравно осигуряване като условия и предимства. Много се колебая кое да избера .

# 112
  • гр.Бургас
Здравейте.
И аз търся възможност да се застраховам и проучвам различни фирми предлагащи такива застраховки, но условията и цените нямат нищо общо,спрямо тези които са ,когато си застрахован през работодател .
Ние доскоро бяхме застраховани, но работодателя прекрати договора и не се знае дали отново ще сключи такъв.
Затова ще съм благодарна ако някой има възможност да ме включи към обща през работодател, а аз ще си заплатя цялата годишна сума.

# 113
Здравейте! От Пловдив съм и съм с 2 деца едното от които е ученик, а другото ходи на детска градина. Разбираемо за възрастта всеки месец през учебната година минимум по 2 пъти се налага да посещаваме лекарски кабинети като педиатрия или УНГ док. Яхубиян, доктор Перидикацева или понякога посещаме МЦ Вела. В повечето случаи директно ходим на преглед без талон от личната лекарка, при която все е лудница с огромна опашка и се чака с часове. Досега не съм се замисляла за мед.застраховка ,но май в нашият случай би било добре. С коя компания бихте ми препоръчали да сключим застраховка и то на цялото семейство ли или само на някое от децата, наистина нямам понятие и се загубих в морето от информация. Примерно в сайта на Булдстрад не видях списък с мед.заведения и специалисти, с които работят. Освен това пакетите поемат ли и разходите за лекарства, защото едното като се разболее обикновено до 2-3 дни и второто се включва в купона със сополи и сметката в аптеката хич не е малка. Благодаря на всеки, който се отзове с полезна информация.

# 114
  • София
Зависи какво ниво е пакета. Плюс това повече не могат да се направят вас самата, а трябва да е от фирмата, в която работите вие.

# 115
Зависи какво ниво е пакета. Плюс това повече не могат да се направят вас самата, а трябва да е от фирмата, в която работите вие.

Да, но все так някакъв ориентир, примерно кой зистраховатил с кой работи: за Булстрад така и не ми стана ясно. Какви са цените и какво включват, разбира се ориентиравъчно

# 116
Най-добре да направите запитване към застрахователите. Кажете какво искате. Ще отговорят дали може.

# 117
Моля да споделите, ако намерите. Преди повечето от гждина щато търсех те намерих вариант за ДЗЗ, ако не е чрез работодател.

# 118
  • Наблизо
Здравейте,попрехвърлих темата,но не намирам отговор:
Коя застрахователна компания сключва договори за допълнително здравсно застраховане за рутинни прегледи,профилактика,очила и т.н. за частни лица - например аз искам да си застраховам семейството?
Удряме на камък навсякъде.Предлагат нещо си за лекуване на тежки болести,но не и такива договори като тези на ДДЗ през работодател.

# 119
  • София
Здравейте,попрехвърлих темата,но не намирам отговор:
Коя застрахователна компания сключва договори за допълнително здравсно застраховане за рутинни прегледи,профилактика,очила и т.н. за частни лица - например аз искам да си застраховам семейството?
Удряме на камък навсякъде.Предлагат нещо си за лекуване на тежки болести,но не и такива договори като тези на ДДЗ през работодател.
Точно същите .. малко трудно ще срещнете, но има такъв тип пакети. Обърнете се към застрахователен брокер, те ще могат да съдействат.

Препоръчвам застрахователен брокер Карол Стандарт.

https://karollstandard.bg/contact-us/

Общи условия

Активация на акаунт