Индивидуално допълнително здравно осигуряване

• 30 291
  • 141
  •   1
Отговори
# 135
Ами жената споделя какво са казала за индивидуална оферта.
А вие говорите за през фирма...нали, разлика има.
Условията вероятно са различни.

# 136
  • София
И вие явно не четете, че аз също съм била чрез индивидуална оферта пак през Доверие. Ясно ми е, че е различно.

# 137
  • Out of the Mix
Никой нищо не те "принуждава".

Има пакети, струващи определена цена, съобразена със среднопазарни цени, риск на застрахователя.

Здравеопазването е скъпо.

Клинични пътеки, доплащания, скъпи апаратури, изследвания.

Тук дори е евтино и сме много разглезени, искащи едва ли не всичко да е безплатно.

Все още застраховането в България е много евтино и "пожелателно", ако така мога да се изразя.

# 138
Аз също имах два месеца отлагателен период първата година. Идеята е ако имаш някое недекларирано заболяване да не започнеш веднага да посещаваш лекари. Аз така го разбрах.
На следващата година плащам за 12 месеца, ползвам 12.

# 139
  • Out of the Mix
"Недекларирано заболяване" е силно непрепоръчително, защото след това шансът за отказ е почти сигурен.

Не са случайни здравните въпросници при сключване, и всичко се декларира.

Това, че повече от половината българи са със изключително лош здравен картон, не е проблем на застрахователя.
Той си има условия, преценява си риска, а някои дори и връщат и не искат "всеки" да им е клиент и да му носят риска.

Отлагателният период се е появил, за да няма "постоянно източване", казано на жаргон.

# 140
  • София
Какво значи точене? Съмнявам се някой за кеф да годи на лекар да си точи пари Simple Smile В край на сметка се ходи или заради здравословен проблем или за профилактика. Но тия за профилактика са голяма рядкост като гледам.
Те ако очакват да имам такова допълнително здравно и да не ходя на прегледи няма да стане...

# 141
При индивидуално здравно има отлагателен период, обичайно 2 месеца при заболяване , именно защото масово се случва да потърсиш здравна застраховка защото наскоро си разбрал че ще ти предстоят прегледи и прочие .. за това по стандарт е два месеца периода в повечето компании. След тези два месеца, посещавате всички специалисти и ползвате каквото е по покритието стандартно.
При злополука няма отлагателен период.

Да , при корпоративните застраховки - няма отлагателни периоди.

Общи условия

Активация на акаунт