Индивидуално допълнително здравно осигуряване

• 27 750
  • 119
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За съжаление Доверие са си вдигнали ужасно много цените… Направо ни стана лошо като видяхме, но ще стиснем зъби и ще им направим все пак допълнително здравно. Иначе прегледите станаха много скъпи особено там където искаме фактура и после ни връщат парите.

# 91
  • Sofia
За съжаление Доверие са си вдигнали ужасно много цените… Направо ни стана лошо като видяхме, но ще стиснем зъби и ще им направим все пак допълнително здравно. Иначе прегледите станаха много скъпи особено там където искаме фактура и после ни връщат парите.

Сами ли се осигурявате? Какви оферти Ви предлагат?

# 92
  • София
Не, не се осигуряваме сами. Това са оферти от фирмата на съпруга ми, който можеше да включи до 3-ма човека. Около 780-800лв е за едното дете.

# 93
  • Sofia
Не, не се осигуряваме сами. Това са оферти от фирмата на съпруга ми, който можеше да включи до 3-ма човека. Около 780-800лв е за едното дете.

Явно вече цените са двойни. Въпреки това с цените на прегледи и изследвания си струва.

# 94
  • София
Със сигурност, но все пак са и доста парите.

# 95
Аз затова отказах. Реших, че просто ще си плащаме и най-много да сме около или малко над тази сума. Да, но не. Дали сме толкова покрай RSV-то само за един месец.

# 96
Здравейте, днес получихме от фирмата, към която работя допълнително здравно застраховане към Булстрад, до преди това бяхме на Евроинс и аз бях доволна. Да обаче в условията на Булстрад, уж сме лукс, а пък имаш доста ограничения… 500 лв за клинико-лабораторни изследвания, то само като два пъти да си изследвам хормоните и са отишли…за разни други изследвания до 2 бр на застрахователна година. Някой друг има ли с Булстрад да каже как е при тях ?

Здравейте
И ние сме кум Булстрад-лукс и болнично-оптимал пакет.
Профилактични прегледи не покриват,трябва да поискаш от лекаря да напише че идваш с оплакване.
Не покрива наблюдение на бременост и раждане....
Казаха ми относно последното да говоря с работодател ако се разберем да ги включи .
Обаче незнам след това колко %от сумата възстановяват.претполагам не е 100%.
Дали тук  някой от вас има представа?

# 97
museto, при нас има включен пакет за бременност, но е доста лимитиран. За проследяване 400 лв, и за раждане 1200лв…., явно зависи фирмата за какво е платила и явно от лукс до лукс пакет има разлика, защото съм виждала с по-големи лимити за бременност. Друго, което видях в сайта на Булстрад, че имат някакви обявени средни цени, например за първичен преглед - 80 лв, за вторичен - 44лв, за ехография - 58лв и тн. Това означава ли, че ако прегледа надвишава тази сума, разликата ти си я покриваш ?

# 98
museto, при нас има включен пакет за бременност, но е доста лимитиран. За проследяване 400 лв, и за раждане 1200лв…., явно зависи фирмата за какво е платила и явно от лукс до лукс пакет има разлика, защото съм виждала с по-големи лимити за бременност. Друго, което видях в сайта на Булстрад, че имат някакви обявени средни цени, например за първичен преглед - 80 лв, за вторичен - 44лв, за ехография - 58лв и тн. Това означава ли, че ако прегледа надвишава тази сума, разликата ти си я покриваш ?
На мен до сега винаги са ми възстановява ли цялата сума.
Но можели съм била под тези лимити,знам ли.

# 99
museto, а къде мога да открия болниците и лабораториите, с които работят Булстрад ?

# 100
  • София
Бонди, аз ходя в една частна клиника на профилактични прегледи, като цената за преглед е 180 лв. Разбира се, винаги казвам, че съм с някакво оплакване, лекарите там си знаят какво да пишат, за да се покрие от застрахователя. Нито веднъж не съм доплащала. Също съм към Булстрад, пакет Лукс.
Давам само пример за гинеколог. Преглед, ехограф, цитонамазка, микробиология и колпоскопия - нищо не съм доплатила, предвид, че само прегледът е 180 лв.

Мои колеги дискутираха, че ако прегледът е доста скъп, от порядъка на 300-400-500 лв, няма да се покрие цялата сума.

Да допълня - списъкът на всички болници, клиники и т.н. го има на сайта им, също и на приложението им, ако си го свалила и имаш профил.

# 101
Тонка, какво пишат тогава?  В твоя случай какво бяха описали, че да се оправдае сумата при положение, че само прегледа е бил
180 ?
Между другото понеже до момента бяхме на Евроинс, и аз ходих наскоро на гинеколог, преглед 70лв,  ехография 100лв и цитонамазка 40лв., всичко общо 210лв. Възстановиха ми само 170 лв, защото и те имали някакви разумни цени и за ехография било до 60лв. Затова те питам, при теб какво са описали, че да ти ги платят ?

# 102
  • София
Не знам какво са описвали, не съм чела, тъй като всичко ми беше наред. Аз преди да отида написах разни измислени оплаквания, на база на които ми направиха прегледите и изследванията. Жалко е, при положение, че постоянно агитират жените да ходят на гинеколог и мамолог веднъж годишно, да се налага да измисляме причини да го правим.

Реално от фирмата ни запазват часове за профилактични прегледи в една клиника веднъж годишно, но там специално претупването е голямо. Останах доволна само от ехографския преглед на вътрешни органи. При очните профилактични прегледи лекарят нямаше право да ми изпише рецепта за очила, а трябваше да ходя при друг лекар. Е, защо, аз така и така от сто години съм с диоптри, какъв е смисълът да ме прегледат, за да ми кажат, че имам проблем с очите. Все едно не знам. Пълно е с недомислици.

И на кардиолог ходих профилактично. Там ми измериха високо кръвно и ме пратиха при друг кардиолог по избор. Оказа се, че имам синдром на бялата престилка и вдигам кръвното само докато трае прегледът. И отново ми платиха от фонда 180 лв за първичен преглед, като ходих и на вторичен, но не знам каква му е цената. Тоест при профилактичните годишни прегледи само констатират евентуално наличие на проблем и отново те пращат на лекар. Никаква логика.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 13:49 от Тонка*

# 103
Тонка, аз имам предвид на фактурата какво са фактурирали, защото ако е било само преглед 180 лв, и това са писали на фактурата, ми е интересно, как са ти го платили от Булстрад при положение, че “разумната цена” за първичен преглед, която изплащат е 80лв.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 14:39 от Bondy07

# 104
Доколкото знам точно преглед при гениколог във всички пакети има 1 на година.
Без значение дали е профилактичен или не

Общи условия

Активация на акаунт